Insmeren, insmeren, insmeren

What's on mama's mind - naif zonnebrandZonnebrandcrème en insmeren: je kunt er niet genoeg mee bezig zijn.

Deze week hoorde ik toevallig op de radio weer een bericht, dat toch heel veel kinderen een of meerdere keren in hun leven flink verbranden in de zon. Dit komt dan doordat ouders vergeten hun kinderen in te smeren. Het blijkt dat iedereen er wel goed aan denkt op het moment dat ze met hun kinderen bewust de zon op zoeken. Op vakantie op het strand, op de camping of bij het zwembad. Maar wanneer ze bijvoorbeeld aan het tuinieren zijn en de kinderen spelen in de tuin, of een stukje gaan fietsen wordt er kennelijk nog vaak vergeten om goed in te smeren.

Kwalijke zaak dus. Ik hoop dan ook dat het mij niet overkomt, ik doe altijd zo mijn best om die kleintjes van top tot teen in te smeren. Vooral na alle onderzoeken naar huidkanker de afgelopen jaren, je ziet het ene naar het andere waarschuwingsbericht over zonneverbanding naar buiten komen, ben ik extra alert. Bij mezelf maar ook nu natuurlijk nu ik kinderen heb.

Bij mij staat er heel veel zonnebrandcrème in huis. Met name factor 50, wat ik overigens wel typisch vindt. Vroeger smeerde ik mij in met factor 8! Als ik mij met factor 15 in smeerde (die hadden we wel en was volgens mij voor het gezicht) dan dacht ik dat ik nooit bruin zou worden en dat had dan ook niet mijn voorkeur. Terwijl je nu echt met minimaal factor 15 smeert, toch? Of ben ik de enige? Ik ben benieuwd of er uberhaupt nog zo´n lage factor wordt gekocht en verkocht als factor 8. Ik smeer mij in met factor 15, 20 of 30. Voor mijn gezicht pak ik vaak zat de factor 50 van de kids. Nou geloof mij, je verbrandt echt niet dan. Nou moet ik ook zeggen dat ik niet heel bruin ben…

Mijn dochter van 9 maanden is niet heel enthousiast over het insmeren, maar ze laat het toe. MijnWhat's on mama's mind - naif zonnebrand swaddle zoontje wil zelf meehelpen en vindt het geen enkel probleem. ‘Even insmeren!!’ Gelukkig maar dat hij het niet erg vindt. Op het kinderdagverblijf is het ook een standaard ritueel. Na het fruithapje in de zonnebrandcrème en naar buiten! Je zou maar 12 kids moeten insmeren, ik ben met twee al druk. Maar ik ben blij dat ze het doen en ik heb ze nog nooit verbrand terug gehad!

Voor mijn kids gebruik ik graag Naif zonnebrandcreme. Smeert fijn ruikt lekker en werkt perfect.

Ze hebben bij Naif momenteel een erg leuke actie tot 31 augustus en die wilde ik graag onder jullie aandacht brengen.
Je krijgt namelijk bij een bestelling van zonnebrandcreme tot en met 31 augustus zo´n mooie swaddle met wolkjes en zonnetjes voor slechts 5 euro. Gebruik de code: summerishere. Hij is erg fijn en ik neem hem overal mee naar toe. Past perfect in de koffer zo´n doek. Handig voor na het badje thuis, maar ook ideaal voor mee naar het zwembad. En is het nat? In een mum van tijd weer droog.

Ga naar de site van NAÏF en bij besteding vanaf 20 euro is verzending gratis.
En blijven smeren he!

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *