Handige tips voor een geslaagd kinderfeestje

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over kinderfeestjes, bijvoorbeeld met inspiratie voor leuke thema’s. Wat nog ontbrak was een blog met handige tips hoe je kunt zorgen dat je een geslaagd kinderfeestje kan organiseren. Benieuwd naar de tips, lees dan snel verder.

verjaardagsfeestje

Goede voorbereiding

Zoals bij veel dingen is een goede voorbereiding van belang en ook voor een geslaagd kinderfeestje. Begin op tijd met het regelen van het feestje, vooral als je ervoor kiest om het buiten de deur te doen. Ook qua eten is het handig om op tijd te beginnen, misschien wil je wel een taart of vlaai bestellen. Uiteraard moeten er ook kindjes worden uitgenodigd en daarom is het ook fijn om op tijd een datum te prikken.

Verzin een thema

Het is leuk en gemakkelijk om voor een kinderfeestje een thema te verzinnen. Bedenk bijvoorbeeld een thema dat goed past bij je kind zijn of haar interesses. Om een thema heen kun je dan allerlei dingen verzinnen zoals leuke versiering, spelletjes, het eten en de uitnodiging.

Hoeveel kindjes nodig je uit?

Uiteraard moet je van tevoren ook bepalen hoeveel kinderen er worden uitgenodigd. Dit is heel persoonlijk maar je kunt wel rekening houden met een aantal dingen. Bijvoorbeeld de leeftijd van je kind, wordt je kind vier nodig dan bijvoorbeeld vier vriendjes en/of vriendinnetjes uit. Ook is het goed om aan je kind te vragen wie hij of zij wil uitnodigen. Het soort feestje kan ook van invloed hebben op het aantal kinderen. Heb je bijvoorbeeld veel ruimte en wil je een dance party, dan is het leuk om veel kinderen uit te nodigen.

Zorg voor een leuke uitnodiging

Je hebt een datum geprikt, je hebt het aantal kinderen en je hebt een thema bedacht en nu is het tijd voor een leuke uitnodiging. De uitnodiging kun je bijvoorbeeld helemaal in stijl doen van het thema en het wordt extra leuk in combinatie met leuke uitdeelcadeautjes.

Zet de volgende dingen op de uitnodiging:

•   de naam van de jarige;
•   waar is het feestje (adres);
•   moeten de kinderen gebracht worden;
•   datum en tijd (en eindtijd);
•   worden ze thuisgebracht;
•   een bevestiging van de ouders;
•   telefoonnummer van jezelf.

Maak een draaiboek

Organiseer je thuis een kinderfeestje, maak dan een draaiboek. Dit lijkt wellicht overdreven maar het is heel handig als je weet wat er allemaal op de planning staat en hoeveel tijd hiervoor is. Probeer je tijdens het feestje aan deze draaiboek te houden zodat alles soepel verloopt.

Nog een aantal handige tips:
•   Bereid op de dag zelf alles alvast goed voor, zo begint het feestje meteen goed.
•   Zorg dat het kinderfeestje niet te lang duurt, dit is ook afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Een kinderfeestje van 3 uur is wel echt de max!
•   Het is handig om ten minste met z’n tweetjes het kinderfeestje te begeleiden.
•   Zorg dat je alle telefoonnummers van de ouders hebt, in het geval van een calamiteit is dat wel zo handig.
•   Hou rekening met eventuele allergieën of diëten.
•   Vergeet geen foto’s te maken van het feestje, dit is ook leuk om met alle ouders te delen en uiteraard als aandenken.
•   Zorg voor een rustmoment, bijvoorbeeld met wat eten en drinken. Ook heel fijn voor de begeleiders om even op adem te komen.
•   Zet op de uitnodiging een aantal cadeausuggesties of maak een online verlanglijstje aan die je deelt met de ouders.

Door het opvolgen van de bovenstaande tips weet ik zeker dat jij een geslaagd kinderfeestje gaat hebben. En tot slot, vergeet vooral niet te genieten!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *