Hoera 3 jaar, trakteren!

What's on mama's mind traktatieJa hoor, het is zo ver. Onze peuter is drie jaar geworden. Wauw, wat is hij ineens groot geworden. Oké, dat is nou ook niet over één nacht gebeurd. Maar toch, hij is wel een grote vent. Die volgend jaar zelfs al naar school gaat. Laten we daar nog niet te veel aan denken. Vandaag is het feest en mag onze grote zoon trakteren.

Op het kinderdagverblijf wordt het altijd rond half 10 ‘s morgens gevierd. Er komt dan een grote plastic taart vol diertjes op tafel en een grote mand met muziekinstrumenten. Een trommel, een paar fluiten, klokkenspellen en sambaballen. Zodat er heftig gemusiceerd kan worden.

Uiteraard wordt er ook getrakteerd. Wij trakteren een autobaan, met een autootje en een doosje rozijntjes. Mama is dus druk aan het knutselen geweest de afgelopen avonden. Ja, ik zeg avonden. Ik ben er drie avonden mee bezig geweest. Ten eerste omdat het wel veel werk was, maar ten tweede heb ik het ook wel steeds doorgeschoven naar de volgende avond.

Hoe heb ik het gemaakt?
Ik heb een a4 kartonnetje verdeel in vier stroken van hetzelfde formaat. Dit heb ik gedaan door het kartonnetje dubbel te vouwen om vervolgens nog eens dubbel te vouwen. Beide keren over de breedte. De vouwlijnen heb ik aangehouden om overheen te knippen. Vervolgens heb ik er zwart papier overheen geplakt. Misschien had ik dat overigens beter andersom kunnen doen. Eerst het zwarte papier op het kartonplakken en daarna knippen. Dat  had wel wat werk kunnen schelen.
De reden dat ik het karton onder het zwarte papier heb gedaan is om het nog steviger te maken. Zodat de kindjes de autobaan echt kunnen gebruiken om met een autootje overheen te rijden.
Elke strook is dus 21 cm lang en zo’n 7,5 cm breed. (a4 is 210×297 mm).

Vervolgens heb ik van stevig witpapier stroken voor de rijbanen geknipt. in het totaal gaan er drie What's on mama's mind traktatierijstroken over de lengte van de rijbaan. Ongeveer 3 a 4 cm per rijstrook.

De verkeersborden met 3 jaar zijn gemaakt in InDesign, maar dat lukt je ook wel in paint. Gewoon een verkeerdbordje googlen en de tekst uitgummen en aanpassen. Easy as that.
De verkeersborden uitknippen was nog wel een dingetje, haha. Rond knippen is heel niet makkelijk. Maar de verkeersborden heb ik uitgeknipt en opgeplakt.

Alles heb ik simpelweg met pritstift gedaan. De doosjes rozijnen onder de rijbaan en het autootje er los opgezet. Spelen, maar.

Wil je niet zo uitgebreid aan de slag hoeven zelf. Dan is mijn tip altijd om bij Hippe Traktaties te bestellen. Dat heb ik de vorige verjaardagen ook gedaan.
Zie hier de robottraktaties van vorig jaar.
Of de dierentraktaties van mijn dochtertje toen ze één werd, afgelopen oktober.

De autootjes kun je overigens op verschillende plekken kopen. Ook gewoon een ander type autootje bij de plaatselijke speelgoedwinkel of het Kruidvat ofzo.

 

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *