Groep 3: Letters van het alfabet lezen

Wist je dat een kind halverwege groep 3 alle 34 lettertekens kan lezen?

Vier het Letterfeest met Zwijsen

Weet je nog hoe jouw kind de eerste schooldag het lokaal van groep 3 binnenstapte? Vol verwachting over wat hem of haar allemaal te wachten stond? En een paar maanden later kan je kind lezen! Halverwege het schooljaar heeft je kind alle 34 lettertekens (letters en lettercombinaties) geleerd. Een belangrijk moment, want dan kan het echte lezen beginnen en gaat er een wereld voor kinderen open! Veel scholen vieren deze belangrijke mijlpaal met een Letterfeest. Natuurlijk kun je er ook thuis aandacht aan besteden! Het Letterfeest is een feestelijke manier om het lezen thuis nog meer te stimuleren.

De gorgels jochem myjer

Uitgeverij Zwijsen biedt op haar website allerlei ideeën en materialen om deze bijzondere gebeurtenis te vieren. Daar is ook het ‘het lang-leve-het-lezen-lied’ te vinden, dat speciaal voor de gelegenheid geschreven is door kinderboekenschrijvers Erik van Os en Elle van Lieshout. Erik en Elle schreven vele kinderboeken voor beginnende lezers en verhalen voor Veilig leren lezen, de bekende lesmethode voor aanvankelijk lezen van Uitgeverij Zwijsen. Download het lied en oefen, zing en dans mee!

Ook thuis zijn er allerlei leuke manieren om te spelen met letters. Met deze 7 tips voor je eigen Letterfeest creëer jij thuis een heleboel letterpret!

  1. Maak samen een letterslinger om de huiskamer mee te versieren
  2. Bak lettercupcakes
  3. Doe lettervermicelli in de soep
  4. Speel letterbingo
  5. Speel samen Jochem Myjers Gorgels Taalspelletjes (linkje)
  6. Download het officiële Letterfeestlied en zing het samen.
  7. Knutsel een AlfaPet (download link)

Kijk voor meer inspiratie op: zwijsen.nl/letterfeest.

Veilig Leren Lezen

Veilig leren lezen is al tientallen jaren de meest gebruikte en meest succesvolle taal-leesmethode in groep 3. 85 procent van alle kinderen in Nederland leert lezen met deze methode. Ruim 4000 scholen werken met de meest recente versie: de kim-versie. Veilig leren lezen werkt met kernen, waarin leerlingen telkens andere letters leren en waarin specifieke lettercombinaties en klanken centraal staan. In de eerste helft van het schooljaar ligt de focus op het leren kennen van alle 34 lettertekens. In kern 6, halverwege het schooljaar, leren kinderen de laatste letters, waarna het echte lezen kan beginnen.

Leesspecialist Zwijsen

Een goede leesvaardigheid is niet alleen belangrijk voor schoolsucces, maar ook voor leesplezier! Zwijsen biedt leesmethoden en -boeken voor school én thuis, voor groep 1 t/m 8, waarmee je het leren lezen mét plezier optimaal ondersteunt. Met Veilig leren lezen voor groep 3, Estafette voor groep 4 t/m 8 en het rijke aanbod van boeken voor elke leeftijd, maak je van lezen elke dag weer een feestje!

Bovenstaande informatie komt uit een toegestuurd persbericht van Zwijsen. Als kinderen beginnen met lezen heb je te maken met AVI-niveaus. Ik leg je graag uit hoe de nieuwe AVI-niveaus zijn ingedeeld. Lees meer over AVI-lezen op deze blog.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Letterfeest Zwijsen
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *