Help mee met het plastic vrij maken van de zee

Ik ben zelf steeds meer bewust van het gebruik van plastic en vind het belangrijk dat er steeds meer initiatieven zijn die nadenken over verminderen van het gebruik van plastic. Ik deel graag het volgende persbericht dat ik hierover ontving.

'Free the Sea' met de WWF knuffelcollectie

Speciale Ocean Pluche Collectie

Speciale Ocean Pluche Collectie WWF draagt bij aan bescherming van zeedieren en steunt campagne tegen plastic

Plastic is overal in de natuur. We zien het in overvloed op stranden in Indonesië, in het afgelegen noordpoolgebied, maar ook in de Middellandse Zee en op onze Noordzee-stranden. Plastic heeft de bodem, rivieren en oceanen vervuild en het zit zelfs in ons eten en drinken. In de zee drijven allerlei soorten stukken plastic, waar zeedieren en vogels aan kunnen overlijden: rietjes belanden in de neusgaten van zeeschildpadden, albatrossen voeren plastic aan hun jongen en de grootste walvishaaien kunnen al stikken in een klein plastic tasje.

‘Free the Sea’ met de WWF knuffelcollectie

‘Free the Sea’ is de naam van de campagne van het Wereld Natuur Fonds om de zee plasticvrij te maken. Ter ondersteuning van deze campagne, is er een speciale Ocean Collectie van zeedieren-knuffels uitgebracht. Met de aankoop van een van de knuffels draag je bij aan het beschermen van de zeedieren en steun je de campagne tegen plastic. De collectie bestaat onder meer uit een zeeschildpad, orka, dolfijn, diverse soorten haaien een octopus, bultrug walvis en een adelaarsrog.

Wil je nog meer doen?

Veel mensen doen al hun best om plastic op te ruimen en hun plastic-verbruik te verminderen. Wil je nog meer doen? Zwem mee voor een plasticvrije zee en waag zelf een duik! Doe mee met de allereerste WWF-Sea Swim in de Noordzee. Op zaterdag 21 september zullen honderden mensen tegen plastic in zee zwemmen, in Scheveningen. Je kunt kiezen uit 0,5 km of 1,0 km. Laat je sponsoren en draag bij aan Free the Sea! Kijk voor meer informatie en inschrijven op: kominactie.wnf.nl/evenement/wwf-sea-swim

WWF Pluche Collectie

Het Wereld Natuur Fonds zet zich al jaren in voor natuurbescherming over de hele wereld. Met de WWF pluche collectie kunnen kinderen spelenderwijs leren welke diersoorten er op onze aarde rondlopen en zien dat deze te mooi zijn om niet te beschermen. Een mooie extra is dat een deel van de opbrengst van een knuffel wordt besteed aan het beschermen van dat dier. Zo maakt het WNF zorgen voor onze wereld leuk en makkelijk tegelijk.

Noordzee Resort LARGO Vlissingen

De WWF collecties zijn in Nederland onder andere verkrijgbaar, bij De Bijenkorf, Bol.com, ilovespeelgoed.nl & Elenfhant.com. En in wereldwijd onder andere in wereldsteden als Parijs (o.a. bij Galeries La Fayette, Le Bon Marché), Londen (Homebird House, Pingo Pongo, Scandi Mini), Hong Kong (Homeless HK, Hamley’s)

International Bon Ton Toys

International Bon Ton Toys (IBTT) is wereldwijde licentiepartner van het Worldwide Fund for Nature (WWF). IBTT opgericht in 1933 is een van leidende pluche producenten in Europa. Zij ontwikkelt, produceert, distribueert en verkoopt hoogwaardig pluche in meer dan 60 landen.
internationalbontontoys.com

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *