Het Pokémon bordspel

Er is een nieuwe versie van Pokémon Trading Card Game Battle Academy, het Pokémon bordspel, compleet met speelkaarten, munt en spelbord. Echt een must-have voor Pokémonfans. Natuurlijk probeerden wij het uit. Let op het spel is in het Engels, maar het is niet heel ingewikkeld! Bekijk ook mijn blog “Hoe werken Pokémonkaarten” als je benieuwd bent naar wat je uberhaupt met Pokémonkaarten kunt en waar je ze bestelt.

pokemon bordspel

Pokémonbordspel

The Pokémon Company International heeft recentelijk de nieuwste versie van Pokémon Trading Card Game Battle Academy uitgebracht. Deze versie is vanaf nu verkrijgbaar bij deelnemende winkels wereldwijd.
 
Battle Academy (2022) is de vernieuwde bordspelvariant van de succesvolle Pokémon TCG. Hiermee kan het hele gezin het klassieke kaartspel op een gemakkelijke en leuke manier leren. De nieuwe versie introduceert het Pokémon V-spelmechanisme en bevat nieuwe populaire Pokémon, onder wie Pikachu, Eevee en Cinderace. In elk Battle Academy-product (2022) zit alles wat nodig is om de beginselen van de Pokémon TCG te leren, waaronder een speelbord voor twee spelers, drie decks met zestig kaarten, spelregels en spelaccessoires. Dit maakt het ideaal om het met familie en vrienden te spelen.

Hoe werkt Pokémon Battle Academy?

pokemon bordspel

Nog even Pokémon in het kort:

De basis van het Pokémonspel is dat je als Pokémontrainer een Pokémon van tegenstander gaat verslaan.
Je hebt een basis Pokémon nodig, die gaat evolueren (hiervoor bestaan evolutiekaarten) om zo sterker te worden. Daarbij heb je de juiste energiekaarten nodig voor de aanvallen.

Je hebt dus basiskaarten, trainerskaarten, energiekaarten en evolutiekaarten.
Het verschil tussen een evolutiekaart en een basiskaart is dat er op een evolutiekaart stage staat (stage 1 of stage 2).
Een trainerkaart herken je aan het woord Trainer. Dan heb je nog Energiekaarten “energy”.

Wat kun je nou met het Pokémon bordspel?

Is het leuk? Is het de moeite waard om te kopen?
Op die laatste vraag kan ik je sowieso antwoord geven. Alle kinderen die het spel bij ons zagen waren helemaal enthousiast. Nou kwamen er bij ons ook wel wat Pokémonfans langs. Want, Pokémonkaarten zijn helemaal hot. Het spel ziet er indrukwekkend uit en de kaarten zijn mooi net als de munt.

Wat is de bedoeling? Je gaat een bordspel spelen met de kaarten die speciaal zijn bestemd voor het spel. De bedoeling is dat je een goede kaart in je deck laat evolueren (zo wordt een Pokémon sterker) en daarmee een tegenstander verslaat. Zegt je dit iets of is het abracadabra? Het is even door de handleiding heen ploegen, maar dan begrijp je het al gauw. Gelukkig zijn de kinderen er vaak al meteen heel handig in.

Battlen is strijden, dus je gaat strijden met de Pokémonkaarten in dit bordspel. Je speelt het spel met twee spelers. Er zitten verschillende decks in. Je kiest Pikachu of Cinderace. Maak een keuze en volg de handleiding stap voor stap. Verwissel dan de decks om Eevee tegen Cinderace of Pikachu te spelen en leid een ander team Pokémon de arena in! Met een beetje strategie en een beetje geluk kun je de strijd aangaan met de besten!

Pokémon TCG Battle Academy bevat in de doos:

• 3 complete Pokémon TCG decks (60 kaarten per deck)
• Ieder deck bevat een krachtige special Pokémon: Cinderace V, Pikachu V, Eevee V
• Eevee deck bevat 2 stuks van de nieuwe Galarian Obstagoon promo kaart
• 1 voorbeeld blad als hulpmiddel om het spel op te zetten
• 2 regelboekjes met uitleg hoe de decks te spelen  
• 1 spelbord voor twee spelers
• 3 deck boxen om je kaarten te organiseren
• 1 regelboek
• 1 grote coin met afbeelding van Cinderace, Pikachu, and Eevee
• 1 set damage counters
• Een code card voor de nieuwe Pokémon TCG Live

Wat vinden we van het Pokémonbordspel?

Het is een mooi spel om te zien en het is leuk om te spelen. Zelf vind ik het vooral leuk om de kinderen op deze manier met de Pokémonkaarten te zien spelen. Het zijn best wel wat regels, maar met de handleiding erbij is het goed te doen. Natuurlijk gaan ze na een paar potjes met het spel ook weer gauw hun Pokémonboeken doorbladeren en kaarten ruilen. Nadeel: hetbordspel is in het Engels, dus je moet even helpen, maar als je het één keer hebt uitgelegd kunnen de kinderen het daarna makkelijk aan elkaar uitleggen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *