Herinneringen voor het leven op kindervakantie met Juvigo

Ik herinner me mijn eerste surfkamp van vroeger nog goed. Toen ik 11 jaar was, heb ik me in laten schrijven voor een surfkamp aan de Nederlandse kust. Ik weet nog goed hoe spannend ik het vond om met een groep vreemde kinderen, die ik nog nooit van tevoren ontmoet had, op kamp te gaan. Hoe snel ga ik nieuwe vrienden maken? Ga ik goed in de groep passen? Aarzelend en vol twijfels had ik dan uiteindelijk toch de keuze gemaakt om mee op surfkamp te gaan.

Ietwat nerveus kwam ik, samen met mijn moeder, aan op de kamplocatie. Eenmaal mijn spullen neergezet en geïnstalleerd nam ik afscheid van mijn moeder en begon de eerste kampactiviteit. Tijdens de befaamde namendans raakte ik meteen aan de praat met enkele leeftijdsgenoten, waarna er tijdens de eerste surflessen al meteen een goede groepssfeer heerste. Eenmaal op het kamp aangekomen moest ik erg wennen… maar nadat ik veel nieuwe vrienden had gemaakt en de golven kon bedwingen met mijn surfplank, wilde ik niet meer naar huis. Gezellig samen aan het ontbijt, gezamenlijk de eerste stappen zetten bij het surfen, lachen en brullen tijdens leuke kampactiviteiten zoals een dropping en een bonte avond en ‘s avonds de dag laten bezinken aan het kampvuur: slechts een kleine impressie van de activiteiten die ik toentertijd beleefd heb.

Juvego Surfen met enorme golven

Het was een week die ik in ieder geval nooit meer ga vergeten. Anno 15 jaar na het kamp kan ik nog steeds beamen dat deze week me goed gedaan heeft. Dat men als kind de angst overwint om je één week lang met vreemdelingen te bevinden en er zelfs herinneringen voor het leven aan overhoudt. Precies dit betreft de filosofie waar het team van Juvigo op voortborduurt: ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen een onvergetelijke kindervakantie kunnen beleven. Het is precies dit vakantieplezier die onze jeugd zo nostalgisch maakt. Van wakker worden met je kamergenootjes in een tent op het strand tot het gezellig nababbelen aan het kampvuur: de gepassioneerde en getrainde begeleiding zorgt met een georganiseerd vakantieprogramma ervoor dat kinderen de ideale afwisseling vinden tussen actieve en ontspannende activiteiten. 24/7 staat de begeleiding klaar om voor plezier te zorgen, iets leuks aan de kinderen te leren (zoals surfen of paardrijden) maar bovenal om ervoor te zorgen dat kinderen zich op sociaal vlak ontplooien. Het is hierbij belangrijk dat kinderen hun vakantieprogramma naar wens kunnen vinden. Het aantal mogelijkheden reikt hierbij bijzonder ver. Van outdoorvakanties, waarbij kinderen in aanraking komen met verschillende buitensporten zoals touwklimmen en kano-varen, tot computerkampen waar de echte computergoerroe’s hun ei kunnen vinden in het verbeteren van hun programmeervaardigheden. Juvigo onderscheidt zich door het aanbieden van een talrijk aanbod aan kindervakanties van hoge kwaliteit. Ieder kind vindt hier een kinderreis naar zijn smaak.

Zo wilde ik vroeger altijd heel graag leren surfen. Op surfkamp heb ik de eerste stappen leren zetten, in een begeleide omgeving met instructeurs die hun vak met passie aan me bij hebben gebracht. Hoewel zo’n eerste keer op kamp gaan wel echt spannend was op het begin, zou ik dit het liefst nog een keer willen herbeleven. Die ene keer dat we bijvoorbeeld marshmallows gingen roosteren aan het kampvuur en we gezamenlijk liederen gingen zingen…

Juvego kampvuur

Tegelijkertijd begrijp ik nog goed hoe moeilijk het was om die eerste stap te zetten: ervoor kiezen om je in te schrijven voor een zomerkamp. Dit is volledig begrijpelijk, als je ineens zonder ouders op vakantie gaat. Als moeder is het lastig om je kind voor zeven dagen los te laten. Nu weet ik dat deze zorgen slechts een barrière vormden, die mijn moeder en ik moesten overwinnen om als kind de week van mijn leven te ervaren!

Yannick, Afdeling Klantenzorg van Juvigo

Juvigo zomerkampen

Het team van Juvigo streeft naar het aanbieden van zomerkampen met een hoge kwaliteitsstandaard, waar kinderen zich thuis kunnen voelen en professioneel begeleid worden. Juvigo is dan ook aangesloten bij Steunpunt KinderVakanties, waarbij we in samenwerking ervoor zorgen dat kwaliteit en veiligheid gegarandeerd wordt op reis. Het team zet zich er persoonlijk voor in om droomvakanties voor kinderen te vinden. Vind op de website van Juvigo een ideale kindervakantie in Nederland en/of andere landen, of laat u persoonlijk adviseren door onze klantenzorg: bel naar (020) 808 00 46 of stuur een e-mail naar: vragen@juvigo.nl.

What's on mama's mind samenwerking

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Juvigo vakantiekampen
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

2 gedachten over “Herinneringen voor het leven op kindervakantie met Juvigo

  • 14 juni 2022 om 11:04
    Permalink

    Wij overwegen om een jeugdkamp te zoeken voor onze oudste dochter. Ze verveelt zich snel tijdens de zomervakantie, dus het lijkt me slim om haar bezig te houden. Bedankt voor het delen van jouw ervaringen met jeugdkamp. Het is fijn om te lezen dat een kamp herinneringen voor het leven kan creëren. We zullen ons er nog eens verder in gaan verdiepen!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *