Hoe werken Pokémon kaarten?

Begin februari begon ik met deze blog over Pokémon kaarten, destijds koppelde ik er een winactie met kaartjes aan vast. Vandaag doe ik dat weer. Ik geef namelijk startpack en een boosterpack van de nieuwe Rebel Clash Pokémonkaarten weg. Doe je mee? En lees mee in de blog Hoe werken Pokémon kaarten om meer te leren over het ruilen en spelen met deze kaarten.

Het is een vraag die ik mijzelf al een tijdje stel, maar waarvan andere moeders hem ook geregeld stellen: Hoe werken Pokémon kaarten? Sinds enige tijd komt onze kleuter thuis met verhalen over Pokémon en Pokémon kaartjes, maar als ik hem vraag wat je ermee kan. Dan zegt hij vooral dat je ze kan hebben en kan ruilen. Echter is er ook een heel spel wat hiermee gespeeld kan worden.

Pokémon kaarten Rebel Clash

Winactie mei 2020

Win: Een Starter pack en Booster Pokémon Rebel Clash
Wanneer: 23 t/m 30 mei 2020
Hoe: Laat weten wie jouw (kind’s) favoriete Pokémon is.

Pokemon kaarten Sword & Shield

Wat is een Pokémon

Ah, best een goede vraag he, om deze blog te beginnen? Maar, ongetwijfeld dat je weleens wat hebt gehoord over Pokémons vangen. De bekendste Pokémon is Pikachu, je weet wel, die grote gele. Pokémon zijn figuren die door trainers worden grootgebracht. Ze groeien en ontwikkelen zich tot steeds sterke Pokémon. Er zijn bijna 500 Pokémon.

Hoe kom je aan Pokémon kaarten?

Dit is uiteraard de allermakkelijkste vraag om te beantwoorden. Die koop je, bijvoorbeeld op bol.com koop je een set pokemon kaarten of in een speelgoedwinkel, zoals Spellenhuis, er is zelfs een webshop Pokémonwinkel.nl. Of je vraagt ze voor je verjaardag. Ze zijn erg populair als kinderfeestcadeautjes. Dus vraag ze gerust voor je verjaardagsfeestje, want zoals ik heb gelezen is het handig als je er veel hebt. In een klein pakje (een booster) zitten 10 kaarten, maar je kan ook grotere pakketten kopen, met wel 60 kaarten een thema deck pokemonkaarten.

Pokemon kaarten Sword & Shield

Wat kosten Pokémonkaarten?

Ook een goede vraag, wat is het een kleinigheidje, of is het een serieus verjaardagscadeau als je kaarten wilt geven aan je kind? De kaartjes zijn niet goedkoop. Voor een pakje met 10 kaarten betaal je rond de 6 euro en een dergelijk themadeck zit rond de 17 euro. Er bestaat ook nog zoiets als een booster box, met meer dan 230 kaarten, daar betaal je zo meer dan 120 euro voor.

Pokemon kaarten Sword & Shield

Wat kun je met Pokémon kaarten?

Hoe werken Pokémon kaarten als het gaat om wat je ermee kan? De kinderen willen Pokémon kaarten om ze te sparen, de hoge kwaliteit van kaarten met de imponerende tekeningen maakt het zeer aantrekkelijk als hobby voor jong en oud. Echter het is ook spel dat je tegen elkaar kunt spelen. Het spel dat je met de kaarten speelt is een strijd om wie de beste Pokémon-trainer is.

Voor welke leeftijd zijn Pokémonkaarten?

Pokémonkaarten zijn voor kinderen tussen ongeveer 6 en 12 jaar. Belangrijk is dat ze kunnen lezen, dus vanaf dat ze kunnen lezen en de interesse hebben voor Pokémonkaarten kunnen ze er mee gaan spelen. Uiteraard kan je al op jongere leeftijd kaarten ruilen op basis van wat je mooi vindt. Maar dan zouden ze wellicht ook wel willen ruilen tegen voetbalplaatjes? Ik zou zeggen dat het natuurlijk afhankelijk is van de interesses op moment op hun school en van hun vriendjes of iets een “ding” is bij hen in de omgeving. En of een kind al een oudere broer of zus heeft met het Pokémon virus, die stelt hen gewoon de vraag Hoe werken Pokémon kaarten?

Hoe werkt het Pokémon spel?

Het Pokémon kaartenspel in het kor uitgelegd. Je stelt een themadeck op, rondom een thema Pokémon kaarten. Een thema is bijvoorbeeld Sword & Shield, waarover je hier op de blog meer leest. Als speler ben je de trainer, je zet je Pokémon in om een strijd aan te gaan en te laten blijken dat jij de beste Pokémon trainer bent. Er zijn 6 Pokémon kaarten te winnen. Win je als trainer, dan krijg je een van deze 6 Pokémon kaarten van je tegenspeler (de andere trainer). Als je als eerste de 6 prijzen hebt gewonnen, dan ben jij de beste trainer.

Pokemon kaarten Sword & Shield

Thema’s, werelden en sets

Er zijn verschillende Pokémon werelden. De kaarten die ik nu heb zijn uit de Sword & Shield set.

Pokemon Sword & Shield

De Pokémon TCG-uitbreiding Sword & Shield is zojuist uitgebracht, Deze omvat:

 • Meer dan 50 Pokémon uit de regio Galar
 • 17 Pokémon V en 12 full-art Pokémon V, waaronder Zacian V en Zamazenta V
 • 4 Pokémon VMAX, waaronder Snorlax VMAX en Lapras VMAX
 • Meer dan 30 Trainer-kaarten, waaronder 3 full-art Supporter-kaarten
 • Een nieuwe speciale Energy-kaart

Een set Pokemon Sword & Shield bestaat uit 202 kaarten, een booster bestaat uit 10 kaarten. De Pokémon TCG Sword & Shield wereld is een Galar regio met Grookey, Scorbunny en Sobble en Pokémon Zacian en Zamazenta. Eerlijk gezegd ben ik hier het pad eventjes bijster.

Nieuwe G-Max aanvallen

Update maart 2020: The Pokémon Company International en Nintendo hebben 26 maart nieuwe details bekendgemaakt over de Pokémon Sword-uitbreidingspas en de Pokémon Shield-uitbreidingspas. Dit betreft onder meer G-Max-aanvallen die alleen gebruikt kunnen worden door evoluties van de eerste partner-Pokémon in de regio Galar: Rillaboom, Cinderace en Inteleon. Trainers kunnen zich daarnaast verheugen op nieuwe League Card-ontwerpen en een vroegkoopbonus.

Bekijk de trailer hier:

Ontdekte Gigantamax-vormen

In The Isle of Armor (uitbreidingspas deel 1) kunnen Trainers bepaalde Pokémon die samen met hen reizen, helpen aan het vermogen om te Gigantamax-en. Dit heeft geleid tot de ontdekking van de Gigantamax-vormen voor Rillaboom, Cinderace en Inteleon. De G-Max-aanvallen die deze Gigantamax-Pokémon kunnen uitvoeren, zijn enorm krachtig en hebben een nog grotere slagkracht dan gewone Max- of G-Max-aanvallen. Ze kunnen bovendien de effecten van de Ability van het doelwit neutraliseren!

De Pokémon Sword-uitbreidingspas en de Pokémon Shield-uitbreidingspas, bevatten de uitbreidingen The Isle of Armor en The Crown Tundra. Dit zijn twee afzonderlijke avonturen waarin de fans nieuwe personages kunnen ontmoeten, onlangs ontdekte Pokémon kunnen vangen en nieuwe gebieden in de regio Galar kunnen gaan verkennen. De release van The Isle of Armor staat gepland voor eind juni 2020, en de release van The Crown Tundra voor het najaar van 2020.

Pokémon kaarten Rebel Clash

Ga voor meer informatie naar Pokémon Sword- en Pokémon Shield-uitbreidingspas.

Winacties op www.mamas-mind.nl

De winactie met de Pokémonkaarten van de maand mei staat nu live, die van februari kent reeds een blije winnaar. Bekijk de winacties op de mamablog en lifestyle blog bij: Winacties What’s on mama’s mind.

Please follow and like us:

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

80 reacties op “Hoe werken Pokémon kaarten?

  Elise Rutten

  (1 juni 2020 - 14:54)

  Super! Ik doe graag mee

  Rosemary van Duinen

  (30 mei 2020 - 17:40)

  Kleinzoon van 7 heeft een knuffel van Mimikyu, dus die zal wel favoriet zijn.. De kaartjes spaart hij ook want samen met een vriendje zijn ze aan t ruilen.

  Sonja Schaap

  (30 mei 2020 - 17:33)

  Ik was vergeten, welke pokemon onze zoon zijn favoriet is. Dit is Pikachu

  bouckaert therese

  (30 mei 2020 - 16:13)

  Squirtle is mijn zoon zijn favoriet. Doe heel graag mee, hij zou blij verrast zijn met deze prijs 🙂

  brants harry

  (30 mei 2020 - 12:17)

  ik weet niet wie mijn kleinzoontje zijn favoriet is maar is een grote fan en zal heel blij zijn met extra pokemon kaarten

   Ria Deutz

   (30 mei 2020 - 17:28)

   Ik doe dolgraag mee voor mijn jongste kleinzoon. Pikachu is zijn favoriet, heb ik begrepen

  Jolanda

  (30 mei 2020 - 06:50)

  De hele dag niks anders dan Pokémon hier, en word ik overhoord over geëvalueerde vormen.
  De absolute favoriet is van mijn zoon is Squirtle, en m’n dochter is dol op Ponita.

  Ria Deutz

  (29 mei 2020 - 23:49)

  Ik doe graag mee voor mijn jongste kleinzoon. Pikachu. is zijn favoriet

  Hans en Sonja Schaap

  (29 mei 2020 - 23:43)

  Onze jongste zoon Martin kwam vanmiddag uit school, of hij ook Pokémon kaarten mag bestellen. Op school is het weer helemaal in. Wij, ouders zijn weer op de hoogte gesteld hierover. Pikachu is Martin zijn favoriet

  Lies

  (29 mei 2020 - 21:45)

  Wat een heerlijk jeugdsentiment! Ik doe heel graag mee!

  cobi

  (28 mei 2020 - 13:56)

  Butterfree is hier favoriet

  Iris Bakker

  (28 mei 2020 - 12:00)

  Dat blijft toch wel Pikachu. Ik snap zelf nog helemaal niks van het spel, maar mijn zoon is er helemaal weg van, dus ik doe graag mee

   Diana

   (29 mei 2020 - 21:11)

   Pikachu is de favoriet van mijn dochter.

  Els Timmers

  (28 mei 2020 - 10:32)

  Gaaf! Wij kiezen Charizard

   Ria Deutz

   (30 mei 2020 - 17:37)

   Ik doe dolgraag mee voor mijn jongste kleinzoon. Pikachu is zijn favoriet, heb ik begrepen

  Marian B

  (27 mei 2020 - 20:41)

  Leuk voor mijn zoon! Zijn favoriet is volgens mij Squirtle.

  Marloes

  (27 mei 2020 - 13:50)

  Mewtwo is de nummer 1!

   Sonja Schaap

   (30 mei 2020 - 17:35)

   Ik was vergeten, welke pokemon onze zoon zijn favoriet is. Dit is Pikachu

  gerbe

  (27 mei 2020 - 09:12)

  Charizard is zijn favoriet

  chris de haas

  (26 mei 2020 - 22:21)

  zijn favoriet is en blijft de gele Pikachu

  Sanne

  (26 mei 2020 - 18:18)

  Mijn broertje zijn lievelings pokemon is Mewtwo. Volgende week wordt hij 8, en dit zou zijn verjaardag zonder groot feest toch iets beter maken!

  Raaf Klein

  (26 mei 2020 - 15:21)

  Mijn dochter is gewoon helemaal weg van Pikachu.

  Diny Frijters

  (26 mei 2020 - 15:02)

  Dat blijft toch Pikachu.

  Brii

  (26 mei 2020 - 14:44)

  Ik doe graag mee voor onze zoon!

  Shiv Chin

  (26 mei 2020 - 14:02)

  De grote favoriet van mijn zoon is de gele Pikachu.

   Jeffrey

   (27 mei 2020 - 19:03)

   Mijn favoriete pokemon is psyduck om dat hij zoo grappig is en ook vaak heel onhandig doet

  Monique weber

  (26 mei 2020 - 13:13)

  Gaaf de favo pokemon kind is Onix de mijne is jynx

  marij brand

  (26 mei 2020 - 08:46)

  mn buurjongetje is groot fan van Pikachu… zelfs zn kinderfeestje dat een Pokemon thema

  Oma Will

  (25 mei 2020 - 21:43)

  Pikachu is de favoriet van mijn kleinzoon.
  Ik volg Bloglovin en doe graag mee voor hem.

  co

  (25 mei 2020 - 18:14)

  wat zou mijn kleindochter daar blij mee zijn. haar favoriet is eevee

  Melissa Van Stipdonk

  (25 mei 2020 - 11:16)

  jarno van 7 is gek op pokemon! zijn favoriet is (zijn knuffel) Togedemaru!

  Yvonne

  (25 mei 2020 - 07:41)

  Mijn zoontje is sinds zijn 5e jaar al fan van Haxorus. Ik zou heel graag deze set willen winnen voor hem. Hij is er uren zoet mee.

  Danique

  (25 mei 2020 - 04:33)

  Ik hoop ze voor mijn broertje te winnen. Zijn favoriet is Eevee. Die is een beetje net als hemzelf! Lief, schattig en altijd vrolijk 🥰🍀

  Renilda

  (24 mei 2020 - 22:03)

  Mijn kleinkinderen zijn Pokémon fan♥️ ik loot mee

  Iris

  (24 mei 2020 - 22:02)

  Wauw Pokémon. Mijn zoontjes zijn gek op Pokémon. Hier Zou ik hen zeer graag met verrassen. Ik waagijn kans😊

  Sarita

  (24 mei 2020 - 21:57)

  De favoriete pokemon van mijn zoontje is pikachu.

   Suus

   (25 mei 2020 - 04:06)

   Wst een leuke winactie! Ik waag graag een kansje voor mijn neefje, hij is helemaal gek van Pokemon.

  Roos W

  (24 mei 2020 - 21:43)

  Voor mijn vriend! Die was er als kind dol op. Dit is echt jeugdsentiment voor hem en dat gun ik hem!

  Nelly

  (24 mei 2020 - 19:44)

  Charizard is de favoriet van mijn dochter.

  anja

  (24 mei 2020 - 19:24)

  erg leuk ik doe graag mee

  Lida

  (24 mei 2020 - 18:23)

  Heel graag stuur ik mijn bericht van 18 februari nogmaals in om mee te doen aan deze super leuke actie van Pokemon. Pikachu is en blijft leuk voor ons , andere figuurtjes natuurlijk ook,maar ieder zijn voorkeur. Heel leuk allemaal.

  Jan

  (24 mei 2020 - 17:13)

  Te gek om mijn zoontje mee te verrassen.

  Paulina

  (24 mei 2020 - 13:16)

  Ik doe mee voor de kinderen van mijn broer, ze zijn gek op pokemon. Hun favoriete Pokemon’s zijn Pikachu en Eevee.

  elisabeth maria martina

  (23 mei 2020 - 11:00)

  kleinzoon tije is megafan

  robin

  (21 februari 2020 - 11:24)

  Mijn zoon is hier gek mee!

   Eden

   (24 mei 2020 - 20:36)

   Pikachu blijft all time favoriet

  Els Timmers

  (20 februari 2020 - 15:25)

  Gaaf! Ik doe graag mee want mijn zoontje is zo’n fan

  Oma Will

  (20 februari 2020 - 11:14)

  Heel graag doe ik mee voor mijn kleindochter, die Pokemon kaarten verzamelen geweldig leuk vindt.
  Ik volg op Bloglovin en waag voor haar een kansje.

  Jade

  (19 februari 2020 - 20:20)

  Voor mijn zoontje

  Nicky

  (19 februari 2020 - 19:28)

  Voor mijn neefje!

  Sandy van der Kolk

  (19 februari 2020 - 16:28)

  Ik heb hier twee spaarders in huis en maak dus heel graag kans 😉

  Gé Geurtsen

  (19 februari 2020 - 11:30)

  Ik doe mee voor mijn neefje die vindt Pokemon geweldig!

  Ils

  (18 februari 2020 - 21:50)

  Ik wil graag een kansje wagen om mee te doen voor mijn zoon Luuk. Hij is super fan van Pokémon. Ontzettend zuinig op zijn plaatjes die hij heeft (ook al zijn het er nog niet veel omdat ze voor ons te duur zijn) maar wat hij heeft is voor hem goud waard. Ik hoop voor hem dat zijn collectietje groter mag worden .🍀

  Lida

  (18 februari 2020 - 21:48)

  Ik doe heel heel erg graag mee voor Robin , die heeft een mapje en sleept het overal mee naar toe . De verrassing in het mapje zijn pokemonkaartjes en iedereen mag ze bewonderen, omdat ze zo mooi zijn. Zegt hij zelf. Enig gewoon. Maar eerlijk , ze zijn ook mooi en leuk om te zien . Heerlijk om te zien. Daarom doe ik graag mee aan deze bijzonder leuke actie.

   Sylvia

   (23 mei 2020 - 16:18)

   Oh dit zou onze zoon heel leuk vinden, hij is fan van eigenlijk alle figuren, maar stiekem is charmander favoriet, maar die is niet zo stoer dus sssstttt😂

    Sonja Schaap

    (30 mei 2020 - 17:21)

    Ik doe heel graag mee, voor onze jongste zoon Martin. Hij is een grote fan van Pokemon

  Carina Peters

  (18 februari 2020 - 21:07)

  Leuke winactie, ik loot graag mee voor mijn zoontje Thijs die een groot Pokémon fan is.

  Laura K

  (18 februari 2020 - 20:56)

  Ik doe heel graag mee omdat zowel mijn zoon als mijn man de Pokémon TCG spelen!
  Ze bouwen samen decks en spelen dan tegen elkaar en ik zou ze graag verrassen met wat versterking :-)!!

   Marieke de Jonge

   (19 februari 2020 - 09:23)

   Super leuke winactie! Ik spaarde als kind Pokémonkaarten en nu volgt mijn zoontje mij op. Helaas heb ik mijn kaarten niet meer maar hij heeft inmiddels een leuke verzameling. We proberen nu het spel onder de knie te krijgen, maar dat valt nog niet mee. De serie Shield en Sword is echt fantastisch!

  tamara roos

  (18 februari 2020 - 20:37)

  supergaaf om mijn jongste zoon mee te verrassen!.
  Hij is zo gek op pokemon kaarten dat hij zelfs met mij mee naar rommelmarkten gaat om te kijken of hij daar wellicht kaarten kan scoren

  Bonnie

  (18 februari 2020 - 20:10)

  Leuk! Doe graag mee voor mijn kids.

  Cobi Van braak

  (18 februari 2020 - 20:04)

  Jaah hier wordt mijn aapje echt heel blij van. Hij zeurt me de oren van het hoofd. Begin maart is hij jarig dus dit zou een super cadeau zijn!

  Diny Frijters

  (18 februari 2020 - 18:25)

  Heel leuk! Ik snap er weinig van maar mijn zoon vindt het geweldig.

   Suzan

   (18 februari 2020 - 20:31)

   Mijn dochter is dol op Pokémon, ik doe heel graag mee. Ze is bijna jarig en hier gaat ze heel blij mee zijn!

  Monique Weber

  (18 februari 2020 - 18:08)

  Geweldig leuk artikel de kids zijn dol op Pokemon zelf ben ik verslaafd aan Pokemon Go maar dat is zo anders dan de kaarten en het spel.
  Ik vind de kaarten wel grappig maar s echt leuk voor kids spelen en ruilen…..echter mogen ze van mij wel goedkoper, vidn ze erg duur voor de leeftijdsgroep.
  Ik maak graag kans voor de kids en als ik win hopelijk zonder ruzie delen LOL

  Monica

  (16 februari 2020 - 19:03)

  Ik dacht dat er al meer dan 800 Pokémon waren; maar ik kan het natuurlijk fout hebben. Mijn dochter vindt Pokémon Go nog steeds geweldig, spaart de kaarten (Koningsdag is altijd super met al die vrijmarkten) en heeft ook diverse spellen op haar Switch en Nintendo DS. Zij zou van zo’n boosterpack erg blij worden!

  Kimberley Van Ravenswaaij

  (15 februari 2020 - 22:06)

  Wat cool! Ik had ze vroeger ook en nu mijn zoontje op school zit, is het weer helemaal ‘in’. Hij heeft alleen nog geen kaarten, dus weet zeker dat hij hier heel blij van gaat worden 🙂

  Iris Bakker

  (15 februari 2020 - 18:52)

  Wat een leuk artikel! Mijn kleuter is sinds een paar maanden helemaal gek van Pokémon (geleerd op de BSO), maar ik heb inderdaad geen flauw idee hoe het werkt. Hij heeft voor zijn verjaardag een setje gekregen, en bekijkt deze meerdere keren per dag, heel schattig. Ik doe heel graag mee met deze winactie, want ik weet dat hij een gat in de lucht zou springen

  Esther

  (15 februari 2020 - 17:11)

  Ja onze jongens zouden dit heel erg leuk vinden!!

  kempenaers anita

  (15 februari 2020 - 12:59)

  doe zeer graag mee voor mijn kleinzoon die is grote fan van pokemon en zal zeer blij zijn met extra kaarten

   Hans Schaap

   (30 mei 2020 - 17:31)

   Ik doe heel graag mee voor mijn jongste zoon Martin, is de favoriete Pikachu

  Manouk kroon

  (14 februari 2020 - 23:06)

  Wat zal ik de liefste mama van de wereld zijn als ik deze voor zoonlief win!

   Wolfenbeertje

   (15 februari 2020 - 13:34)

   Jaaa wij doen graag mee! Hier 2 dikke pokemon fans😄

  Cora van der Bijl

  (14 februari 2020 - 20:49)

  Wow graag voor mijn mannetje Jari wie groot fan is van Pokemon

  Kim Bolle

  (14 februari 2020 - 20:47)

  Jaaa heel graag voor mijn kleine Pokemon fan! Die zou hier heeeeel blij van worden.

  Sab

  (14 februari 2020 - 20:34)

  Jaaaa voor mijn zoon Dex die vandaag thuiskwam met een ontzettend goed rapport 😊😊

  Rianne vos

  (14 februari 2020 - 20:27)

  Wauw mijn 2 jongens zijn wild van pokémon, zelfs de jongste die eigenlijk nergens van houdt. Ik zou deze supergraag winnen om hun kleine verzameling uit te gaan bouwen. Tip; donderdag 27 februari is er een ruilmiddah bij veel intertoys vestigingen. Ik hoop dat we de vette uitbreiding winnen

  elisabeth maria martina

  (14 februari 2020 - 20:16)

  voor een jarige job is dit kado helemaal top, mijn kleinzoon maakt er graag kans op

  Amanda van den Berg

  (14 februari 2020 - 20:14)

  Super! Ik doe graag mee voor mijn zoon Tycho die gek is van Pokémon! ❤

  Laura van Hout

  (14 februari 2020 - 20:09)

  Yes ik doe graag mee voor onze Finn💙. Ik snap er zelf geen hout van, maar hij is echt een Mega Pokémon kaarten spaarder fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *