GPS horloge voor kinderen

Een horloge kreeg ik ook voor mijn verjaardag toen ik op de basisschool zat. In welke groep dat ik toen zat, dat herinner ik mij niet meer, maar ik herinner mij wel dat het een FlikFlak horloge was. Tegenwoordig is een horloge met wijzers eigenlijk niet meer voldoende.

Inmiddels heb ik kinderen van 9 en 7 jaar oud en om heen komen steeds meer kinderen met een horloge met GPS of zelfs een horloge waarmee je kunt bellen. In het begin was ik er sceptisch over, maar ik zag er ook wel wat voordelen in. Mijn grootste twijfel zat hem in het simkaart verhaal. Wat zijn de kosten voor het bellen en hoe houd je dat in de hand? Als je gaat Googlen op kinderhorloge om te bellen of GPS kinderhorloge dan kom je een hoop aanbieders tegen. Hoe maak je je keuze voor het horloge voor jouw kind? Wij hebben een One2Track horloge uitgezocht, graag vertel ik je hieronder meer over en ik beantwoord hopelijk meteen wat vragen die jij wellicht wel hebt.

Op de website van One2Track kon ik heel veel informatie van hun website halen, de pagina “Hoe werkt het?” is erg waardevol, want het hielp mij meteen al bij het beantwoorden van een hoop vragen.

Update: sinds januari (nu is het april) staat er nog € 6,34 op het horloge van mijn zoontje, dat betekent dat je echt lang kan doen met weinig budget.

Wat kost bellen met een horloge gemiddeld per maand?

horloge gps kinderen

Het is misschien logisch om de blog in een andere volgorde op te bouwen dat ik nu doe, maar ik heb gemerkt dat de belkosten een grote zorg zijn en daarmee een prangende vraag. Dus ik begin met de gemiddelde verbruikskosten van een kinderhorloge met GPS. Wij gebruiken (bij schrijven van deze blog) het horloge ongeveer een maand. Toen we het horloge kregen was dit inclusief simkaart met € 1,50 beltegoed. Dit heb ik opgewaardeerd met € 10,- Je eerste maand een nieuw horloge met een aantal functionaliteiten die je graag wilt uittesten, maakt dat je hem in het begin veel gebruikt. In de app die bij het horloge hoort, daar vertel ik hieronder meer over, kan ik uitlezen wat het verbruik is (real time, dus actueel). Er is na ongeveer een maand 30 cent verbruikt.

Wel hebben we vooraf met mijn zoontje gesproken over wat voor hem slim is in het verbruik. Zo laat ik hem naar mij bellen als hij mij wil spreken, waarna ik voor het gesprek zelf, naar hem terugbel. De belkosten liggen dan voornamelijk op mijn abonnement en niet op het sim abonnement van het horloge. Berichtjes sturen en GPS gaat van de databundel. Dat verbruik is laag. Volgende One2Track*:

  • Volledig prepaid, geen abonnement
  • Geen aansluit- of installatiekosten
  • Geen starttarief bij bellen
  • Afrekening per seconde bellen
  • Beltarief €0,0036 per seconde
  • Dataverbruik circa €0,01 per dag
  • Gebruik in heel Europa zonder extra kosten

* Bron: informatie van website One2Track

Gemiddeld verbruik per maand bij “normaal” gebruik:

Een horloge gebruikt gemiddeld ongeveer €0,30 aan data per maand en afhankelijk van het belgedrag van kinderen gemiddeld €0,50 – €1,00 aan belminuten per maand. Als jouw kind uren gaat bellen dan ligt het natuurlijk anders, de kosten zijn: €0,0036 per seconde, dat is: € 0,216 per minuut.

Maandelijkse vaste kosten abonnement kinderhorloge:

One2track rekent een vast bedrag per maand voor het gebruik en onderhoud van haar GPS systemen, apps en platformen. Dit bedrag wordt automatisch op het prepaidtegoed ingehouden. Deze gebruikersfee was in 2022 een bedrag van €1,25.

Blijf het horloge altijd monitoren in de app, dan merk je afwijkend gebruik op. Daarnaast kun je zelf kiezen hoeveel geld je op de kaart zet, is het bedrag op, dan kan er niet meer gebeld worden en komen er ook geen nieuwe kosten bij.

Hoe voorkom je dat je kind de hele dag op met het horloge zit te spelen

Iets wat ik wilde voorkomen is dat het horloge er is om mee te spelen. Ik wilde de focus praktisch houden en heb dus ook een horloge uitgezocht waar geen spelletjes op zitten. Zo kan je kind als hij buiten speelt zich focussen op het buitenspelen en de vriendjes in plaats van te verdwijnen in een spel op zijn horloge, zoals je tegenwoordig veel kinderen nu op hun smartphone ziet. Die tijd komt vanzelf, fijn om dat nu nog niet te hebben. Je wilt niet dat je kind maar een half uur per dag op zijn Nintendo Switch mag spelen en vervolgens op zijn horloge verder gaat met gamen.

Waarom wil je via GPS je kind kunnen volgen?

Op een gegeven moment komt jouw kind op een leeftijd dat hij veel dingen zelfstandig gaat doen. Het ene kind is daarin anders dan de ander. Sommigen kunnen uit zichzelf goed de tijd bijhouden en weet je altijd van waar ze zijn. Een ander is wellicht wat ondernemender of misschien ben jij zelf wel wat vaker weg van huis. Gaat hij of zij wel vissen met vriendjes, zelfstandig naar sport of muziek, het is fijn om dan te weten waar jouw kind is. Ook maakt de belfunctionaliteit het mogelijk om even te overleggen over etenstijd, of andere praktische zaken.

Over het One2Track horloge.

Het One2Track horloge dat wij hebben uitgezocht heeft een aantal functionaliteiten, zoals GPS, een SOS knop, mogelijkheid om te bellen en berichtjes te ontvangen en versturen. Daarnaast heeft het geen spelletjes, waardoor je het horloge voornamelijk functioneel houdt en dat was ook ons uitgangspunt. Geen telefoon of horloge waarop je kind de hele dag spelletjes aan het doen is. Een mooi overzichtelijk aantal functionaliteiten die zorgen dat jouw kind met jou kan communiceren wanneer nodig en andersom ook; dat jij je kind kan bereiken indien nodig.

Wat kun je met het One2Track horloge?

Het type horloge dat wij hebben uitgezocht is de One2Track Move. De keuze is op dit horloge gevallen om het uiterlijk, de mooie ronde vorm en de kleuren waaruit je kon kiezen. Maar ook de functionaliteit, wel gps, bellen en berichten, maar geen camera of spelletjes. Op deze manier vind ik het horloge volledig genoeg.

Op het horloge kan jouw kind de tijd zien. Er zit een SOS knop, je kan instellen waar deze naartoe gaat. Op mijn horloge krijg ik nu vanuit de app van One2Track “jouw kind vraagt SOS aan” als hij op de knop drukt. Verder kan je door middel van GPS de actuele locatie van het horloge aflezen in de app. Jouw kind kan bellen naar nummers in het telefoonboek, dit zijn maximaal 10 nummer. Tevens kan hij of zij berichten sturen naar deze nummers. Dit zijn spraakberichten als hij ze stuurt en geschreven berichten als jij ze stuurt vanuit de app. Jouw kind kan alleen gebeld worden door telefoonnummers die je in de app toestemming hebt gegeven om te kunnen bellen naar het telefoonnummer. Dit houdt in dat er geen andere nummers kunnen bellen naar het horloge.

Vanuit de app kan je het horloge uitzetten, jouw kind kan het horloge niet zelf uitzetten. Wel kan alleen op het horloge het horloge aangezet worden, dit kan jij niet doen vanuit de app.

De informatie over verbruikskosten en andere kosten die je maakt met het horloge komen van de website van One2Track, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Blijf het horloge altijd monitoren in de app, dan merk je afwijkend gebruik op. Daarnaast kun je zelf kiezen hoeveel geld je op de kaart zet, is het bedrag op, dan kan er niet meer gebeld worden en komen er ook geen nieuwe kosten bij.

Ik hoop dat je wat aan deze informatie hebt!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *