Gratis sinterklaasboeken voor kinderen in Nederland

Sinterklaas strooit alweer voor het achttiende jaar met waardevolle, gratis verrassingen, van 15 november t/m 5 december 2021. Want niemand minder dan Waylon, Marieke Elsinga en Carlo Boszhard schreven een sinterklaasprentenboek voor kinderen. Die boeken mag Sint in heel Nederland weggeven. Heerlijk om (voor) te lezen. En speciaal voor de kinderen in Friesland zijn deze boeken ook in het Fries vertaald! Bekijk ze hier: Sinterklaasprentenboeken.nl

Sinterklaasprentenboeken

Winactie Sinterklaasprentenboeken

Win: 3 Sinterklaasprentenboeken – 3 winnaars
Wanneer: 24 t/m 27 november 2021
Hoe: Laat in een reactie weten welk boek je het leukst lijkt (als je wint krijg je ze alle drie). Lees de disclaimer voor voorwaarden winacties.

Pietenpoezen Marieke Elsinga

Sinterklaasprentenboeken

Kiki is een eenzame zwerfkat en ontdekt bij toeval het huis van Sinterklaas. Met haar komst begint een onwaarschijnlijk avontuur. Sinterklaas raakt zijn vertrouwde Pieten kwijt en raakt steeds meer in paniek…

Over Marieke Elsinga

Marieke Elsinga is radio- en televisiepresentator. Ze maakte als kind al zelfgeschreven boekjes en droomde ervan die ooit uit te geven. Samen met haar vriend en poes (Kiki) woont ze in Amsterdam waar elke werkdag om tien voor vijf ‘s morgens de wekker gaat voor de ochtendshow die ze samen met Mattie Valk maakt op Qmusic. In de avond zie je Marieke op televisie bij RTL.

Over Katerina Gorelik

Katerina Gorelik woont in Moskou. Ze studeerde rechten maar wilde niets liever dan tekenen. Ze is dol op dieren die haar inspireren om nieuwe boeken te maken, met uitgaves in Frankrijk, Rusland, Italië, Nederland, Portugal, Korea en China.

Sint en de magische noot door Waylon

Sinterklaasprentenboeken

Johan is anders dan andere jongens. Hij ziet de wereld in muzieknoten. Maar dan komt die donkere nacht van 4 december. Verdwijnt de muziek uit zijn leven? En welke rol speelt Sinterklaas? Een sprookjesachtig verhaal over bang zijn en hoe verbeeldingskracht en muziek dan kunnen helpen.

Over Waylon

Waylon is een artiest van wereldklasse en heeft een carrière vol hoogtepunten: beste nieuwkomer, beste zanger en een tweede plek op het songfestival. Waylon heeft veel gouden platen, uitverkochte tours en optredens in onder andere Rotterdam Ahoy. Hij is coach bij The Voice of Holland.

Over Lee Hodges

Lee Hodges is een internationale illustrator en woont in Engeland. Hij laat zich inspireren door de kleuren van latino-culturen, de chaos van street art en de ritmes van muziek. Lee werkt mee aan festivals voor klanten als Womad, the Lincoln Centre New York en het Cheltenham Jazz Festival, en ontwerpt ook album covers.

Een brief aan Sinterklaas door Carlo Boszhard

Sinterklaasprentenboeken

Hond Kees woont in een asiel en voelt zich een buitenbeentje. Als andere dieren in het asiel een nieuw baasje krijgen, wordt Kees steeds verdrietiger. Helemaal als Rat hem ook nog flink pest. Dan krijgt Kees een geweldig idee. Wat nou als hij Sinterklaas een brief schrijft?

Over Carlo Boszhard

Carlo Boszhard is presentator, imitator, en tekstschrijver. Hij maakt diverse musicals en liedjes voor de basisscholen en is verantwoordelijk voor tv-programma’s als De TV Kantine en Make Up Your Mind. Voor De TV Kantine ontving hij in 2010 de Gouden Televizier-Ring. Ook is Carlo de stem van verschillende karakters in animatiefilms zoals Olaf in Frozen, Sid in Ice Age en Donkey in Shrek.

Over Harmen van Straaten

Harmen van Straaten illustreerde meer dan 400 kinderboeken, voor binnen- en buitenland, en schreef zelf ook ruim 70 kinderboeken waaronder het Kinderboekenweekgeschenk. Van zijn boeken Spuit Elf en De kleine sneeuwman werden theatervoorstellingen gemaakt.

Gratis Sinterklaasboeken in de supermarkten

Deze unieke sinterklaasboekenactie is een initiatief van Unilever, in samenwerking met de supermarktfilialen van de winkelformules PLUS, Dekamarkt, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders. Daar krijgt u de boeken in de actieperiode van 15 november t/m 5 december 2021, gratis bij aanschaf van actie-artikelen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

16 gedachten over “Gratis sinterklaasboeken voor kinderen in Nederland

 • 28 november 2021 om 08:53
  Permalink

  Voorlezen in deze tijd is extra leuk! Dus deze boeken zijn heel erg welkom!
  Pietenpoezen lijkt me het leukst!
  Ik ga duimen!

  Beantwoorden
 • 27 november 2021 om 20:24
  Permalink

  Kiki is een eenzame zwerfkat en ontdekt bij toeval het huis van Sinterklaas. Met haar komst begint een onwaarschijnlijk avontuur. Sinterklaas raakt zijn vertrouwde Pieten kwijt en raakt steeds meer in paniek… dit is toch een geweldig boek om voor te gaan lezen! En we hebben zelf een poes dus het verhaal is geweldig en ik loot graag mee hoor.

  Beantwoorden
 • 27 november 2021 om 20:23
  Permalink

  “Sint en de magische Noot” lijkt me heerlijk voorleesboek. Muziek staat centraal in dit boek en hoe Johan met behulp muziek over zijn angsten heen komt!

  Beantwoorden
 • 27 november 2021 om 09:01
  Permalink

  Het boek van Marieke lijkt mij het leukst de kinderen hebben beide een andere voorkeur helemaal geweldig dat ze alle 3 te winnen zijn is iedereen gelukkig

  Beantwoorden
 • 27 november 2021 om 03:47
  Permalink

  Het boek met de pietenpoezen lijkt ons het leukst! =D

  Beantwoorden
 • 26 november 2021 om 13:31
  Permalink

  ooh leuk, ik was woensdag in de supermarkt en toen waren ze al door de Pietenpoezen voorraad heen helaas. Ik denk dat onze jongste heel blij is als we er alsnog aan kunnen komen

  Beantwoorden
 • 25 november 2021 om 22:37
  Permalink

  Een brief aan Sinterklaas door Carlo Boszhard lijkt me erg leuk voor mijn moppies.

  Beantwoorden
 • 25 november 2021 om 21:36
  Permalink

  Leuk! Mijn dochter is dol op poezen en zal Pietenpoezen het eerst willen lezen. Zelf ben ik wel nieuwsgierig naar het boek Een brief aan Sinterklaas. Mooie illustraties ook.

  Beantwoorden
 • 25 november 2021 om 21:26
  Permalink

  Pietenpoezen is heel leuk! Die hebben we deze week gekregen. Ik maak dan ook graag kans op Een brief aan Sinterklaas.

  Beantwoorden
 • 25 november 2021 om 21:23
  Permalink

  Super leuk, ik doe graag mee voor ons meisje, die dit jaar voor het eerst echt bewust is van sint en Piet. En daarnaast helemaal dol is op katten en boekjes. 😃😃😃

  Beantwoorden
 • 25 november 2021 om 20:18
  Permalink

  Heel graag doe ik mee voor het Sinterklaasboek: Een brief aan Sinterklaas.
  Ik doe mee voor mijn jongste kleindochtertje, die nog echt in Sinterklaas geloofd, zó schattig.
  Ik hoop dat dat nog even zo blijft.
  Ik volg bloglovin en waag een kansje.

  Beantwoorden
 • 25 november 2021 om 20:08
  Permalink

  Pietenpoezen! Voor onze dochter die gek is op poesjes en babydieren! Liefs,

  Beantwoorden
 • 25 november 2021 om 19:28
  Permalink

  Pietenpoezen lijkt me leuk. mijn kleindochter begint het net een beetje te ontdekken wat Sinterklaas inhoud.

  Beantwoorden
 • 25 november 2021 om 18:20
  Permalink

  Wat leuk die Sinterklaasboeken. En zo leuk dat Marieke Elsinga er ook eentje geschreven heeft. Die kennen mijn drie kids wel van de radio omdat die elke morgen op staat tijdens het ontbijt. Mij twee jongsten zullen nieuwe Sinterklaasboeken super leuk vinden. Ik lees momenteel elke avond een Sinterklaasverhaaltje voor. Ze kunnen onze boekjes inmiddels dromen. Nieuwe zullen dan ook super leuk zijn.

  Beantwoorden
 • 25 november 2021 om 18:11
  Permalink

  een leuke actie voor kleindochter lise ze leest nu zelf en heeft daar heel veel plezier in
  Sint en de magische noot door Waylon zou top zijn

  Beantwoorden
 • 25 november 2021 om 12:50
  Permalink

  Wat leuk die sinterklaasboeken! Ik zou graag het boek van Waylon willen winnen: sint en de magische noot. De kinderen zijn op dit moment erg veel met muziek bezig (naast alles wat met sinterklaas) te maken heeft, dus een leuk voorleesboek voor nu 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *