Help, mijn peuter wordt zindelijk

What's on mama's mind wc zindelijk worden naifOké, niet zo heel lang geleden nog schreef ik een blog over zindelijk worden en over de beloningsposter van Mamakaart.nl. Het leek nog zo ver weg bij ons. Toch is het dan ineens zo ver en we hebben er niks voor hoeven te doen.

Ik moet plassen
Op vakantie zei mijn zoontje ineens “ik moet plassen”. Er stond een potje op de veranda van onze stacaravan. Dus daar ging hij meteen op zitten. Reuze trots was hij en wij ook. Een dansje hebben we samen gedaan. Een half uur later was het tijd voor de grote boodschap, wederom op het potje. “Wat krijgen wij nou” dachten wij. “Prima, hoor, ga je gang”. Trouw deden wij hem gewoon nog zijn luiers om als we de hort op gingen. Maar de luiers bleven droog en onze peuter wilde op het potje.

Zo ging het de hele vakantie door. Overdag trokken wij hem dan na een paar dagen ook geen luiers meer aan, ook niet als hij tussen de middag even een dutje deed. Zelfs als we op pad waren met auto kon hij netjes naar een wc of hield hij het op. Voor ‘s nachts kochten we luierbroekjes bij de plaatselijke supermarkt. Zodat het niet helemaal meer op een luier lijkt en hij voor het slapen gaan nog makkelijk even naar de wc kan.

Herinneren
Als hij druk aan het spelen was of voordat wij weggingen moesten we hem er soms wel een paar keerWhat's on mama's mind zindelijk worden beloningsposter aan herinneren. Hij speelde liever door dan dat hij op het potje ging, tot de nood heel hoog was. Dan was het rennen. Vanuit Zuid-Frankrijk zijn we ook helemaal droog overgekomen naar huis. Onderweg bij de tankstations geplast. Wij waren onder de indruk van hem. Die hadden wij niet zien aankomen. Vooral omdat hij er vrij weinig mee bezig was en ook omdat wij hem zelf eigenlijk niet heel erg gestimuleerd hebben. Uiteindelijk wel natuurlijk toen hij eenmaal op het potje wilde, maar verder niet.

Toen we weer terug in Nederland waren wilden wij het natuurlijk wel doorzetten. Was het niet alleen maar een vakantiedingetje? Nou dat hoopten we niet, hij deed het zo goed. Dus hingen we de beloningsposter op de wc, kleurden we samen wat leuke stickers om er op te plakken en motiveerden wij hem om naar de wc te gaan. Hoewel hij eigenlijk liever op het potje ging, hebben wij hem structureel naar de wc gebracht. De eerste dag was hij niet heel enthousiast. Toch hebben we doorgezet en hij is geslaagd! Hij gaat nu heel goed op de wc, hier en op het kinderdagverblijf. Als we ergens naar toe gaan dan houdt hij het netje op tot hij weer bij een wc kan. Dus heel erg knap van hem.

What's on mama's mind zindelijk worden met naifNa het plassen, handen wassen
Oke, ik moet bekennen dat wij niet na elk plasje zijn handen wassen. Wel na de grote boodschap natuurlijk. We hebben extra leuke nieuwe handzeep op de wc staan. Want Naïf heeft een handzeep op de markt gebracht, natuurlijk konden wij niet achterblijven om deze uit te proberen.
Om handen te wassen hebben wij hier een hele handigheid ingebouwd. Mijn zoontje klapt te wc-bril dicht, klimt er bovenop. Spoelt de wc door en draait het kraantje van het fonteintje in het toilet open. Zeep op beide handjes (niet op 1 handje, dat is niet genoeg), wrijven maar en afspoelen. Lekker spetteren natuurlijk en afdrogen. Hoppa, weer van de wc-bril af. Klaar!

 

 

What's on mama's mind naif baby care handzeep

 

De beloningsposter kreeg ik van www.mamakaart.nl en kost: € 9,95
De handzeep kreeg ik van Naïf en kost: € 7,95.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *