Heksenkinderfeestje en traktaties 6 jarige

Bij onze blogger Kim van Smeerdijk is het ook een feestmaand in oktober. Haar dochter is 6 jaar geworden. Kim deelt haar blog over het heksen kinderfeestje en trakteren op een school waar niet veel mag qua traktaties om diverse overwegingen.

Trakteren op school

De verjaardagen maand is weer aangebroken. Familie, vrienden en school partijtjes. Elke week heeft mijn dochter Nikita er wel één of meer. Ook haar eigen verjaardag kwan er ook weer aan. Dit jaar mogen we op school wel weer trakteren. Leuk voor de kinderen, maar dat vind ik eigenlijk wel balen, want nu moet ik aan de slag om die traktatie te bedenken en maken. Ik vond het wel zo relax om niks te doen, maar oké, we gaan er voor.

Heksenkinderfeestje

Traktatieregels op school

Nu heeft onze school wel behoorlijk wat regels, waar ik niet vrolijk van word en waardoor de keus erg beperkt blijft. Zoals geen plastic verpakking, vanwege de ecologische gedachtengang, liefst geen snoep, geen speelgoed en als je zelf gaat bakken moet je handschoenen aan vanwege corona. Blijft weinig over als je het mij vraagt. Op een Facebook site heb ik advies ingewonnen, maar daar kwam toch veel snoep uit.

Dit zijn uiteindelijk mijn top 3 keuzes geworden:
● Fruit beplakken met oogjes
● Gekke pen
● Popcorn luchtballon maken

Heksenkinderfeestje halloween

Heksenkinderfeestje

Ook het thema voor haar partijtje vond ik moeilijker, omdat mevrouw nu best wel een eigen mening heeft. In eerste instantie wilde ze een unicorn feest. Nu doet echt elk meisje dat en vind ik het daardoor niet een geslaagde keus. Net als een prinsessenfeest of zeemeerminnen thema, ook afgezaagd, been there done that. Al vond ik die wel leuker. Zelf lijkt mij een maanfeest naar aanleiding van de film Fei Fei en de maan heel leuk. Met maancakejes, raket knutselen en lampionnen aan het plafond of van de film Trolls met bloemen knutselen, glitters en een discobal, maar dat vond ze zelf niks. Het is nu uiteindelijk een heksenfeest geworden. Ook dat heeft ze al bij twee andere meisjes gevierd, maar wij maken hem natuurlijk wel leuker al zeg ik het zelf.  

Ik heb even onderin de Halloween doos gezocht en wat online besteld. Ook bij So low ben ik goed geslaagd.

We hebben een heksen boek om te lezen en heksenspelletjes bedacht.

Heksenkinderfeestje

• Zo gaan ze wormen happen in plaats van koekhappen.
• Heksenhoed ringen gooien.
• Heksenkleurplaat 4 kleuren challenge naar aanleiding van de zoete zusjes kleuren challenge. Iedereen krijgt dezelfde kleurplaat en grabbelt geblinddoekt 4 kleuren uit de hoed waarmee ze moeten gaan kleuren. De mooiste wint, maar dat is natuurlijk iedereen.
• Heksenbrouwsel maken met schoonmaakazijn, kleurstof en zuiveringszout. Geef elk kind een schaaltje en 2 flesjes, 1 met azijn en 1 met zuiveringszout. Laat ze het bij elkaar gieten en kijk wat er gebeurd. Kleurstof kan er door voor wat gezelligheid.

Als het weer mooi is kunnen de kinderen nog een wedstrijdje wie het hardst kan vliegen op een bezem doen, maar dat hebben wij niet gedaan vanwege de modder. De meiden hebben zich vermaakt, hopelijk geeft het jouw wat ideeën voor een volgend feestje.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Heksenkinderfeestje en traktaties 6 jarige

  • 31 oktober 2021 om 18:06
    Permalink

    Wat een ontzettend leuke spelletjes, helemaal voor een verjaardag dicht bij Halloween. Ik ga het idee zeker onthouden voor mijn dochters feestje volgend jaar !

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *