Hoe werken Pokémon kaarten?

Het is een vraag die ik mijzelf al een tijdje stel, maar waarvan andere moeders hem ook geregeld stellen: Hoe werken Pokémon kaarten? Sinds enige tijd komt onze kleuter thuis met verhalen over Pokémon en Pokémon kaartjes, maar als ik hem vraag wat je ermee kan. Dan zegt hij vooral dat je ze kan hebben en kan ruilen. Echter is er ook een heel spel wat hiermee gespeeld kan worden.

Pokemon kaarten Sword & Shield

Wat is een Pokémon

Ah, best een goede vraag he, om deze blog te beginnen? Maar, ongetwijfeld dat je weleens wat hebt gehoord over Pokémons vangen. De bekendste Pokémon is Pikachu, je weet wel, die grote gele. Pokémon zijn figuren die door trainers worden grootgebracht. Ze groeien en ontwikkelen zich tot steeds sterke Pokémon. Er zijn bijna 500 Pokémon.

Hoe kom je aan Pokémon kaarten?

Dit is uiteraard de allermakkelijkste vraag om te beantwoorden. Die koop je, bijvoorbeeld op bol.com koop je een set pokemon kaarten of in een speelgoedwinkel, zoals Spellenhuis, er is zelfs een webshop Pokémonwinkel.nl. Of je vraagt ze voor je verjaardag. Ze zijn erg populair als kinderfeestcadeautjes. Dus vraag ze gerust voor je verjaardagsfeestje, want zoals ik heb gelezen is het handig als je er veel hebt. In een klein pakje (een booster) zitten 10 kaarten, maar je kan ook grotere pakketten kopen, met wel 60 kaarten een thema deck pokemonkaarten.

Pokemon kaarten Sword & Shield

Wat kosten Pokémonkaarten?

Ook een goede vraag, wat is het een kleinigheidje, of is het een serieus verjaardagscadeau als je kaarten wilt geven aan je kind? De kaartjes zijn niet goedkoop. Voor een pakje met 10 kaarten betaal je rond de 6 euro en een dergelijk themadeck zit rond de 17 euro. Er bestaat ook nog zoiets als een booster box, met meer dan 230 kaarten, daar betaal je zo meer dan 120 euro voor.

Pokemon kaarten Sword & Shield

Wat kun je met Pokémon kaarten?

Hoe werken Pokémon kaarten als het gaat om wat je ermee kan? De kinderen willen Pokémon kaarten om ze te sparen, de hoge kwaliteit van kaarten met de imponerende tekeningen maakt het zeer aantrekkelijk als hobby voor jong en oud. Echter het is ook spel dat je tegen elkaar kunt spelen. Het spel dat je met de kaarten speelt is een strijd om wie de beste Pokémon-trainer is.

Voor welke leeftijd zijn Pokémonkaarten?

Pokémonkaarten zijn voor kinderen tussen ongeveer 6 en 12 jaar. Belangrijk is dat ze kunnen lezen, dus vanaf dat ze kunnen lezen en de interesse hebben voor Pokémonkaarten kunnen ze er mee gaan spelen. Uiteraard kan je al op jongere leeftijd kaarten ruilen op basis van wat je mooi vindt. Maar dan zouden ze wellicht ook wel willen ruilen tegen voetbalplaatjes? Ik zou zeggen dat het natuurlijk afhankelijk is van de interesses op moment op hun school en van hun vriendjes of iets een “ding” is bij hen in de omgeving. En of een kind al een oudere broer of zus heeft met het Pokémon virus, die stelt hen gewoon de vraag Hoe werken Pokémon kaarten?

Hoe werkt het Pokémon spel?

Het Pokémon kaartenspel in het kor uitgelegd. Je stelt een themadeck op, rondom een thema Pokémon kaarten. Een thema is bijvoorbeeld Sword & Shield, waarover je hier op de blog meer leest. Als speler ben je de trainer, je zet je Pokémon in om een strijd aan te gaan en te laten blijken dat jij de beste Pokémon trainer bent. Er zijn 6 Pokémon kaarten te winnen. Win je als trainer, dan krijg je een van deze 6 Pokémon kaarten van je tegenspeler (de andere trainer). Als je als eerste de 6 prijzen hebt gewonnen, dan ben jij de beste trainer.

Pokemon kaarten Sword & Shield

Thema’s, werelden en sets

Er zijn verschillende Pokémon werelden. De kaarten die ik nu heb zijn uit de Sword & Shield set.

Pokemon Sword & Shield

De Pokémon TCG-uitbreiding Sword & Shield is zojuist uitgebracht, Deze omvat:

 • Meer dan 50 Pokémon uit de regio Galar
 • 17 Pokémon V en 12 full-art Pokémon V, waaronder Zacian V en Zamazenta V
 • 4 Pokémon VMAX, waaronder Snorlax VMAX en Lapras VMAX
 • Meer dan 30 Trainer-kaarten, waaronder 3 full-art Supporter-kaarten
 • Een nieuwe speciale Energy-kaart

Een set Pokemon Sword & Shield bestaat uit 202 kaarten, een booster bestaat uit 10 kaarten. De Pokémon TCG Sword & Shield wereld is een Galar regio met Grookey, Scorbunny en Sobble en Pokémon Zacian en Zamazenta. Eerlijk gezegd ben ik hier het pad eventjes bijster.

De winactie met de Pokémonkaarten kent een blije winnaar. Wie weet binnenkort weer een nieuwe. Bekijk de winacties op de mamablog en lifestyle blog bij: Winacties What’s on mama’s mind.

Bekijk de winacties in de maand Februari:

Buurman & Buurman in theater
Solan & Ludwig gaan naar de maan

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

32 reacties op “Hoe werken Pokémon kaarten?

  robin

  (21 februari 2020 - 11:24)

  Mijn zoon is hier gek mee!

  Els Timmers

  (20 februari 2020 - 15:25)

  Gaaf! Ik doe graag mee want mijn zoontje is zo’n fan

  Oma Will

  (20 februari 2020 - 11:14)

  Heel graag doe ik mee voor mijn kleindochter, die Pokemon kaarten verzamelen geweldig leuk vindt.
  Ik volg op Bloglovin en waag voor haar een kansje.

  Jade

  (19 februari 2020 - 20:20)

  Voor mijn zoontje

  Nicky

  (19 februari 2020 - 19:28)

  Voor mijn neefje!

  Sandy van der Kolk

  (19 februari 2020 - 16:28)

  Ik heb hier twee spaarders in huis en maak dus heel graag kans 😉

  Gé Geurtsen

  (19 februari 2020 - 11:30)

  Ik doe mee voor mijn neefje die vindt Pokemon geweldig!

  Ils

  (18 februari 2020 - 21:50)

  Ik wil graag een kansje wagen om mee te doen voor mijn zoon Luuk. Hij is super fan van Pokémon. Ontzettend zuinig op zijn plaatjes die hij heeft (ook al zijn het er nog niet veel omdat ze voor ons te duur zijn) maar wat hij heeft is voor hem goud waard. Ik hoop voor hem dat zijn collectietje groter mag worden .🍀

  Lida

  (18 februari 2020 - 21:48)

  Ik doe heel heel erg graag mee voor Robin , die heeft een mapje en sleept het overal mee naar toe . De verrassing in het mapje zijn pokemonkaartjes en iedereen mag ze bewonderen, omdat ze zo mooi zijn. Zegt hij zelf. Enig gewoon. Maar eerlijk , ze zijn ook mooi en leuk om te zien . Heerlijk om te zien. Daarom doe ik graag mee aan deze bijzonder leuke actie.

  Carina Peters

  (18 februari 2020 - 21:07)

  Leuke winactie, ik loot graag mee voor mijn zoontje Thijs die een groot Pokémon fan is.

  Laura K

  (18 februari 2020 - 20:56)

  Ik doe heel graag mee omdat zowel mijn zoon als mijn man de Pokémon TCG spelen!
  Ze bouwen samen decks en spelen dan tegen elkaar en ik zou ze graag verrassen met wat versterking :-)!!

   Marieke de Jonge

   (19 februari 2020 - 09:23)

   Super leuke winactie! Ik spaarde als kind Pokémonkaarten en nu volgt mijn zoontje mij op. Helaas heb ik mijn kaarten niet meer maar hij heeft inmiddels een leuke verzameling. We proberen nu het spel onder de knie te krijgen, maar dat valt nog niet mee. De serie Shield en Sword is echt fantastisch!

  tamara roos

  (18 februari 2020 - 20:37)

  supergaaf om mijn jongste zoon mee te verrassen!.
  Hij is zo gek op pokemon kaarten dat hij zelfs met mij mee naar rommelmarkten gaat om te kijken of hij daar wellicht kaarten kan scoren

  Bonnie

  (18 februari 2020 - 20:10)

  Leuk! Doe graag mee voor mijn kids.

  Cobi Van braak

  (18 februari 2020 - 20:04)

  Jaah hier wordt mijn aapje echt heel blij van. Hij zeurt me de oren van het hoofd. Begin maart is hij jarig dus dit zou een super cadeau zijn!

  Diny Frijters

  (18 februari 2020 - 18:25)

  Heel leuk! Ik snap er weinig van maar mijn zoon vindt het geweldig.

   Suzan

   (18 februari 2020 - 20:31)

   Mijn dochter is dol op Pokémon, ik doe heel graag mee. Ze is bijna jarig en hier gaat ze heel blij mee zijn!

  Monique Weber

  (18 februari 2020 - 18:08)

  Geweldig leuk artikel de kids zijn dol op Pokemon zelf ben ik verslaafd aan Pokemon Go maar dat is zo anders dan de kaarten en het spel.
  Ik vind de kaarten wel grappig maar s echt leuk voor kids spelen en ruilen…..echter mogen ze van mij wel goedkoper, vidn ze erg duur voor de leeftijdsgroep.
  Ik maak graag kans voor de kids en als ik win hopelijk zonder ruzie delen LOL

  Monica

  (16 februari 2020 - 19:03)

  Ik dacht dat er al meer dan 800 Pokémon waren; maar ik kan het natuurlijk fout hebben. Mijn dochter vindt Pokémon Go nog steeds geweldig, spaart de kaarten (Koningsdag is altijd super met al die vrijmarkten) en heeft ook diverse spellen op haar Switch en Nintendo DS. Zij zou van zo’n boosterpack erg blij worden!

  Kimberley Van Ravenswaaij

  (15 februari 2020 - 22:06)

  Wat cool! Ik had ze vroeger ook en nu mijn zoontje op school zit, is het weer helemaal ‘in’. Hij heeft alleen nog geen kaarten, dus weet zeker dat hij hier heel blij van gaat worden 🙂

  Iris Bakker

  (15 februari 2020 - 18:52)

  Wat een leuk artikel! Mijn kleuter is sinds een paar maanden helemaal gek van Pokémon (geleerd op de BSO), maar ik heb inderdaad geen flauw idee hoe het werkt. Hij heeft voor zijn verjaardag een setje gekregen, en bekijkt deze meerdere keren per dag, heel schattig. Ik doe heel graag mee met deze winactie, want ik weet dat hij een gat in de lucht zou springen

  Esther

  (15 februari 2020 - 17:11)

  Ja onze jongens zouden dit heel erg leuk vinden!!

  kempenaers anita

  (15 februari 2020 - 12:59)

  doe zeer graag mee voor mijn kleinzoon die is grote fan van pokemon en zal zeer blij zijn met extra kaarten

  Manouk kroon

  (14 februari 2020 - 23:06)

  Wat zal ik de liefste mama van de wereld zijn als ik deze voor zoonlief win!

   Wolfenbeertje

   (15 februari 2020 - 13:34)

   Jaaa wij doen graag mee! Hier 2 dikke pokemon fans😄

  Cora van der Bijl

  (14 februari 2020 - 20:49)

  Wow graag voor mijn mannetje Jari wie groot fan is van Pokemon

  Kim Bolle

  (14 februari 2020 - 20:47)

  Jaaa heel graag voor mijn kleine Pokemon fan! Die zou hier heeeeel blij van worden.

  Sab

  (14 februari 2020 - 20:34)

  Jaaaa voor mijn zoon Dex die vandaag thuiskwam met een ontzettend goed rapport 😊😊

  Rianne vos

  (14 februari 2020 - 20:27)

  Wauw mijn 2 jongens zijn wild van pokémon, zelfs de jongste die eigenlijk nergens van houdt. Ik zou deze supergraag winnen om hun kleine verzameling uit te gaan bouwen. Tip; donderdag 27 februari is er een ruilmiddah bij veel intertoys vestigingen. Ik hoop dat we de vette uitbreiding winnen

  elisabeth maria martina

  (14 februari 2020 - 20:16)

  voor een jarige job is dit kado helemaal top, mijn kleinzoon maakt er graag kans op

  Amanda van den Berg

  (14 februari 2020 - 20:14)

  Super! Ik doe graag mee voor mijn zoon Tycho die gek is van Pokémon! ❤

  Laura van Hout

  (14 februari 2020 - 20:09)

  Yes ik doe graag mee voor onze Finn💙. Ik snap er zelf geen hout van, maar hij is echt een Mega Pokémon kaarten spaarder fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *