Inbrekers en bewakingscamera’s bij jouw huis?

Het wordt weer mooi weer en ik zag alweer  berichten voorbij komen over dat je goed je huis moet afsluiten. Ik zie steeds vaker dat mensen bewakingscamera’s rondom hun huis hebben. Sommigen die hun huis nauwlettend via de smartphone volgen als ze op vakantie gaan. Anders die de camera’s willen gebruiken voor de beelden achteraf, mocht er iets gebeurd zijn.

De camera’s lijken wel een beetje op de babyfooncamera’s en die maken ook een flinke opmars. We willen alles tegenwoordig goed kunnen volgen op beeld.

babyfoon alecto met camera

 

Bewakingscamera’s om je kinderen te beschermen

Als je kinderen hebt ben je altijd bang dat hen iets overkomt. Vandaar ook dat veel ouders kiezen voor een beeldbabyfoon. Als je babyfoon dan ook nog eens gekoppeld kan worden naar een app op je telefoon, dan maak je je al helemaal geen zorgen over de oppas.

Dat is natuurlijk ook het geval als het gaat om inbraak. Je wilt natuurlijk niet meemaken dat er inbrekers in huis komen (sowieso nooit), maar als helemaal niet als je kinderen thuis zijn. Zouden inbrekers toch minder gauw een huis in gaan die camera’s heeft hangen? Of zullen ze er niet bang voor zijn, doordat ze zich goed vermommen? Je wilt er eigenlijk niet te veel bij stil staan.

Bewakingscamera’s zelf monteren en installeren

Een bewakingscamera hoeft helemaal niet meer duur te zijn. Die kun je aanschaffen. Je hebt partijen waar je een beveilingscamera kan kopen die je zelf installeert en monteert. Dat scheelt vaak veel kosten. Bijvoorbeeld Videofrank.nl. Op hun website krijg je diverse tips en tricks over het installeren, waardoor je genoeg lectuur hebt om het zelf te leren plaatsen.

Op het moment dat je zelf een camera plaatst is deze dus niet gekoppeld met een alarmcentrale. Die mogelijkheid heb je natuurlijk ook als je je huis wilt beveiligen. Dat zodra het alarm afgaat er contact wordt gelegd met een beveiligingsbureau. Zij zullen dan, afhankelijk van de afspraken die je hebt gemaakt, jou contacteren als er een alarm af gaat of zelf langsgaan om te kijken wat er is.

Bij ons in de straat zijn onlangs de Led koplampen uit een Volkswagen Polo gestolen. Op zo’n moment realiseer je je wel dat je je veiliger voelt als je je huis goed bewaakt hebt. Camera’s kunnen je daar zeker bij helpen. Bewaak jij je huis met camera’s?

 

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *