Het verzekeren van kinderen

Wat moet je allemaal verzekeren en regelen als je een baby krijgt?

What's on mama's mind - 39 weken zwanger1

Wat moet je regelen als je een baby krijgt?

Als je kinderen krijgt moet je een hoop regelen. Dat regelen bestaat ook uit een hoop papierwerk. Denk aan aangifte van je baby bij de gemeente (burgerlijke stand), kinderbijslag aanvragen,(eventueel)kinderopvangtoeslag, verzekeringen.

Gratis zorgverzekering voor kinderen

Het is verplicht om kinderen te verzekeren en dat dien je binnen 4 maanden na de geboorte te regelen. Kinderen zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd op de zorgverzekering van één van de ouders. Al kan je ook je kinderen bij een andere zorgverzerkeraar kosteloos aanmelden. Er hoeft geen premie betaald te worden, zo lang ze geen 18 jaar zijn.

Wat gebeurt er als je kind niet is verzekerd?

Ben je het vergeten te regelen? Of heb je er bewust voor gekozen om je kind niet binnen vier maanden te verzekeren, dan zijn eventuele medische kosten voor jezelf. Je dient dat dan zelf te betalen. Daarnaast kun je een boete verwachten.

Uitvaartverzekering

Een zorgverzekering regelen is verplicht, een uitvaartverzekering niet. Een uitvaartverzekering kan je afsluiten. Voor het afsluiten van een dergelijke verzekering dien je altijd af te wegen of het noodzakelijk is dat je een verzekering moet afsluiten. Want, stel dat, in het ergste geval, jouw kind iets overkomt, kun je die kosten dan dragen? De kosten voor een uitvaartverzekering kunnen varieren, je kunt daarom een uitvaartverzekering vergelijken en kijken wat het beste binnen je budget past. Het is vaak ook mogelijk om je kinderen mee te verzekeren binnen je eigen uitvaartverzekering.

Reisverzekering

Kinderen zijn niet vanzelfsprekend meeverzekerd op je reisverzekering. Je dient ze toe te voegen op je polis.

Bij een reisverzekering kun je vaak kiezen voor enkel een specifieke reis verzekeren (kortelopende reisverzekering) en een doorlopende reisverzekering. In het laatste geval ben je het hele jaar verzekerd, wat ideaal is als je minimaal 2 keer per jaar op vakantie gaat. In het eerste geval, de kortlopende reisverzekering ben je vaak iets duurder uit.
Vaak zijn kinderen tot een leeftijd van 5 jaar kosteloos meeverzekerd. Bij een doorlopende reisverzekering voeg je in veel gevallen kosteloos kinderen toe. Bekijk daarom goed de polissen en vergelijk wijs.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *