Pas op voor de hoge zonkracht

Wat een weertje he, ik geniet er enorm van wanneer de kinderen in de tuin kunnen spelen. Hier smeren wij ze wel altijd extra goed in. Mijn beide kinderen gaan ‘s morgens na het opstaan al in de zonnebrandcrème. Mijn ervaring is namelijk dat ze vaak al gauw in de achtertuin aan het spelen zijn. Voor je het weet ben je een half uur of een uur verder. Dan kunnen ze al verbranden. Wij nemen het zekere voor het onzekere dus. In deze blog lees je een review van de Solait zonnebrandcrème roller van Kruidvat.

Zonnebrandcreme solait factor 50

Wat is een hoog niveau van zonkracht?

Ik las woensdag in de krant (AD) dat de zonkracht de komende dagen erg hoog is. Dat geldt voor vandaag (Hemelvaartsdag) en de dagen erna. Het KNMI verwacht in De Bilt een hogedrukgebied met veel zon en zonkracht 7. Kortom, kans op verbranding. Ik ben zelf niet bekend met de niveaus van zonkracht, maar in het artikel las ik dat zonkracht 7 maar ongeveer 10 dagen per jaar voor komt. En zonkracht eens in 2 jaar. Dus het is echt sterk. Wij gaan in juni naar Zuid-Frankrijk, daar is zonkracht 9 of 10 in de zomer heel normaal.

Dus, wat gaan wij doen? Goed insmeren. Laat ik nou net ook een mooie review hebben gemaakt van zonnebrandcrème voor mijn guppies. Ik mocht Kruidvat Solait uitproberen, factor 50 (Kruidvat Solait Kids Sun SPF50+ Roll-On Zonnebrandcrème). Wat valt er te testen aan zonnebrandcrème? Ik ga er uiteraard vanuit dat de werking goed getest is. De geur is iets waar ik altijd op let (want kindjes die heerlijk geuren na het insmeren zijn extra knuffelbaar) en ook de gebruiksvriendelijkheid. In dit geval is daar wel wat extra aandacht aan te besteden, want…
We hebben een roller gekregen. De zonnebrandcrème is net als een soort deoroller. Is dat een goede vergelijking? Is een roller handiger dan een spray, of crème?

Zonnebrandcreme solait factor 50

Wat vinden wij van een zonnebrandroller?

Ik was wel benieuwd naar een rolsysteem. De roller werkt makkelijk, doordat je direct insmeert bij het aanbrengen is het makkelijker om de zonnebrandcrème over het hele lichaam te verdelen. Althans dat is de theorie, maar werkt het ook zo.  Het lijkt mij ook een voordeel van een zonnebrandroller is ook dat je niet je handen onder de zonnebrandcrème zitten als je je kinderen insmeert. Aangezien ik zelf een minder sterke factor van factor 50 gebruik vind ik het niet fijn om mijn handen aan mezelf af te vegen, voor je het weet heb ik witte vlekken na het zonnen. Dus moet je tussendoor je handen afwassen, dat is het geval bij een creme en een spray, maar scheelt het met een roller?

Overigens doe ik wel factor vijftig op mijn neus, haha. Anders ben ik net pipo de clown. Die neus van mij vangt veel zon. Herken je dat ook dat je neus nog weleens wil verbranden? Steekt toch altijd wat meer uit.

Zonnebrandcreme solait factor 50

Ik merk wel dat ik alsnog wat moet uitsmeren, vooral omdat mijn kinderen ook niet stil willen staan als ik ze insmeer. Dus helemaal insmeren met de roller lukt ook weer niet. De kinderen vinden het in het begin wel heel interessant en willen het vooral zelf doen. Ik vind dat een minder goed plan, want geen flauw idee of ze zich dan goed genoeg insmeren.

Een voordeel is dat het een kleine flacon is. Dat is ook makkelijk meenemen. Wij gaan een week naar Zuid-Frankrijk, dus er zit genoeg in voor een week, maar je loopt niet met een enorme fles te zeulen.

Ik vind de roller prima, maar dan vooral de geur, het formaat en de zonnebrandcrème zelf.  Ik zou niet direct voor een roller kiezen, eerder toch voor een spray. Omdat ik de meerwaarde er niet echt van in zie, een spray werkt naar mijn idee bij kinderen nog het handigst. De zonnebrand zelf is wel fijn en ruikt lekker.

De prijs? € 5,99 voor 75ml bij Kruidvat.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *