James Ay; een plantaardig zonnebrillenmerk uit Denemarken

Designliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Het Deense zonnebrillenmerk James Ay heeft voet gezet op Nederlandse bodem en gooit hoge ogen met hun handgemaakte plantaardige zonnebrillen. Het merk lanceert voor 2022 11 tijdloze ontwerpen van hoge kwaliteit in verschillende vormen, tinten en materialen. Niet alleen mooi voor de ogen, maar ook goed voor de natuur, dat is iets wat mij enorm aanspreekt. Duurzaamheid zie je steeds meer terug in de missie van organisaties en dit is een goede ontwikkeling.

James Ay; een plantaardig zonnebrillenmerk

James ay duurzame zonnebril

Herken je dat geluksgevoel zodra jij je zonnebril opzet? Het milieuvriendelijke zonnebrillenmerk James Ay is geïnspireerd op dat euforische gevoel. Hun credo ‘follow the sun’ is dan ook tot in de kleine details voelbaar. Die ervaring is de voedingsbodem voor de 11 tijdloze modellen in verschillende vormen, tinten en materialen. Dat maakt dat je in totaal keuze hebt uit 54 varianten. Elk ontwerp symboliseert een geluksgevoel. Zo staat het stoere montuur Dandy voor zelfverzekerdheid en Vision voor het streven naar het ondenkbare. Waar de brillen allemaal voor een eigen emotie staan, vormt de visie van James Ay één geheel; James Ay ontwerpt zonnebrillen die jaren meegaan. Zowel qua kwaliteit als tijdloos design.

Een duurzame missie

James ay duurzame zonnebril

De missie van James Ay is simpel. Het jonge bedrijf wil de wereld behouden. Dit doet het merk door de planeet meer terug te geven dan het gebruikt. Dit betekent dat James Ay uiteindelijk een positieve impact heeft op het milieu. Dit doet het label niet alleen door te doneren aan Climaider, maar ook door volledig plantaardige zonnebrillen te ontwerpen. Daarnaast zijn de scharnieren hergebruikt, de verpakkingen gemaakt van gerecyclede verpakkingen en bestaan de schoonmaakdoekjes uit gerecyclede plasticflessen. Daarnaast plant het zonnebrillenmerk een boom voor elke verkochte zonnebril.

We noemden het net al even; de monturen zijn volledig plantaardig. De modellen worden gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar acetaat. De OBE-scharnieren zijn gemaakt van 60% hergebruikte metaalsnippers van oude scharnieren en hebben een speciale rubberen coating voor een optimale levensduur. De zonnelenzen zijn van Columbia Resin 39 (CR39) met een anti-reflectie coating aan de binnenkant en een speciaal UV-filter met bescherming tot 400 nm en index 1.5.

Over James Ay

James Ay huist sinds de oprichting in 2019 in de Deense havenstad Århus. Inmiddels is het zonnebrillenmerk in meer dan 8 landen verkrijgbaar. De naam James Ay is een eerbetoon aan de uit Londen afkomstige opticien James Ayschough (1720-1759), de uitvinder van zonnebrillen. De pionier experimenteerde met verschillende soorten lenzen zodat mensen beter konden zien onder verschillende lichtomstandigheden. James Ay is opgericht door Torben Holt, die het bedrijf inmiddels runt met Daniel Uggerhøj, Søren Stage en BWD design studio. Mikal Hallstrup, de vorige eigenaar van Designit, maakt als investeerder deel uit van het bedrijf.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *