Hydrofiele doeken, mooi en handig voor op vakantie

Als je op vliegvakantie gaat dan kun je maar een beperkt aantal spullen meenemen. Als je met twee kleine kinderen op vliegvakantie gaat, dan maak je borst maar nat, haha. Want, alles dat mee gaat is praktisch voor de kinderen, dat heb ik gemerkt. Reuze handig dus als je mooie hydrofiele handdoeken hebt. Laat ik nou net een mooie hebben gekregen van het geweldige merk Little Dutch.

Little Dutch swaddle hydrofieledoek

Swaddle XL van Little Dutch

Ik heb een heel mooie hydrofieledoek (swaddle) gekregen in de mooie kleur mintgroen. Ideaal om mee te nemen op vakantie, want het formaat is 120×120 cm (een royaal formaat kun je wel zeggen, dus) en het materiaal is fijn en dun. Je kunt een swaddle eenvoudig opvouwen of oprollen en het neemt weinig plek in in je bagage. Daarnaast weegt het niks.

Wat is een swaddle eigenlijk?

Een swaddle komt van het woord swaddling (inbakeren), de doek die daarvoor wordt gebruik is vaak een hydrofiele doek. De doek wordt een swaddle genoemd, maar ook wel hamamdoek.

De doek gemaakt van zacht katoen met een hoog absorptievermogen. Ideaal om bijvoorbeeld je kindje mee af te drogen na het badje, als onderlegger te gebruiken bij de verschoning of als spuugdoek na het voeden. Ook is de Swaddle zeer geschikt om je onrustig slapende kindje mee in te bakeren en het is perfect te gebruiken als zonnescherm voor de kinderwagen.

Handig als bagage zo’n hydrofiele doek

Ik moet zeggen dat ik het inpakken voor de vakantie het liefst nog even uitstel, want er moet zoveel mee en ik wil maar twee grote weekendtassen mee. Het is voor een week en het is er supermooi weer. Dus het moet toch te doen zijn. Ik ga bij inpakken voor dun en weinig, haha. Zomerjurkjes en slippers, zoiets. Het meeste plek nemen meestal de strandlakens in. Een dikke strandhanddoek neemt veel plek in en weegt ook vaak best wel wat.

De swaddle is zacht, o zo zacht! Heerlijk materiaal en zacht, had ik dat al gezegd? Ook vind ik de kleur heel mooi, ik koos deze kleur, omdat ik hem vind passen bij mijn hele gezin. Zowel voor jongens als voor meisjes en voor de kinderen als voor mezelf.

Ik vind het erg handig dat het zo dun is en daardoor ook snel droogt. Dus niet alleen dat je hem handig kan meenemen, maar je hoeft hem maar even in de zon uit te hangen en hij is alweer droog. Het enige nadeel vind ik soms dat wanneer ik echt direct onder de douche uitkom, de hydrofiele doek zo snel absorbeert, dat je hem niet lekker nog even omwikkelt om je lichaam. Hij heeft zijn functie gedaan en is nat, dus daarna moet hij weer drogen. Een handdoek is vaak wat minder nat, maar doet er wel weer langer over om te drogen.

Swaddle xl little dutch

Over Little Dutch

Little Dutch is een sprankelend label voor de allerkleinsten. In het assortiment vind je originele kinderkamerartikelen. Alle accessoires zijn met grote zorg ­speciaal ontwikkeld voor èlke baby- of kinderkamer. De bijzondere designs worden gekenmerkt door mooie materialen en kleurrijke dessins.
Zo creëer je een prachtig paleisje voor jouw kleintje!

Op mijn blog schreef ik ook al eens een review van een ledikantdekentje van Little Dutch. Daar heeft mijn dochtertje heel veel plezier van. Hoewel het momenteel niet echt weer is om een dekentje over je bedje te doen, straks komt deze weer met alle liefde te voorschijn uit de kast.

Little Dutch hydrofiele doek swaddle

Wasvoorschiften van Little Dutch Producten

Het leek mij wel handig om deze rubriek te delen. Want, het wassen van mooie producten vind ik zelf altijd wel spannend. Hoe pak je het nou het beste aan? Doe je goed aan onderstaande tips:

Om de kleur van jouw Little Dutch producten te behouden en dus zo stralend mogelijk te houden, raad Little Duthch je het volgende aan:

  1. Was het product de eerste keer apart en gebruik een koud wasprogramma.
  2. Na het wassen kun je het product het beste direct ophangen, vooral niet lang en nat op elkaar laten liggen.
  3. Na het product de eerste keer koud gewassen te hebben kan het in de toekomst gewoon bij de gekleurde was.
  4. Kijk goed op het waslabel van het product op welke temperatuur je het mag wassen en hoe je het moet drogen.

De swaddle gaat dus sowieso mee op reis. Wel 4 stuks, want anders wordt het bij ons vechten, wie de hydrofiele handdoek mag.

 

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *