Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker

Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker is een spannend avontuur vol humor en fantasie over een jongen die gaat logeren bij zijn wonderlijke tante, door Harmen van Straaten.

mattias spijker

Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker

Mattias krijgt een uitnodiging van zijn tante Koosje, die hij nog nooit heeft ontmoet.

Hij mag in haar hotel aan zee komen logeren. Er is één voorwaarde: hij moet alleen komen. Mattias gaat op reis. Onderweg komt hij allerlei vreemde figuren tegen. Allemaal lijken ze dezelfde boodschap te hebben: ga terug naar huis! Wie probeert hem tegen te houden, en waarom? En wie stuurt hem toch al die flessenpost? Mattias laat zich niet bang maken. Hij verzint een plan om tante Koos en haar hotel te redden – en zichzelf.

Harmen van Straaten is een geniaal kinderschrijver. Voor mij is het op moment mijn favoriete schrijver van kinderboeken. De kinderboeken voor de jonge kinderen, allemaal op ruim, zijn vol humor geschreven en je wilt de boeken er steeds weer bij pakken. De kinderen krijgen geen genoeg van de verhalen. Dit boek laat ook weer zien dat hij je ook kan pakken met een verhaal, vol humor en avontuur. Heel leuk en passend bij de leeftijd, kinderen vanaf 8 jaar zullen er van genieten. Het is duidelijk dat Harmen van Straaten weet hoe je een kinderboek moet maken.

Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker
Harmen van Straaten
ISBN 978 90 258 7915 0
Verkoopprijs € 12,99
Leeftijd Vanaf 8 jaar
Verschijnt 20 mei

Eerder verschenen

De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni was genomineerd voor de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury.

De leukste rijmboeken van Harmen van Straaten

WAt rijmt er op stoep...kinderboek

Alle wielen in de file
Wat rijmt er op stoep
Ik heb lekker een hele grote trekker

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *