Hot Wheels autootjes, bestaat 50 jaar

Het meest verkochte speelgoed ter wereld viert vijftigjarig bestaan; Hot Wheels autootjes.

Vijftig jaar geleden ging de jongensdroom van Elliot Handler, mede-oprichter van speelgoedfabrikant Mattel (die kennen we van de Barbies :)), in vervulling. De eerste Hot Wheels speelgoedauto werd gelanceerd, een miniatuur Custom Camaro®. Intussen is Hot Wheels een fenomeen, het is het meest verkochte speelgoed ter wereld. Wereldwijd gaan er iedere seconde 16,5 autootjes van het merk over de toonbank. Naast een die-hard fanbase van verzamelaars, is het merk populair bij miljoenen kinderen die met Hot Wheels niet alleen eindeloos kunnen racen, maar ook creatief leren denken, oplossingen verzinnen en doorzettingsvermogen ontwikkelen.

Toen ik ging googlen op de Hot Wheels zag ik dat er echt enorme Facebookgroepen zijn voor dit merk met autootjes, besloten groepen voor Verzamelaars en een fanpage met volgens mij 2,6 miljoen volgers.

Hot wheels 50 jaar

Hoe het begon

In 1968 besloot Elliot Handler (partner van Ruth Handler, oprichter van de Barbiepop) zijn ontwerpers, waaronder een designer van General Motors en een raket-wetenschapper, uit te dagen om het snelste speelgoedautootje te maken dat de markt te bieden heeft. Toen zijn team aan Elliot het prototype presenteerde was hij zo onder de indruk dat het enige dat hij kon uitbrengen was: ‘Those are some hot wheels!’ De merknaam was een feit. Hot Wheels had een vliegende start, vanaf de introductie is het succes in volle vaart gevolgd. Een korte geschiedenis: De allereerste Hot Wheels bereikte in mei ‘68 de winkelvloer en kort daarna volgde vijftien andere miniatuur ‘hot rods’ in het evenbeeld van de oogappeltjes van drie grote Amerikaanse automerken op schaal 1:64. Deze pioniers -beter bekend als ‘The Original 16’- zijn intussen bijzonder waardevolle collectors items. Het hoogste bedrag ooit betaald voor een Hot Wheels is 75.000,- dollar.

Limited edition jubileum uitgave

m te vieren dat het merk vijftig jaar bestaat lanceert Hot Wheels verschillende speciale jubileum ‘die casts’ oftewel metalen autootjes, het materiaal dat een echte Hot Wheels kenmerkt. Deze modellen zijn dit jaar toegevoegd aan de collectie. Ieder jaar komt Hot Wheels met zo’n 150 nieuwe modellen. In totaal zijn er tot nu toe ruim 20.000 varianten. Jaarlijks produceert het merk maar liefst 519 miljoen Hot Wheels
autootjes. Uitdaging aanvaard!

Hot Wheels collectors items

Het uitgangspunt van Hot Wheels is dat in elk van deze auto’s een uitdaging schuilt: Hoe snel kan ik gaan? Ga ik deze sprong redden? Haalt mijn autootje het door deze looping? Lukt het niet de eerste keer, probeer het nog een keer. Het merk is ervan overtuigd dat uitdagingen het kind helpen om spelenderwijs nieuwe vaardigheden te leren. Het gaat dus niet alleen om looks en snelheid.

Let op de icoontjes op de verpakking om te zien aan welke skills het spelen met de auto’s bijdraagt:
– problemen oplossen
– creatief denken
– sportiviteit
– zelfvertrouwen

Hot wheels

De wereld van Hot Wheels

De auto’s zijn de sleutel tot een wereld van Hot Wheels producten die allemaal op en aan elkaar passen. Van complete speelsets zoals garages, tot losse stunts, boosters en loopings waarmee kinderen hun baan zelf kunnen vormgeven. Maar van een speelgoedautootjes merk, is Hot Wheels intussen uitgegroeid tot een complete lifestyle. Met een multi-channel spelervaring biedt het merk games en apps voor spelcomputers en tablets, het heeft daarnaast een eigen kleding- en accessoirelijn.

Meer informatie:

Hot Wheels YouTube kanaal
Hot Wheels Challenge Accepted

Over Mattel

Mattel, een Amerikaanse fabrikant, ontwikkelt speelgoed om de verwondering tijdens de kinderjaren te stimuleren. De missie is om wereldwijd toonaangevend te zijn in spel, leren en ontwikkeling. Onder Mattel vallen o.a. de volgende merken: Barbie®, Fisher-Price®, Hot Wheels® en Enchantimals®. Doel van de merken is om producten te ontwikkelen die het beste uit het kind naar boven te halen en het spelenderwijs te
begeleiden in de ontwikkeling. Voor de ontwikkeling van haar producten werkt Mattel samen met verschillende professionals op het gebied van entertainment en technologie. Mattel is actief in 40 landen en verkoopt producten in meer dan 150 landen. Meer informatie is te vinden op
www.mattel.com

.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Hot Wheels 50 year collection
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *