Hangmat voor kinderen

Als je een associatie maakt met relaxen, ontspannen, vakantie in een zonnig oord, dan komt de vaak de hangmat als een van de eerste woorden naar boven. Het liefst gespannen tussen twee palmbomen, met een cocktail in je ene hand en een boek in je andere hand.

hangstoel tropilex

Een hangmat staat voor niks doen, luieren en genieten van de rust. Voor kinderen is een hangmat of hangstoel dan ook een fijne en veilige plek om even tijd te maken voor fantasierijke gedachten en uit te rusten van een lange schooldag. Vervelen is soms best wel even goed voor kinderen. Even geen spelletjes, tv’s of speelgoed, maar gewoon even helemaal niets doen. Onze hangstoel van Tropilex zie je hierboven aan de appelboom hangen.

Hangmat palmbomen
Afbeelding van Sue Todd via Pixabay

Hangmat voor kinderen

Je hebt hangmatten voor baby’s (van ongeveer 0 tot 2 maanden oud) die je in de box kan hangen, zodat jouw pasgeboren baby’tje hier in kan liggen, wanneer jij erbij bent. Dit zijn speciale babyhangmatten.

Grotere kinderen peuters, kleuters en ouder kunnen perfect in een hangmat voor volwassenen chillen. Het voordeel dat je gewoon één maat hangmat of hangstoel hebt, is dat je er zelf ook in kan wanneer jij wilt. Als de kinderen naar school zijn en jij even een momentje voor je zelf hebt (ze zijn schaars, ik weet het) dan is een hangmat helemaal niet verkeerd. Een hangmat voor kinderen is een positieve manier om te ontspannen en het wiegen van de hangmat schijnt ook nog eens goed te zijn voor het stimuleren van je hersenen en daarmee nuttig voor de ontwikkeling van een kind.

Kortom, stimuleer het lezen van een boekje in een hangmat of hangstoel bij je kinderen.

Hangstoel of Hangmat

Wat is het verschil tussen een hangstoel en een hangmat?

Tropilex hangmat

Er bestaan hangstoelen en hangmatten. De hangmat is de lange bekende hangmat die je tussen twee boven gespannen ziet of tussen twee palen. Ook heb je er speciale standaards voor.

De hangstoel is een soort zak die aan een haak hangt, als een soort van schommel.

Een hangstoel heeft minder ruimte nodig dan een hangmat. Daarom kiezen veel mensen voor een hangstoel, je kan een hangstoel bijvoorbeeld aan de haak van de schommel hangen of met een liaanketting om een tak van een grote boom. Zo hebben wij dat ook gedaan. Fijne zachte kussens erin en chillen.

Een hangmat kan je ook prima spannen tussen twee palen van een overkapping of tussen twee stevige bomen in de tuin. Of koop een hangmat set.

Wij genieten van onze hangstoel zodra het zonnetje de kans krijgt. We hebben de hangstoel nu ook aangevuld met twee heerlijke kussens, dan heb je nog meer ruimte om lekker te zitten, omdat de kussens de stoel een beetje openduwen. De kinderen kruipen er heerlijk in weg en genieten van de rust en alle vogelgeluiden in de tuin. Heel fijn, voor zolang zo’n moment duurt natuurlijk, met jonge kids :).

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *