Het “speelgoedrecept”: speel iedere dag 30 minuten

Ik luisterde op de verkiezing van Speelgoed van het jaar 2018 naar een presentatie van Ger Ramakers. Nu in de tijd van Sinterklaas is het een heel mooie boodschap om te horen: Spelen is gezond, speel 30 minuten per dag!

Verkiezing Speelgoed van het jaar

“MAAK VAN SPELEN EEN LEUKE GEBEURTENIS”

aldus Ger Ramakers, de opsteller van het “speelgoedrecept”: speel iedere dag 30 minuten.

“Ga met z’n allen rond de tafel zitten om een spelletje te spelen en maak het gezellig: zorg voor thee, limonade en koekjes. Daarmee wordt spelen met elkaar nog leuker!”

Dr. Ger Ramakers is ontwikkelingspsycholoog en heeft het “speelgoedrecept” opgesteld waaruit bovenstaande quote afkomstig is. Het recept is op 7 november jl. tijdens de bekendmaking van de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018 gelanceerd. In het recept worden de goede aspecten van spelen uiteengezet. Ger Ramakers werd door Chazia Mourali geïnterviewd en heeft zijn zienswijze verder toegelicht.

Unicef heeft het Verdrag inzake de Rechten van het Kind (art. 31) opgesteld; spelen wordt expliciet genoemd. Het “speelgoedrecept”, ook voor 18 plussers!, is te lezen en te downloaden en het interview is te zien op  speelgoedvanhetjaar.nl/overspelen. Het interview kost even tijd, maar dan weet je ook wat!

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *