Hoe werken Pokémon kaarten?

Het is een vraag die ik mijzelf al een tijdje stel, maar waarvan andere moeders hem ook geregeld stellen: Hoe werken Pokémon kaarten? Sinds enige tijd komt onze kleuter thuis met verhalen over Pokémon en Pokémon kaartjes, maar als ik hem vraag wat je ermee kan. Dan zegt hij vooral dat je ze kan hebben en kan ruilen. Echter is er ook een heel spel wat hiermee gespeeld kan worden. En ik ga de komende tijd besteden aan het uitvogelen hoe het werkt. Onderaan de blog vind je een winactie!

Pokemon kaarten Sword & Shield

Wat is een Pokémon

Ah, best een goede vraag he, om deze blog te beginnen? Maar, ongetwijfeld dat je weleens wat hebt gehoord over Pokémons vangen. De bekendste Pokémon is Pikachu, je weet wel, die grote gele. Pokémon zijn figuren die door trainers worden grootgebracht. Ze groeien en ontwikkelen zich tot steeds sterke Pokémon. Er zijn bijna 500 Pokémon.

Hoe kom je aan Pokémon kaarten?

Dit is uiteraard de allermakkelijkste vraag om te beantwoorden. Die koop je, bijvoorbeeld op bol.com koop je een set pokemon kaarten of in een speelgoedwinkel, zoals Spellenhuis, er is zelfs een webshop Pokémonwinkel.nl. Of je vraagt ze voor je verjaardag. Ze zijn erg populair als kinderfeestcadeautjes. Dus vraag ze gerust voor je verjaardagsfeestje, want zoals ik heb gelezen is het handig als je er veel hebt. In een klein pakje (een booster) zitten 10 kaarten, maar je kan ook grotere pakketten kopen, met wel 60 kaarten een thema deck pokemonkaarten.

Pokemon kaarten Sword & Shield

Wat kosten Pokémonkaarten?

Ook een goede vraag, wat is het een kleinigheidje, of is het een serieus verjaardagscadeau als je kaarten wilt geven aan je kind? De kaartjes zijn niet goedkoop. Voor een pakje met 10 kaarten betaal je rond de 6 euro en een dergelijk themadeck zit rond de 17 euro. Er bestaat ook nog zoiets als een booster box, met meer dan 230 kaarten, daar betaal je zo meer dan 120 euro voor.

Pokemon kaarten Sword & Shield

Wat kun je met Pokémon kaarten?

Hoe werken Pokémon kaarten als het gaat om wat je ermee kan? De kinderen willen Pokémon kaarten om ze te sparen, de hoge kwaliteit van kaarten met de imponerende tekeningen maakt het zeer aantrekkelijk als hobby voor jong en oud. Echter het is ook spel dat je tegen elkaar kunt spelen. Het spel dat je met de kaarten speelt is een strijd om wie de beste Pokémon-trainer is.

Voor welke leeftijd zijn Pokémonkaarten?

Pokémonkaarten zijn voor kinderen tussen ongeveer 6 en 12 jaar. Belangrijk is dat ze kunnen lezen, dus vanaf dat ze kunnen lezen en de interesse hebben voor Pokémonkaarten kunnen ze er mee gaan spelen. Uiteraard kan je al op jongere leeftijd kaarten ruilen op basis van wat je mooi vindt. Maar dan zouden ze wellicht ook wel willen ruilen tegen voetbalplaatjes? Ik zou zeggen dat het natuurlijk afhankelijk is van de interesses op moment op hun school en van hun vriendjes of iets een “ding” is bij hen in de omgeving. En of een kind al een oudere broer of zus heeft met het Pokémon virus, die stelt hen gewoon de vraag Hoe werken Pokémon kaarten?

Hoe werkt het Pokémon spel?

Het Pokémon kaartenspel in het kor uitgelegd. Je stelt een themadeck op, rondom een thema Pokémon kaarten. Een thema is bijvoorbeeld Sword & Shield, waarover je hier op de blog meer leest. Als speler ben je de trainer, je zet je Pokémon in om een strijd aan te gaan en te laten blijken dat jij de beste Pokémon trainer bent. Er zijn 6 Pokémon kaarten te winnen. Win je als trainer, dan krijg je een van deze 6 Pokémon kaarten van je tegenspeler (de andere trainer). Als je als eerste de 6 prijzen hebt gewonnen, dan ben jij de beste trainer.

Pokemon kaarten Sword & Shield

Thema’s, werelden en sets

Er zijn verschillende Pokémon werelden. De kaarten die ik nu heb zijn uit de Sword & Shield set.

Pokemon Sword & Shield

De Pokémon TCG-uitbreiding Sword & Shield is zojuist uitgebracht, Deze omvat:

 • Meer dan 50 Pokémon uit de regio Galar
 • 17 Pokémon V en 12 full-art Pokémon V, waaronder Zacian V en Zamazenta V
 • 4 Pokémon VMAX, waaronder Snorlax VMAX en Lapras VMAX
 • Meer dan 30 Trainer-kaarten, waaronder 3 full-art Supporter-kaarten
 • Een nieuwe speciale Energy-kaart

Een set Pokemon Sword & Shield bestaat uit 202 kaarten, een booster bestaat uit 10 kaarten. De Pokémon TCG Sword & Shield wereld is een Galar regio met Grookey, Scorbunny en Sobble en Pokémon Zacian en Zamazenta. Eerlijk gezegd ben ik hier het pad eventjes bijster.

Winactie Pokémonkaarten

Ik geeft een booster en theme pack met Pokémon Sword & Shield kaarten weg. Doe je mee?
Win: Speelkaarten Pokémon Sword & Shield – totaal 70 kaarten: 1 theme pack en 1 booster
Wanneer: 13 t/m 20 februari 2020
Hoe: Laat weten dat je meedoet. Ik zou het fijn vinden als je mij wilt helpen Facebook en Instagram te laten groeien door ons daar te volgen: Facebook: What’s on mama’s mind en Instagram: @mamasmind.

Bekijk de winacties in de maand Februari:

Buurman & Buurman in theater
Solan & Ludwig gaan naar de maan

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

11 reacties op “Hoe werken Pokémon kaarten?

  Kimberley Van Ravenswaaij

  (15 februari 2020 - 22:06)

  Wat cool! Ik had ze vroeger ook en nu mijn zoontje op school zit, is het weer helemaal ‘in’. Hij heeft alleen nog geen kaarten, dus weet zeker dat hij hier heel blij van gaat worden 🙂

  Iris Bakker

  (15 februari 2020 - 18:52)

  Wat een leuk artikel! Mijn kleuter is sinds een paar maanden helemaal gek van Pokémon (geleerd op de BSO), maar ik heb inderdaad geen flauw idee hoe het werkt. Hij heeft voor zijn verjaardag een setje gekregen, en bekijkt deze meerdere keren per dag, heel schattig. Ik doe heel graag mee met deze winactie, want ik weet dat hij een gat in de lucht zou springen

  kempenaers anita

  (15 februari 2020 - 12:59)

  doe zeer graag mee voor mijn kleinzoon die is grote fan van pokemon en zal zeer blij zijn met extra kaarten

  Manouk kroon

  (14 februari 2020 - 23:06)

  Wat zal ik de liefste mama van de wereld zijn als ik deze voor zoonlief win!

  Cora van der Bijl

  (14 februari 2020 - 20:49)

  Wow graag voor mijn mannetje Jari wie groot fan is van Pokemon

  Kim Bolle

  (14 februari 2020 - 20:47)

  Jaaa heel graag voor mijn kleine Pokemon fan! Die zou hier heeeeel blij van worden.

  Sab

  (14 februari 2020 - 20:34)

  Jaaaa voor mijn zoon Dex die vandaag thuiskwam met een ontzettend goed rapport 😊😊

  Rianne vos

  (14 februari 2020 - 20:27)

  Wauw mijn 2 jongens zijn wild van pokémon, zelfs de jongste die eigenlijk nergens van houdt. Ik zou deze supergraag winnen om hun kleine verzameling uit te gaan bouwen. Tip; donderdag 27 februari is er een ruilmiddah bij veel intertoys vestigingen. Ik hoop dat we de vette uitbreiding winnen

  elisabeth maria martina

  (14 februari 2020 - 20:16)

  voor een jarige job is dit kado helemaal top, mijn kleinzoon maakt er graag kans op

  Amanda van den Berg

  (14 februari 2020 - 20:14)

  Super! Ik doe graag mee voor mijn zoon Tycho die gek is van Pokémon! ❤

  Laura van Hout

  (14 februari 2020 - 20:09)

  Yes ik doe graag mee voor onze Finn💙. Ik snap er zelf geen hout van, maar hij is echt een Mega Pokémon kaarten spaarder fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *