Jouw baby een huilbaby?

Onze Nederlandse baby’s blijken het meest te huilen, lazen we deze week in de kranten. Allemaal dankzij een artikel over huilbaby’s dat de Universiteit van het Engelse Warwick publiceerde.

What's on mama's mind purflo paccoWat schrijft het onderzoek over huilbaby’s?

De kop van het onderzoek zegt: Baby’s huilen het meest in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Italie en Nederland. Wij als Nederlanders hebben dus baby’s die het vaakst huilen. Vervolgens lees je: baby’s huilen meer in Verenigd Koninkrijk, Canada, Italië en Nederland dan in andere landen – In een nieuw onderzoek, voor het eerst bewezen door Universiteit van Warwick.

Onze baby’s huilen het vaakst zou het onderzoek concluderen. Er blijkt echter wat anders het geval. Voor de resultaten is een onderzoek gebruikt van baby’s waar echt iets te onderzoeken viel. Het is dus helemaal geen representatieve groep. Dat lees ik terug in het bericht van de Volkskrant.

De Volkskrant geeft een duidelijke conclusie: “De bewering dat Nederlandse baby’s meer huilen, is gebaseerd op een momentopname van 103 baby’s die niet representatief zijn voor het hele land – en slaat volgens alle betrokkenen eigenlijk nergens op.”

Op Inbakeren.nl lees ik een mooi artikel aansluitend op het artikel van de Volkskrant, door What's on mama's mind purflo pacco 1babyverpleegkundige Esther: Hoeveel huilen Nederlandse baby’s?

Heb of had jij een huilbaby?

Erg vervelend als jouw kleintje veel huilt. Dat kan erg vermoeiend zijn voor jou. Mijn kinderen waren gelukkig geen huilbaby’s. Er kunnen medische redenen zijn waarom een kleintje veel huilt. Bij ons was er spraken van “gezonde huiltjes”. Misschien ook wel doordat we er alles aan deden om het ze naar hun zin te maken en dat ze natuurlijk gezond waren. Zorgen dat je baby gelukkig is is iets wat de meeste ouders, denk ik, doen. We hebben beiden ingebakerd met de Pacco inbakerdoeken in het hele begin. Mijn dochtertje zat verder altijd in de draagdoek en ze sliepen dicht bij ons op onze slaapkamer (vaak naast of op mij). Op het moment dat je kleintje huilt, dat herinner ik mij wel, lijkt het alsof het huilen als heel lang duurt. Als je terugkijkt was het altijd maar kort en ook een heel korte periode.
Hoe was dat bij jou?

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *