Hellendoorn met kleine kinderen

Avonturenpark Hellendoorn plattegrond
plattegrond van het avonturenpark

Een dagje erop uit met jonge kids? Wat is er allemaal mogelijk? Een pretpark heeft vaak veel achtbanen, maar is er ook genoeg voor kinderen die nog geen 1,20 meter zijn? Ja hoor, zo ook Hellendoorn! Ik deelde via Instagramstories al mijn dagje uit in dit avonturenpark. Daarop kreeg ik een hoop berichtjes met de vraag of hun kinderen al in veel attracties mogen.

Wij brachten er een dagje door met onze peuter van 3 jaar (net boven de 1 meter) en onze kleuter van 5 jaar (1 meter 18 ). Dus twee kinderen die geen 120 centimeter zijn. Er was ontzettend veel leuks.

Avonturenpark Hellendoorn zwanen bootjes

Meten is weten

Bij de ingang van het park staat een meethuisje. Daar meet je hoe lang je kind is, vervolgens krijgt hij of zij een gekleurd bandje dat zijn of haar lengte aangeeft. Voor kinderen groter dan 90 cm, maar kleiner dan 100 cm is er het paarse bandje, voor kinderen groter dan 100 cm maar kleiner dan 120 cm het oranje bandje. Dan is er nog een groep van 120 cm tot 140 cm en daarboven.

Bij elke attractie staat aangegeven met welk bandje er in mag onder begeleiding of alleen. Of misschien mag je er nog niet in.

Stoer en cool, maar ook voor de allerkleinsten

Er zijn heel stoere en coole attracties voor jong en oud. Lees mee in welke attracties je allemaal kan bij het park, maar ook vanaf welke lichaamslengte.

De Super glijbaan is natuurlijk leuk voor iedereen. Lekker hard naar beneden roetsjen. Deze glijbaan ga je op een matje vanaf. Ook voor de allerkleinsten, het heeft geen leeftijdsgrens.

Dino sky pedalo

Avonturenpark Hellendoorn dino paddle

Hier fiets je rond op de rug van een dinosaurus. Je ziet de dino’s vanuit de widlwaterbaan en de donderstenen achtbaan al vaak voorbij circuleren. Genoeg om je aandacht te trekken en er ook een rondje in te fietsen. Hoe harder je trapt, hoe sneller je gaat. Pas op dat je niet botst. Het parktreintje is voor kinderen vanaf 90 centimeter. Het geeft je ook een mooi uitzicht op het park, van bovenaf!

Vlakbij de Dino trapfietsen vind je de Dombomolen. Hier mogen de allerkleinsten al in. Als je aan het hendeltje trekt, dan gaat jouw dombo de lucht in. Kinderen zitten niet vast, er zit alleen een kettinkje aan die dombo afsluit. Dus spreek wel even af met je kinderen, dat ze er niet in moeten gaan staan. Want, stiekem gaan ze best wel hoog hoor!

Met een bootje door de jungle, dat kan, in het Jungle Monster. (geen minimale lengte). Schrik niet van het Nijlpaard, haha.

Monorail, een rustig ritje waarbij je een goed zicht heb op het park (geen minimale lengte).

Speeltuin; Er is ook genoeg te klimmen en te glijden in de speeltuinen.

Avonturenpark Hellendoorn klimpark
Klimpark tegenover de entree

Zelf ging ik in de Tornado. Mijn kleuter en peuter mochten nog niet, dus pap en mam gingen,na elkaar, zelf een keer. Gelukkig was het niet druk op het park, waardoor we heel snel aan de beurt waren en we niet lang op elkaar hoefden te wachten.
De Tornado is vanaf 120 centimeter.

Avonturenpark Hellendoorn achtbaan
Tornado (achtbaan) vanaf 120 centimeter

Wildwaterbaan; sungai kalimantan; hier zijn we twee keer in gegaan, dit was ontzettend leuk. Een woest stromende rivier waarin we in een raftingboot door de kolkende waters dreven. Langs de waterval. Hier mogen de kleintjes ook mee, vanaf 90 centimeter.
Je zit niet met een riempje vast, dus je kindje moet zichzelf (of jij hem/haar) wel goed vasthouden aan de ring.
Je wordt een klein beetje nat, maar niet heel erg. Gelukkig was het 26 graden en was het juist wel fijn om wat spetters te krijgen.

Avonturenpark Hellendoorn wildwaterbaan

Rioolrat. Dit is een achtbaan in het donker.We zijn er niet in geweest, hij was voor kinderen vanaf 120 centimeter. Het zag er wel spannend uit.

Wild waterval. Dit hebben we ook een keer gedaan in Toverland. Door de rivier met een boomstam om vervolgens naar beneden te gaan met een flinke plons. Voorin zat ik met mijn dochtertje en wij werden behoorlijk nat. Wederom vanaf 90 centimeter.

Zweefmolen. Vanaf 110 centimeter. Een mooie grote zweefmolen, altijd veel plezier gegarandeerd.

Schommelschip vanaf 90 centimeter. Als je er niet misselijk van wordt, zeker ingaan, anders lekker laten, haha.

Tarantula magica. Dit deed ons aan een kermisattractie denken, we zijn blij dat de kinderen er nog niet in mochten (120 centimeter), want dan hoefden wij ook niet, haha. Ziet er gaaf uit, maar ik word al misselijk als ik er naar kijk.

Montezuma’s revenge is ook zo’n heftige attractie, deze is zelfs voor kinderen vanaf 140 centimeter.

Avonturenpark Hellendoorn

Donderstenen is de achtbaan waar de kleine kinderen ook in mogen. Heel leuk, maar gaat niet over de kop. Vanaf 90 centimeter.

Avonturenpark Hellendoorn dino achtbaan

Drakennest, dit zag er heel leuk en spectaculair uit. Vanaf 120 centimeter. Zijn wij niet in geweest, maar we hebben wel aandachtig gekeken. Iedereen zit alsof hij of zij op een fietszadel zit en je kijkt naar buiten de attractie. Je draait rond en je gaat heen en weer, garantie voor plezier.

Avonturenpark Hellendoorn het drakenei

Plan je dagje weg in Hellendoorn op basis van lengte van je kids 🙂

In avonturenpark Hellendoorn liggen wel 30 attracties verscholen tussen de bossen. Ook zijn er veel leuke shows. Maar waar mogen de kinderen allemaal in?

Sowieso zijn er erg veel attracties voor kinderen vanaf 100 centimeter. Mijn kinderen konden zo bijna overal in.

Wat ontzettend handig is van de website van Hellendoorn, is dat je op de website al kan zien in welke attracties kinderen mogen. Je hoeft dus niet af te wachten tot je op het park bij de attractie aan komt en de meetlat ziet. Het staat op de site. Er is zelfs een kopje met “allerkleinsten”. Op de pagina van alle attracties vind je namelijk een overzicht van Alles (kortom, alle attracties die het park heeft), maar ook een kopje “stoer en cool”, “familie” en “allerkleinsten”. Zo kun je vooraf je dagje weg al plannen.

En er is ontzettend veel voor de kleintjes, zodra ze boven de 90 centimeter zijn gaat er helemaal een wereld vol attracties voor ze open. Vanaf 1 meter 20 zijn de echt stoere rides, in de achtbanen, maar voor de kleinere kindjes zijn die er ook al.

Entree, openingstijden en parkeren Hellendoorn

De entreeprijs is: € 24,50 p.p.
Korting op online tickets: Online kun je tickets kopen vanaf € 15,00. De prijs is dan wisselend per dag, sommige dagen zijn 15,50 andere 18,50 euro. Dat kan je opzoeken voor de dag dat je wilt gaan. Zo kan je heel voordelig uitkomen;kortingtarief bij online bestellen entreekaarten Hellendoorn.

Gratis: Kinderen tot en met 2 jaar hebben gratis toegang tot het attractiepark en slidepark
50% korting: Breng je na 15:00 uur een bezoek aan Hellendoorn, dan krijg je 50% korting op de entreeprijs. Prima dus als je eventjes het park in wil.

Parkeren kost € 7,00 per auto

Adres Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn
Luttenbergerweg 22
7447 PB Hellendoorn

Openingstijden

Sinds 6 april 2019 bent u weer van harte welkom in Avonturenpark Hellendoorn!

Normaal is het park geopend van 10.00 – 17.00 uur
In de zomervakantie is Hellendoorn geopend van 10.30 – 17.30 uur

Uitzondering van speciale (feest)dagen en eindtijden kunnen variëren o.b.v. aantal bezoekers en weersomstandigheden. Actuele informatie m.b.t. sluitingstijden treft u dagelijks op de informatieborden in het park aan.
Bekijk daarom vooraf ook de website van
avonturenpark Hellendoorn.

Aquaventura Slidepark

Avonturenpark Hellendoorn wildwaterbaan
Hier rechtdoor kijken en je ziet het waterpark

Het Aquaventura Slidepark opent in mei/juni 2019 haar deuren weer!
Spectaculair waterpark met glijbanen!

Aquaventura Slidepark is een outdoor waterpark van 5000m2 met 11 spectaculaire waterglijbanen, de één nog spannender dan de ander! De glijbanen zijn voorzien van uitglijdbakken, er is geen zwembad. Het waterpark is leuk voor jong & oud!

Naast de 11 spectaculaire glijbanen hebben zij voor de kleine waterratten een waterspeelplek.

Wij hebben een fantastisch uitje gehad, het was erg leuk voor de kinderen en het park ligt er prachtig bij. We hadden natuurlijk supermooi weer, dat maakte de dag ook fantastisch. Ik raad het ouders met jonge kinderen zeker aan om ook een dagje uit te plannen naar Avonturenpark Hellendoorn.


Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Avonturenpark Hellendoorn
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

1 reactie op “Hellendoorn met kleine kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *