Handboek Minecraft – Mini bouwwerken

Minecraft is een ontzettend populaire game. Niet alleen bij kinderen, maar ook volwassenen bouwen graag met dit bouwspel. Heel kort door de bocht: In minecraft loopt de speler door een virtuele wereld waar je kan bouwen wat je maar wilt. Bij ons thuis is het een 8-jarige dat een fervent Minecraft speler is, op zijn Nintendo Switch. Hij speelt dit spel vaak een langere periode, dan een tijdje niet en dan kan hij het er ineens weer bij pakken om er weken mee zoet te zijn. Regelmatig zoekt hij met de ipad naar tips voor bouwwerken of heeft hij vriendjes over de vloer om ervaringen en tips uit te wisselen. Ik was dan ook heel benieuwd wat hij zou vinden van het handboek: Minecraft – Mini-bouwwerken. Dit boek heeft namelijk allerlei bouwtips, instructies en trucjes voor Minecraft spelers. Inmiddels zijn er al twee edities van verschenen.

minecraft mini bouwwerken deel 1

Over Minecraft – Mini-bouwwerken 1 en 2

Leer met dit boek hoe je 20 nieuwe mini-projecten in Minecraft ontwerpt, bouwt en perfectioneert. In het boek staan allerlei bouwwerken als voorbeeld, met daarbij uitleg om stap voor stap na te bouwen. Van raketten en mijnkarretjes tot jungle-altaren en vuurtorens. Met handige instructies, slimme trucjes en bouwtips maakt dit boek van jou een échte Minecraft-expert!

mini bouwwerken minecraft boek

Maak indruk op al jouw Minecraft-vrienden met deze te gekke mini-bouwwerken! Klaar voor het avontuur?

Wat vinden we van het Minecraft boek?

mini bouwwerken minecraft boek

Als het boek doorbladert herken je direct de Minecraft stijl, het is allemaal net zo pixelig of blokkerig. Zelfs het lettertype. De vormgeving van het boek is ontzettend aantrekkelijk voor Minecraft spelers. Ik was heel benieuwd hoe onze achtjarige het bouwen af zou gaan, maar nog voordat ik er naar kon vragen had hij een kippenhok en een vuurtoren gebouwd. Heel tof en ik was ook wel onder de indruk. Hij vroeg mij ook meteen naar deel 1 van het boek, want wij hadden de volgorde deze keer andersom, we begonnen met deel 2 en wisten nog niet van het bestaan van deel 1. Heel gauw hebben we die ook aangevraagd en inmiddels zijn bijna alle bouwwerken al nagemaakt vanuit het boek. Het verbaasd mij dat het voor een achtjarige zo helder is beschreven dat het bouwen hem zo goed afgaat. Chapeau voor de makers van het boek dus. en wij nog niet bekeken. Een digitale wereld combineren met het lezen van een boek, daar sta ik wel achter. Behalve het lezen wat zo goed onderhouden wordt voor kinderen, is het ook het onderzoek doen een belangrijke vaardigheid die kinderen moeten leren. Op zoek gaan naar informatie en dit toepassen in de praktijk.


Titel: Minecraft – Mini-bouwwerken 2 | Auteur: Mojang Studios | ISBN: 9789463850797 | Prijs: €12,99 | Leeftijd: 9+

What's on mama's mind opgestuurd artikel

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *