Maxi-Cosi achterwaarts verplicht – isize

What's on mama's mind maxicosiIk krijg veel persberichten toegestuurd. Soms pik ik er eentje uit, omdat ik het nuttig of interessant vind om te delen.

Wij hebben een baby’tje van bijna 7 maanden oud, zij past nog wel een aantal maandjes in haar Maxi-Cosi babyautostoeltje. Rond het eerste levensjaar gingen wij bij ons zoontje nadenken over een vervolgstoeltje. We begrepen toen al dat het beter was om je kleintje langer in de Maxi-Cosi te houden dan door te gaan naar een grotere stoel, omdat het veiliger is om je kleintje achterwaarts te vervoeren. Aangezien onze kindjes niet zo heel stevig of extreem groot zijn, passen ze een lange tijd in het babystoeltje. Hieronder het persbericht dat ik van Maxi-Cosi ontving over de isize standaard:

Ook dreumes moet achterwaarts vervoerd worden in de auto, aldus EU-standaard i-Size

Ouders die het achterwaarts gerichte autostoeltje van hun baby door een voorwaarts gericht autostoeltje vervangen, doen dit vaak  te vroeg. Dat blijkt uit de EU-veiligheidsstandaard “i-Size”, dat zich richt op het veilig vervoer van kinderen in de auto. Onderzoek naar verkeersveiligheid door Taskforce Kinderveiligheid, in samenwerking met VeiligheidNL, laat zien dat niet alleen baby’s veiliger achterwaarts vervoerd worden, ook de nek en het hoofd van dreumesen is nog niet voldoende ontwikkeld om het relatief zware hoofd te ondersteunen. Door langer achterwaarts vervoer tot minimaal 15 maanden, zal het aantal gevallen van nek- en hoofdletsel aanzienlijk dalen.

Judith van Sambeek, Marketing Manager Maxi-Cosi, zegt: ‘Wij begrijpen dat ouders liever een voorwaarts gericht autostoeltje hebben, bijvoorbeeld omdat ze dan oogcontact met hun kinderen op deWhat's on mama's mind maxicosi peble achterbank kunnen maken. Toch is het veiliger kinderen tot minimaal 15 maanden achterwaarts te vervoeren. Als fabrikant nemen wij onze verantwoordelijkheid in het streven naar maximale veiligheid.’

i-Size
i-Size is de nieuwe Europese regelgeving en veiligheidsstandaard om het vervoer van kinderen in de auto nog veiliger te maken. Het is de meest recente regelgeving van een reeks door de fabrikanten gesteunde richtlijnen rondom de productie en het gebruik van autostoeltjes.

Vier voordelen van i-Size
i-Size wordt het best beschreven in de volgende kenmerken:
1) biedt een betere bescherming bij grotere krachten van frontale en zijdelingse botsingen en veel betere bescherming van hoofd en nek;
2) staat voor achterwaarts gericht vervoer voor kinderen tot tenminste 15 maanden oud;
3) vereist het gebruik van ISOFIX, waarmee het risico van onjuiste installatie kleiner is dan bij installatie met de autogordel;
4) helpt om het juiste stoeltje te kiezen. De lengte van je kind bepaalt de keuze voor de autostoel.

Ouders die kiezen voor een achterwaarts gericht autostoeltje van Maxi-Cosi, kiezen voor veiligheid in het verkeer. Maxi-Cosi onderzoekt en ontwikkelt al meer dan 30 jaar makkelijke, praktische en veilige manieren om kinderen te vervoeren in de auto. De ondersteuning van de i-Size-standaard is de manier om het vervoer van kinderen in de auto nog veiliger te maken.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *