Houtenplankjes en blokken Luco Toys

Speelgoed is in overvloed aanwezig, maar niet al dat speelgoed is duurzaam. Duurzaam speelgoed is vervaardigd van ecologische materialen die duurzaam verkregen zijn, gemaakt zodat het lang mee kan gaan. Kijk maar eens naar het speelgoed dat je ouders misschien wel van vroeger hebben bewaard. Behalve Lego en Duplo, gaat het vaak om houtenblokken, de houten treinset en of een houten schommelpaard. Als ze het bewaard hebben, dan vind je het ook nog in heel goede staat terug. Duurzaam houdt namelijk ook in dat het lang meegaat en daardoor langer te gebruiken is, zelfs generatie op generatie. Ik mocht kennis maken met Luco Toys en ontving de Luco large blokken en plankjes , een eco vriendelijk innovatief houten constructieset. Houtenspeelgoed dat bijvoorbeeld Kapla of Keva plankjes past. Duurzaam constructiespeelgoed.

Lucotoys houtenspeelgoed

Luco Toys Houtenspeelgoed

Lucotoys zijn houten speelgoedblokken die gemaakt zijn van duurzaam hardhout (rubberhout) en geverfd met ecologische verf op waterbasis, zonder giftige stoffen. Verpakt in karton, gemaakt van gerecycled papier, met zo min mogelijk inkt. Daarbij werd er bij onze set een stoffen opbergzak geleverd waarin de blokken passen. Duurzaam speelgoed waarmee talloze constructies gebouwd kunnen worden, rekening houdend met de natuur.

Het speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar. Je kan er ontzettend veel mee bouwen, hoe meer blokken hoe groter jouw bouwwerk, maar je kan het dus ook combineren met bijvoorbeeld Kapla, BBlocks en Keva bouwblokken. Het materiaal is stevig en de bouwwerken kunnen makkelijk in en uit elkaar gehaald worden.

Luco Large Set

Lucotoys houtenspeelgoed

Wij hebben een Luco Large Set ontvangen, met 36 blokken. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. De Luco Large Set bestaat uit een set met wielen, planken en H blokken. Daarnaast is Luco large is compatibel met Kapla of B-blocks planken. Bij de set zit een katoenen opbergzak, waar je na het openen van de kartonnen verpakking de blokken goed in kunt bewaren. Het is een heel kleurrijke set, met groene, oranje, blauwe, rode en blankhout kleurige blokken

Omdat wij een weekje op vakantie gingen en we dan niet al te veel speelgoed mee konden nemen, besloot ik deze set mee te nemen en te kijken hoe mijn kinderen (6 en 7 jaar) ermee zouden spelen. Ze kenden het nog niet en we hebben geen andere houtenblokken meegenomen, dus alleen deze set. Er zit een handleiding bij met wat voorbeelden van bouwwerken die je kunt maken met de blokken in deze set. Toch nodigt het ook enorm uit om zelf creaties te bedenken. Het bouwen van de bouwwerken van de voorbeelden is redelijk eenvoudig voor mijn kinderen en ze vinden het leuk om te doen. Nog liever bedenken ze zelf allerlei vormen. Daarbij zijn de wielen echt van toegevoegde waarden, zo kunnen ze er mee rondrijden.

Lucotoys houtenspeelgoed

Met 36 blokken kun je al aardig wat bouwwerken maken. Mijn ervaring is dat kinderen er van zelf mee gaan spelen als je de blokken bij ze neerlegt, op tafel of op de grond.

Ik vind het heel mooie blokken en leuk speelgoed. Het is een fijne gedachte dat kinderen met speelgoed spelen waar geen giftige stoffen in zitten, wanneer ze ermee in hun mond zitten (jonge kinderen), daarnaast is het mooi dat er speelgoed is dat rekening houdt met het milieu, maar ook speelgoed dat stevig is en lang mee gaat; duurzaam.

Ik ben enthousiast over Luco Toys, voor de jongere kinderen is het aantal van 36 blokken, denk ik voldoende. Voor oudere kinderen heb je voor langer speelplezier wel meer nodig. Dan zou ik het ook uitbreiden met bijvoorbeeld Kapla. De grotere kinderen willen vaak ook uitgebreidere bouwwerken. Zo vroeg mijn zoontje al regelmatig om meer wielen. Ik denk dat dit speelgoed heel erg leuk is voor de kinderen tussen de 2 en 7 jaar, maar daarna ook leuk is mits je meer hebt om mee te bouwen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *