Je eigen vakantiehuis met een stacaravan

We hebben heel wat vrije dagen achter de rug. Koningsdag, meivakantie, Hemelvaart, Pinksteren en nu kijken we uit naar de zomervakantie. Als het dan net zulk mooi weer wordt als we de afgelopen weken hebben gehad… Wauw! Wat was dat genieten hè? Lekker naar buiten, wandelen, fietsen, zwemmen, we konden onze lol niet op.

Een vakantiehuisje of stacaravan huren

Ondanks dat je vrije dagen hebt, geniet je toch meer van je vrije dag als je er echt even tussenuit gaat. Vakanties zijn helaas heel erg duur. We willen nog weleens in een vakantiewoning gaan bij een verhuurder, op een mooi vakantiepark. Je betaalt zo € 400 – € 600 voor een weekend en dan overdrijf ik niet. Er zijn natuurlijk een hoop mensen die dat nauwelijks kunnen betalen, je krijgt toch maar 1x per jaar vakantiegeld en daar ga je vaak je zomervakantie al van weg.

vakantie

Onze zomervakantie brengen wij door op een camping in een stacaravan. Die we huren op de camping zelf. Het is ideaal, want je hebt wel de voordelen van het lekker buiten zijn. Het is toch een beetje kamperen, maar dan luxer. Je hebt je eigen keuken, wc, badkamer en slaapkamers. Het liefst boeken we een vakantiewoning met minimaal 3 slaapkamers, want zo slapen de kinderen het rustigst; met elk hun eigen kamer.

De kinderen genieten ervan dat we op een camping staan. Een hotel is comfortabel, maar natuurlijk veel minder leuk voor een kind om te spelen. Op een camping maken ze gauw vriendjes en vriendinnetjes. Meestal sta je direct aan een grasveld waar ze zo naartoe kunnen lopen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat ze te ver afdwalen of onder een auto komen.

stacaravan camping

Je eigen vakantiewoning kopen of huren

Wat je misschien nog nooit overwogen hebt, maar best wel een idee is, is je eigen stacaravan kopen. Veel mensen hebben een vouwwagen, een tent, camper of caravan. Maar een vakantiewoning op een vaste plek is natuurlijk wel definitiever en vaak ook duurder. Een vakantiehuis kopen is maar voor weinig mensen weggelegd, een tweede hypotheek heb je er voor nodig. Je kun ook een chalet of stacaravan in eigen bezit hebben. Een stacaravan kan je al in een heel andere prijscategorie vinden, dan de vakantiehuisjes. Er bestaat een marktplaats voor chalets en stacaravans; huren en kopen: OpenCaravanRoute.nl. Voor allerlei regio’s vind je daar vakantiewoningen, maar ook nog “locatieloze stacaravans” leuk om eens door te kijken. Wie weet kom je terecht in je eigen stacaravan in Gelderland of een mooie woning in Utrecht!

Wij gaan dit jaar naar de Loire in Frankrijk, nog nooit geweest, maar het lijkt mij erg mooi. Ga jij ook kamperen?

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *