Hemelvaart uitstapje met kinderen: Bier en Appelsap Festival

O, o, het weerbericht is voor donderdag niet denderend, maar dat hoeft de pret niet te drukken. Het bier en appelsap festival is ook dan hartstikke leuk.

Veel bekende namen verzorgen optredens en activiteiten zoals: Hakim, RTL Telekids Musicalschool, Jantje Beton, KNVB, Staatsbosbeheer, Het Kleine Theater, Opera Tralala, Jasper Smit, Circus Snor, Universiteitsmuseum Utrecht, Professor Loep, Modderlab, Voetjebal, Monkey Moves, Partou Kinderopvang en Bookspot.

Bier en Appelsap Festival Utrecht

Op donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, vindt het Bier en Appelsap Festival plaats in de Botanische Tuinen in Utrecht. Bekende namen verzorgen optredens en activiteiten, waaronder Hakim, het Kleine Theater, KNVB, Jasper Smit, De Vrijstaat, het Universiteitsmuseum, Bookspot, Professor Loep en Staatsbosbeheer. Met een zonnetje in het vooruitzicht en een zeer uitgebreid programma belooft het een prachtige dag voor jong en oud te worden.

Het Bier en Appelsap Festival wordt dit jaar voor de 2e keer georganiseerd. Het is een festival dat zowel voor ouders als voor kinderen t/m 12 jaar interessant is.

bier en appelsap festival

Uitgebreid programma

Bookspot richt een boekenplein in waar je de Kolletje poppenkast kunt bekijken en schrijvers kunt ontmoeten. Ook kan je een voorstelling over het boek ‘De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre’ bekijken, een workshop volgen van schrijfster Niki Smit of knutselen met boekenthema’s.

Utrechts Centrum voor de Kunsten (‘UCK’) is van de partij met de speciaal ontwikkelde UCKamping. Hier kan je meedoen aan hiphop danslessen, verkleden in theateroutfits, papieren insectenkunst maken of meezingen met de sing a song rond het kampvuur.

Optredens

Met een hoofdpodium, tipi, theater en kampvuur zijn er genoeg plekken waar je kunt genieten van theater en muziek. Het Kleine Theater speelt de voorstelling Roodkapje, Opera Tralala laat een meedoe opera zien, Jasper Smit trakteert op cabaretliedjes, Hakim geeft een toffe show voor ouders en kids, Hans Gommer is spreekstalmeester van de dag en ook staan de bands Kansloos, Mooi weer op straat, Greenfield, Biscuits en Daisy Cools geprogrammeerd. Zelf muziek maken kan met Partou Kinderopvang of bij de Muziek op Schoot en Notenkrakers lessen van de Muziekfabriek.

Daarnaast laat de KNVB vaders kennis maken met Kicks, Monkey Moves zet een sportparcours uit en met Circus Snor kun je zelf ervaren hoe het is om circusartiest te zijn. Jantje Beton zet buitenspelen weer op de kaart, Voetjebal zet de jongste voetballertjes aan het werk en het Universiteitsmuseum komt langs met proefjes, bij Professor Loep kun je experimenteren in het Buitenlaboratorium en met Modderlab kun je slijm maken!

Even de rust opzoeken? Doe dan de speurtocht in de Botanische Tuinen, ga met de boswachters van Staatsbosbeheer op pad of ga slootje prutten met Utrecht Natuurlijk. En natuurlijk is er een plein met foodtrucks, kunnen kids in de grote zandberg spelen of stap met de hele familie in de zweefmolen.

Met 1 kaartje zijn alle activiteiten en optredens toegankelijk

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Met een toegangskaartje kun je zonder extra kosten meedoen aan alle activiteiten, workshops of voorstellingen bezoeken. Koop in de voorverkoop een kaartje, zodat je op de dag zelf niet in de rij hoeft te staan. Het volledige programma, kaartverkoop en meer informatie over het festival is te vinden op www.bierenappelsapfestival.nl.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *