Gastblog door Denise: een tweeling huilt tegelijk?

Denise werd zes maanden geleden moeder van een tweeling, twee meisjes, Mila & Jade. Vandaag schrijft ze op What’s on mama’s mind over huilen. Ben jij benieuwd over haar tweeling altijd tegelijk huilt?

Tweetegelijk tweeling mamablog huilbaby.jpgGeen huilbaby, maar wel: samen huilen, samen lachen

Als moeder van een tweeling krijg je veel bijzondere, maar ook veel praktische vragen. Een van de vragen die regelmatig gesteld wordt is of Mila en Jade altijd tegelijk huilen.

Het antwoord is eigenlijk kort en krachtig, Nee! De meisjes huilen lang niet altijd tegelijk, maar het is van veel factoren afhankelijk. Vlak na de geboorte huilden ze eigenlijk alleen als ze honger hadden, dit was vaak op hetzelfde tijdstip en dus huilden ze veel tegelijk. Maar als de een dan een fles kreeg betekende dit niet dat de ander stopte met huilen, want de honger bleef.

Huilen om honger

De eerste paar weken sliepen de dames samen in een bedje. Met de nachtvoedingen lukte het dan wel Tweetegelijk tweeling mamablog huilbaby.jpgom de eerste die huilde een fles te geven en de ander zoet te houden met een speentje. Na een week of zes hielden ze elkaar alleen maar wakker met ongecontroleerde bewegingen en besloten we ze elk in hun eigen bedje te leggen. Hierdoor werd het tegelijk huilen nog minder dan het eigenlijk al was.

Als baby’s nog klein zijn mag je ze niet zo lang laten huilen was het goedbedoelde advies uit mijn omgeving. Uiteraard was dat het streven, maar regelmatig had ik mijn handen vol en kon ik even niet anders. Ja, soms voel je je daar een slechte moeder door en ja, natuurlijk zou ik dat het liefst anders hebben gedaan. Het bracht mij aan het twijfelen, want als Tweetegelijk tweeling mamablog huilbaby.jpgnieuwbakken moeder wil je natuurlijk niets liever dan alles goed doen. Je kindje laten huilen viel daar in mijn ogen niet onder.

Zeldzaam huilen

Nu, bijna een half jaar later reageren ze bijna niet meer op elkaars gehuil. Jade reageert zo nu en dan nog wel op Mila, maar andersom laat Mila zich zelden leiden door het gehuil van Jade. Het enige moment waarop het huilen aanstekelijk werkt is bij het in slaap vallen. Door harde geluiden schrikken zij wakker en zetten het dan automatisch op een huilen, of eigenlijk krijsen. Als je naast je zusje ligt en zij ligt praktisch in je oor te schreeuwen, dan schrik je wel. Conclusie: Samen huilen. Maar omdat zij elkaar aangestoken hebben zijn ze dan ook vaak snel weer te troosten.

Gelukkig zijn er veel meer momenten dat Mila en Jade samen lachen. Als met één van de twee Kiekeboe Tweetegelijk tweeling mamablog huilbaby.jpggedaan wordt lacht de ander vaak automatisch mee. En soms op de momenten dat er echt gehuild wordt en het echt lang duurt huilen we ook weleens met zijn drieën. Maar gelukkig wordt er nog altijd veel meer gelachen dan gehuild.

Op de blog Twee Tegelijk schrijft Denise over haar ervaringen als moeder van een tweeling.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Gastblog door Denise: een tweeling huilt tegelijk?

  • 7 juli 2020 om 09:24
    Permalink

    Ik vond je artikel over de tweeling-baby’s erg vertederend. Ook al huilen ze niet automatisch meer samen, het is erg waarschijnlijk dat ze een band opbouwen die voor de buitenwereld bijna telepathisch aandoet. Dat zie je bij tweelingen wel vaker.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *