Intex metal frame zwembad 305 cm

We hebben dit jaar al veel warme dagen gehad en er ligt weer een warme week in het vooruitzicht. Dit jaar besloten we dat het tijd is voor een zwembad in de achtertuin. Hoewel we best wel dichtbij een zwemplas wonen, is het fijn om ook eventjes te kunnen afkoelen zonder dat je erop uit hoeft. We ontvingen hiervoor een zwembad van Intex, om uit te proberen, graag vertel ik je wat meer over het zwembad. Het ronde zwembad is een Intex Metal Frame Zwembad met een diameter van 305 cm. Een flink formaat, maar prima geschikt voor op een terras in de achtertuin. Dit zwembad is bij lange na niet het grootste frame zwembad, je kan nog veel groter mocht je de ruimte hebben. Dit formaat geschikt voor jonge kinderen om in af te koelen en rond te dobberen op hun opblaas eenhoorn en opblaas surfplank. Belangrijk natuurlijk dat ongeacht dat je kinderen kunnen en misschien zelfs al hun zwemdiploma’s binnen hebben, er ouderlijk toezicht is op het zwembad.

Ik heb van 7 juli t/m 14 juli 2022 ook nog een speciale actie, want Intex geeft 2 opblaasbare eenhoorns weg. Zie hieronder!

Winactie opblaaseenhoorn Intex

intex opblaas eenhoorn

Win: Een van de twee opblaaseenhoorns
Hoe: Laat hieronder in een reactie weten dat je meedoet! Meedoen kan ook op Instagram @mamasmind
Wanneer: 7 t/m 14 juli 2022. Lees de disclaimer voor voorwaarden winacties.

Een zwembad in de tuin uitzoeken

zwembad intex metal frame pool
Vullen met tuinslang van zwembad intex metal frame pool

Wij hebben zelf een tijdje onderzoek gedaan wat het beste zwembad zou zijn voor in onze tuin. Je stelt jezelf een aantal vragen en gelukig is er veel te vinden via google. Waar let je op als je een zwembad gaat uitzoeken? Wat is het verschil met een opblaaszwembad en een frame zwembad? Hoeveel liter water verbruik je en wat doe je daarna met het water, als het spelplezier voorbij is?

Het grootste verschil tussen een opblaasbaar bad en een frame zwembad is dat het frame zwembad opgebouwd wordt uit een constructie en een opblaaszwembad wordt opgepompt en gevuld met lucht. Het frame zwembad is daardoor steviger en groter, maar je hoeft er geen gat voor in de tuin te graven. Het frame zwembad wil je eigenlijk gedurende een zomer maar één keer vullen en onderhouden met een filterpomp, chloor en een aantal schoonmaakhulpstukken zoals een zwembadstofzuiger en een netje. Dit kost tijd en aandacht, maar over het algemeen is het een kwestie van wat discipline inbouwen; op tijd chloor toevoegen, pomp aanzetten, meten of de kwaliteit van het water goed is en elke avond afdekken met een afdekzeil.

Wat heb je nodig bij een Intex metal frame zwembad?

chloordrijver en chloor

Het zwembad werd geleverd met een filterpomp, deze is van belang om het water rond te pompen in je bad. Je kunt ook nog voor een zandfilterpomp kiezen. Wij hebben voldoende aan de bijgeleverde pomp. Daarnaast heb je nog meer producten nodig:

Beachside metal frame pool met filterpomp wat heb je nog meer nodig:
3.05m x 25cm rond zwembad afdekzeil (pool cover)
Grondzeil
Filter cartridge
Netje (bijvoorbeeld een kindervisnetje) om blaadjes en insectjes uit het water te vissen.
Waterstofzuiger (niet noodzakelijk), hiermee kan je ook de bodem van het zwembad schoonmaken. Dit is een opzetstuk voor je tuinslang met een borsteltje en een opvangnetje.
Chloordrijver, hier doe je de chloortabletten in

pomp zwembad intex metal frame pool

Hoeveel liter water gaat er in een Intex Metal Frame Zwembad van 305 cm?

Ik heb dit even opgezocht via Google, want ik wist het zelf niet. Het zwembad heeft een doorsnede van 305 cm en is 76 cm hoog. Er gaat 4.485 liter water in de Intex Frame Pool 305. Bron: Top zwembadshop

Ter vergelijking een normaal bad in je badkamer zal ongeveer 120-170 liter water bevatten. Een douchebeurt zal rond de 65 liter kosten. Maar allemaal afhankelijk van hoe lang je doucht en hoeveel water er per minuut door jouw douchekop komt.

Waarom een frame zwembad kiezen boven een opblaaszwembad?

Het voordeel van het frame zwembad is dat jonge kinderen er echt in kunnen zwemmen, het is groot genoeg om rond te dobberen op een luchtbedje en items van de bodem op te pakken terwijl je onderwater zwemt. Er gaat dan ook behoorlijk wat liter water in, wat ik een risico vind. Ik vind het erg belangrijk dat als je zoveel water gebruikt voor recreatie, je het goed moet onderhouden. Je wilt geen 4000 liter water uit je kraan halen, om dit na een paar weken weer te moeten weggooien en het proces te herhalen. Als je het goed doet dan kan je de hele zomer met één keer een zwembad vullen doen. Hiervoor moet je dus elke dag de pomp laten lopen (minimaal een aantal uur per dag) en regelmatig chloor toevoegen. Doe je dit niet, dan kan je waterkwaliteit snel achteruit gaan en zal het ongezond zijn voor kinderen om er in te zwemmen. Een voetenbadje vind ik ook een must, zorg dat de voeten schoon zijn voor ze het water in gaan. Daarnaast wil je ook geen zonnebrandcrème in je zwembadwater, smeer kinderen minimaal 15 minuten van te voren in, zodat het goed is ingetrokken. Dan kunnen ze veilig zwemmen. Uiteraard is een parasol boven je zwembad een goed idee als de zonkracht hoog is.

pomp aansluiten intex
Filterpomp verbonden met zwembad nog niet aan stroom

Een opblaaszwembad kan je een paar dagen laten staan en dan moet het water wel weer vervangen worden als je geen pomp en chloor gebruikt. Een voordeel is dat het water zonder chloor wel aan je planten gegeven kan worden. Dus als je er gieters uitschept en verdeelt over je tuin, of het water in een regenton laat lopen, zodat je het later kan gebruiken, dan is dat best oke. Toch vul je een opblaasbad veel vaker dan een frame zwembad. Uiteindelijk kan je dus zuinig om gaan met het water, ondanks dat je een groot zwembad vult, wat beter voor het milieu is je gebruikt immers minder water.

Hoe groter het zwembad, hoe langer het duurt tot het water warm is. Hiervoor kun je speciale warmte matten gebruiken, die je aansluit op de pomp. Dit heb ik zelf nog niet geprobeerd.

zwembad intex metal frame pool

Wat doe je met het zwembadwater na de zomer?

Klaar met je zwembad? Wat doe je met het water? Verdwijnt het chloor uit je zwembad?

Je wilt na de zomer het zwembad waarschijnlijk weer netjes opbergen in de schuur of op zolder. Hoe kun je het chloorwater het beste verwijderen? Een opblaaszwembad zonder chloor kan je leeg laten lopen in je tuin. Chloorwater is niet geschikt om in je tuin te laten lopen, daarnaast gaat het om heel veel water. Om het water uit het zwembad te laten lopen heb je een opzet stuk geleverd gekregen. Dit sluit je aan op het afvoerventiel ( bevestig de slangadapter aan de slang en draai de adapter op het afvoerventiel). Het water begin direct uit het bad in de slang te stromen, dus zorg dat de achterkant van de slang in je gootsteen ligt. Bijvoorbeeld door het keukenraam naar de wasbak. Als het bad leeg is draai je het ventiel weer dicht en doe je de dop er weer op. Vervolgens maar je het bad heel goed schoon met water en laat je het door de zon drogen. Als je je bad nat opbergt zal er schimmel gaan groeien, ook kan je bad lek gaan. Een tip van Intex is om de liner met talkpoeder te bestrooien.

What's on mama's mind opgestuurd artikel


mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

54 gedachten over “Intex metal frame zwembad 305 cm

 • 13 juli 2022 om 20:25
  Permalink

  De unicorn mag hier rustig komen ronddobberen, hij zal dan liefelijk verzorgd worden door mijn dochter, en als de magische unicorn het goed vind, zal ze zeker een tijdje , of vaker een ritje op zijn rug maken…. Ik maak hier dan ook graag kans op voor mijn dochter

  Beantwoorden
 • 12 juli 2022 om 22:07
  Permalink

  Met zo’n vrolijke opblaas-unicorn kan de zomer pas écht beginnen!

  Beantwoorden
  • 14 juli 2022 om 18:53
   Permalink

   Wauw wat een super leuke opblaaseenhoorn ik doe heel graag mee voor mijn 3 kinderen

   Beantwoorden
 • 12 juli 2022 om 11:49
  Permalink

  Wij missen nog een eenhoorn in onze opblaasdierentuin…. super voor de kids (en stiekem ook voor mama 🙂

  Beantwoorden
 • 12 juli 2022 om 10:42
  Permalink

  Ja, super leuk! Deze past prima in onze opblaascollectie! We hebben al een opblaas unicorn bekerhouder voor in het zwemband dus deze zou fantastisch matchen met een unicorn opblaasbare! 🦄

  Beantwoorden
 • 12 juli 2022 om 10:24
  Permalink

  Die is echt super leuk, ik doe mee, want ik weet zeker dat er hier een paar heel blij mee zouden zijn

  Beantwoorden
 • 12 juli 2022 om 10:23
  Permalink

  Wat een leukerd; die past hier zeker wel in het zwembad. nog meer gezelligheid 😉 ik doe heel graag mee.

  Beantwoorden
 • 12 juli 2022 om 10:07
  Permalink

  Wat een fijn artikel, als onze jongste volgend jaar op zwemles zit, dan wil ik ook graag zo’n zwembad, dus ik sla je artikel op voor later. En natuuuuuuurlijk doe ik heel graag mee voor de Unicorn, dat vind mijn dochter geweldig!

  Beantwoorden
 • 12 juli 2022 om 08:40
  Permalink

  Leuke actie, ik doe graag mee. Wist trouwens niet dat een eenhoorn kon zwemmen.

  Beantwoorden
 • 11 juli 2022 om 18:22
  Permalink

  Wat een gave actie. De tweelingmeiden van bijna 5 zullen het geweldig vinden !!

  Beantwoorden
 • 10 juli 2022 om 18:08
  Permalink

  Wow, wellicht wordt deze droom van de Kids, geen bedrog…….

  Beantwoorden
 • 10 juli 2022 om 16:50
  Permalink

  Superleuk voor onze 2 dolfijntjes!!! Ik doe heel graag mee.

  Beantwoorden
 • 10 juli 2022 om 15:26
  Permalink

  graag voor mijn kleinkinderen, als ze hier bij mij zijn willen ze in de natuurwater naast het huis zwemmen. en dan is dobberen achter de kano helemaal geweldig met deze unicorn

  Beantwoorden
 • 10 juli 2022 om 07:32
  Permalink

  Mijn kleindochter Marie is dol op eenhoorns, deze eenhoorn zou echt het ultieme zomerkado zijn voor haar.

  Beantwoorden
 • 10 juli 2022 om 06:12
  Permalink

  Oei, deze eenhoorn zou echt leuk zijn voor mijn nichtje die net haar A diploma heeft gekregen. Nu kan ze lekker veilig dobberen op haar mooie opblaas eenhoorn op het riviertje hier voor mijn huis.

  Beantwoorden
  • 12 juli 2022 om 21:54
   Permalink

   Heel leuk! Ik doe graag mee voor mijn dochter

   Beantwoorden
 • 8 juli 2022 om 22:59
  Permalink

  Wauwww wat een leuke actie daar kan ik mijn 9 kleinkinderen echt blij mee maken als ze koen zwemmen.

  Beantwoorden
  • 12 juli 2022 om 09:46
   Permalink

   Weer een super gave winactie! Ik doe graag mee voor mijn dochter! Die weet hier wel raad mee deze zomer. Duimen maar 🤞🤞🍀🍀

   Beantwoorden
 • 8 juli 2022 om 15:47
  Permalink

  Jaaa super leuk! Ik wil heel graag winnen voor mijn dochter en stiekem ook voor mezelf 🦄 Hij mag met ons mee naar Frankrijk hoor. De flamingo is lek na jaren van trouwe dienst, dus dit zou een toffe opvolger zijn 😃😍

  Beantwoorden
 • 8 juli 2022 om 10:02
  Permalink

  Dat zou leuk zijn voor mijn neefje en nichtje die nu in Zweden zijn gearriveerd als onderdeel van de camperreis van een jaar die ze met hun ouders maken. Ik zie op de foto’s dat Zweden een erg waterrijk land is waar deze eenhoorn zich vast thuis zal voelen. Zie hun avonturen op @famyljedream.

  Beantwoorden
 • 8 juli 2022 om 09:31
  Permalink

  Daar zouden de kinderen heel blij mee zijn! Nu nog een zwembad vinden waar de Eenhoorn makkelijk in past! Geef je ook een mooie tip voor! Laat die hittegolf dan maar komen!

  Beantwoorden
 • 8 juli 2022 om 08:48
  Permalink

  Mijn dochter zal het geweldig vinden, mocht ze zo’n grote eenhoorn voor het zwembad of zwemplas mogen ontvangen. Extra veel waterpret daarmee! Wij wonen ook niet ver van een waterplas maar gaan dit weekend ook een framezwembad opzetten. Met een kleine tuin is het niet zo groot maar die eenhoorn zou ik zeker wel inpassen. Goede tips ook, een pomp en chloortabletten en afdekzeil hebben wij ook in huis.

  Beantwoorden
 • 8 juli 2022 om 08:36
  Permalink

  Wij gaan dit weekend ons Intex zwembad opzetten, daar is nog wel plaats voor deze geweldig leuke eenhoorn!

  Beantwoorden
 • 8 juli 2022 om 05:34
  Permalink

  Helemaal te gek voor mijn dochter die gek is op unicorns

  Beantwoorden
 • 7 juli 2022 om 23:02
  Permalink

  Met deze opblaaseenhoorn maak ik mijn kleindochters heel blij.
  Voor hen doe ik graag mee en volg op bloglovin.

  Beantwoorden
  • 13 juli 2022 om 12:06
   Permalink

   Coole eenhoorn voor mijn dochter die daarmee de blits kan maken op de camping!

   Beantwoorden
 • 7 juli 2022 om 21:38
  Permalink

  Ik doe graag mee voor onze tweeling ze hebben net hun b diploma😁en we hebben dit jaar voor het eerst een intex zwembad in onze tuin🎉heerlijk!!bevalt heel goed!!

  Beantwoorden
 • 7 juli 2022 om 21:15
  Permalink

  Wow die is super leuk. Lijkt me een leuk cadeau voor onze jongste dochter die super goed haar best doet met de zwemles. We hebben net een zwembad in de tuin staat zodat ze kan oefenen en met deze eenhoorn kan ze ook heerlijk spelen .

  Beantwoorden
 • 7 juli 2022 om 21:14
  Permalink

  ja, always be yourself, unless you can be a unicorn! Ik loot graag mee voor de eenhoorn!

  Beantwoorden
 • 7 juli 2022 om 20:41
  Permalink

  Mijn oppasmeisje is gek op Unicorns en hebben sinds kort een zwembad.
  Dat zou een leuke verrassing zijn voor haar.

  Beantwoorden
 • 7 juli 2022 om 19:22
  Permalink

  Ik doe graag mee voor een mooie Eenhoorn in ons zwembad! Dochter Julia wordt dolblij.. Golden retriever Eddie doodsbang.. Maar daar komt hij wel overheen..

  Beantwoorden
 • 7 juli 2022 om 19:05
  Permalink

  Onwijs leuk zowel de kindjes als (ik) vind dit super leuk! Duimen

  Beantwoorden
 • 7 juli 2022 om 18:48
  Permalink

  Jaaa super gaaf, ik doe graag mee voor deze super leuke eenhoorn.

  Beantwoorden
 • 7 juli 2022 om 18:28
  Permalink

  Die eenhoirn zou mijn nichtje van drie helemaal geweldig vinden. Alles wat maar op een unicorn lijkt wil ze. De kleuren alleen al zijn te wauw voor haar. Dit ding zou mee moeten in bed ben ik bang. Wel superleuk

  Beantwoorden
 • 7 juli 2022 om 18:26
  Permalink

  Wat een vrolijke en zomerse actie! Ik zie mij al dobberen in het opblaasbad samen met de kleinkinderen.Oma van 77 doet mee hoor en geniet misschien nog wel het allermeest van deze magische eenhoorn!
  Fijne vakantie!☀️⛱️

  Beantwoorden
 • 7 juli 2022 om 18:21
  Permalink

  Hoe cool is die eenhoorn 🦄?! Mijn kids zouden het helemaal fan-tas-tisch vinden om in ons zwembad op zo’n mega ding te kruipen 🤩🦄

  Beantwoorden
  • 8 juli 2022 om 18:53
   Permalink

   🦄🦄 Wat een leukerd!
   Ik doe graag mee voor mijn tweeling.

   Beantwoorden
 • 7 juli 2022 om 16:05
  Permalink

  Wat gaaf zo’n opblaaseenhoorn! Hier ga ik mijn dochter heel erg blij mee maken. Ze is een echte waterrat en heeft net haar zwemdiploma behaald, dan is dit wel een heel leuk cadeautje!

  Beantwoorden
 • 7 juli 2022 om 09:45
  Permalink

  Ik zie nu al die glinsterende ogen van de meiden voor me met zo’n te gekke eenhoorn dobberend in onze achtertuin. Wordt het toch nog een leuke staycation in “Tuinesië” .

  Beantwoorden
  • 7 juli 2022 om 18:25
   Permalink

   Wat een te gekke uniform! Ik doe mee voor mijn neefje en nichtje. Ik zie hen al ronddobberen hierop.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *