Gordelbeschermer voor kinderen

Als je kinderen te groot worden voor de autostoeltjes met de 3- of 5 puntsgordels en toe zijn aan een stoelverhoger of autostoel voor grotere kinderen, dan krijgen ze de gordel om, zoals jij en ik hem ook om hebben. Een gordelbeschermer voor kinderen kan een uitkomst zijn, want zij zitten vaak met de gordel in hun hals en dat gaat irriteren.

Dooky gordelbeschermer

Dooky Gordelbeschermer voor kinderen

De Dooky gordelbeschermer of gordelkussen zorgt er voor dat je kindje lekker kan zitten in de auto, zonder dat de gordel langs zijn of haar hals schuurt. Vooral de kleinere kinderen krijgen de gordel in hun nek, waardoor ze niet fijn zitten. De Dooky gordelhoes is lekker zacht en je kind kan er fijn tegenaan rusten of lekker slapen.

Het gordelkussen van Dooky is universeel en past op elke gordel. Bij ons zitten de kinderen in een Maxi Cosi autostoel groep 3. Daar zitten de kinderen dus in een autostoel, die met een isofix vast zitten.

maxi cosi kinderautostoel

 5 tips om je kind veilig te vervoeren

Ouders kunnen met een paar tips de veiligheid van kinderen in de auto al flink verbeteren:

  1. Installeer je autostoel altijd conform de handleiding. Neem de tijd om je goed te laten voorlichten. Belangrijk is dat de autogordels niet gedraaid zijn, de juiste route volgen en goed zijn vastgeklikt.
  2. Gebruik je ISOFIX? Check of alle bevestigingshaken goed vastzitten. In het geval van de baby- en peuterautostoel moet ook het derde bevestigingspunt gebruikt worden.
  3. Trek de gordels van de autostoel goed aan. Er mag maximaal één centimeter ruimte tussen de gordel en het lichaam zitten.
  4. Let bij een peuterautostoel op de hoogte van het harnasje. Er mogen maximaal 2 vingers ruimte tussen het harnasje en de schouder zitten.
  5. Is jouw kind toe aan een kinderautostoel? Gebruik een autostoel mét rugleuning.

De Dooky Gordelbeschermer kost ongeveer € 12 in is verkrijgbaar bij diverse webshops.

  • Geschikt voor wasmachine.
  • Universeel, past op alle autogordels
  • Makkelijk aan te brengen door met klittenband
  • Zacht & comfortabel slapen
  • Wasbaar

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *