Veilig zwemmen met zwembandjes en zwemvest in één; HappySwimmer

Zwemmen met een peuter en kleuter is geweldig, vooral lekker buiten als het mooi weer is. Afkoelen in het pierenbadje. Babyzwemmen vond ik al geweldig. Dat hebben we met mijn zoontje veel gedaan. Maar, water vind ik ook erg eng. Je kan je kinderen geen seconde uit het oog verliezen bij water en dat is soms helemaal niet makkelijk als ze zo verzot zijn op water. Ik mocht de HappySwimmer reviewen en vertel jullie er graag wat meer over. Ik had overigens wel een beetje geluk, want het was mega mooi weer vorige week. Dus ik kon er meteen mee naar het water met mijn kids.

happy swimmer

 

Zwembandjes, drijvers, zwemvest of de HappySwimmer?

Er zijn een hoop zwemhulpmiddelen beschikbaar voor kinderen die nog geen zwemdiploma hebben. Van kleurrijke opblaasbanden, de bekende knal oranje zwembandjes en zwempakjes met bandjes eraan vast. Waar kies je nou voor?

Allereerst geldt voor elk zwemhulpmiddel dat je nooit je kinderen alleen kan laten in het water. Of ze nou in een zwemband zitten of al veel ervaring hebben met de zwembandjes om. Je weet niet wat er gebeurt en in het water heb je weinig tijd. In een zwembad of op het strand kan het soms zo druk zijn dat je je kleintje gauw uit het oog verliest. Dus blijf er naast. Bij openwater, denk aan water als rivieren of een zee met stroming of golven is het ook nog eens extra oppassen geblazen. Denk op zo’n locatie extra goed na als je je kindje in een zwemband of opblaasbootje ofzo zet. Wij waren afgelopen jaar in de Dordogne op vakantie aan de rivier. De stroming staat daar heel hard en zelfs waar het heel ondiep is (20-30 cm) staat een enorme stroming. Je haalt je kindje zwemmen niet zomaar in als hij of zij wordt meegenomen door de stroming. Dus wij lieten ze niet los drijven!

Zwembandjes houden het hoofd boven water

Zwembandjes zitten om de bovenarmen van kinderen. Dat zorgt ervoor (doordat ze zo hoog zitten) dat het hoofd van je kind boven water blijft. En dat is precies wat een zwemhulpmiddel moet doen. Een zwempakje of zwemband om de buik (drijvers bijvoorbeeld) zijn niet voldoende.

happy swimmer

De voordelen van de HappySwimmer

Afgelopen week maakte ik dus kennis met de Happy Swimmer. Je hebt dan zwembandjes, maar daaraan vast zit een zwemvest. Het aanschaffen van een HappySwimmer combinatie van zwembandjes en zwemvest brengt vele voordelen met zich mee, deze heb ik voor jullie op een rijtje gezet.

 • Vrolijk en fris design wat kinderen leuk vinden!
 • De HappySwimmer kan niet lek gaan omdat er geen gebruik wordt gemaakt van opblaasbare bandjes.
 • De HappySwimmer valt echt op in het zwembad of op het strand
 • Voor kinderen van +- 14 tot 23 kilo
 • Kinderen hebben de grootste lol met de HappySwimmer en is nog veilig ook!
 • Een uiterst goede zwemcomfort en bewegingsvrijheid
 • Zachte duurzame nylon stof waardoor het niet gaat schuren op de armen
 • Flexibele veiligheidsgesp op de rug die eenvoudig aanpasbaar is aan de grootte van elk kind
 • Geeft je kleine spetteraar vertrouwen en maximale bewegingsvrijheid in het water
 • Géén omkiepgevaar! De HappySwimmer is een vervolgstap op de easyswimmer/zwemtrainer
 • De HappySwimmer is direct klaar voor gebruik!

Wanneer gaat je kind op zwemles?

Kinderen vanaf 4 jaar mogen op zwemles. Ze beginnen met het A diploma en kunnen dan door met B en C. Net als wij vroeger, al geloof ik wel dat het A diploma tegenwoordig net zo lastig is als destijds voor ons A, B en C samen.
Baby’s en peuters vinden de zwemslagen nog veel te zwaar. Dus het wordt vaak geadviseerd om te wachten tot de armpjes van je kindje sterk genoeg zijn voor de zwemles. Vaak is dit 4,5 a 5 jaar. Wel kun je natuurlijk op babyzwemmen, ouder- en kindzwemmen, puppyzwemmen of peuterzwemmen gaan. Zo kun je zorgen dat je kind vertrouwd raakt met het water. Je kunt zelfs al wat vaardigheden bijbrengen, zodat ze zichzelf kunnen redden; drijven, aan de kant klimmen.
Als je kind dus vier jaar is dan is hij in principe oud genoeg voor zwemles. Wij kregen echter het advies om hem eerst even te laten wennen op school en daarna pas met zwemles te beginnen. Dan heeft je kindje niet te veel spannend en grote ontwikkelingen tegelijk. Vaak zijn kinderen die net met school starten ook erg moe en dan kan de zwemles erbij erg vermoeiend zijn.

happy swimmer

 

Het is fijn als je kindje voordat het begint met zwemles al vertrouwd is met water. Het is niet fijn als hij of zij bang is, daarom is het goed om al regelmatig te gaan zwemmen.

Wat vinden we van de HappySwimmer?

Onze kinderen hadden, tot we de HappySwimmer mochten proberen, altijd de bekende oranje zwembandjes om. Mijn zoontje start in het najaar met zwemles, maar kan al wel goed blijven drijven en zwemmen met de zwembandjes. Mijn dochtertje van 2 jaar doet het ook prima. Beiden komen ook zonder moeite naar de kant en springen zelf het zwembad in. Een nadeel van de zwembandjes is dat ze van plastic zijn en soms schuren over de armen. Vooral op het strand, met dat zand er tussen. Daarnaast moet je ze echt heel hard opblazen willen ze goed effect hebben. Je blaast ze al te gauw te zacht op, of je ze worden naar verloop van tijd al zacht. Hoewel de oranje zwembandjes altijd heel goed opvallen, vallen mijn kinderen nu extra goed op doordat de HappySwimmer wat groter is en felle kleurtjes heeft die je niet bij de andere zwembandjes ziet (meestal). Je trekt de kinderen de HappySwimmer snel aan en ze vinden het ook leuk. Daarnaast voelt het veilig dat ze met de HappySwimmer om het water in gaan. Zorgeloos op vakantie!

Ik vind de prijs ook prima voor de HappySwimmer, momenteel zijn ze € 17,95, dan heb je en een coole zwemoutfit en ga je veilig het water in!

happy swimmer
We hadden vorige week de HappySwimmer mee naar het strand en mijn zoontje vond het erg cool om deze aan te mogen. De knalgroene en knalroze die we hebben vallen enorm goed op. Zo hoef je niet bang te zijn dat je je kleintje op het strand of in het water uit het oog verliest. Dat vind ik ook altijd wel een dingetje namelijk op de grote stranden in Spanje of Frankrijk, en bij hoogzomer zelfs in ons eigen landje.

De HappySwimmer shop je voor € 17,95.

 

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Happy Swimmer
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

3 gedachten over “Veilig zwemmen met zwembandjes en zwemvest in één; HappySwimmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *