Kaasstengels van bladerdeeg maken met kinderen
Een makkelijk recept voor een lekkere snack; kaasstengels van bladerdeeg.
Ingrediënten
- Bladerdeegplakjes uit diepvries (bijvoorbeeld pakje Koopmans)
- Zakje belegen of oude kaas (strooikaas)
- Eigeel
- Zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Laat de plakjes bladerdeeg (naast elkaar en zonder het folietje) ongeveer 10 minuten ontdooien.
- Snijd de plakjes in 8 smalle reepjes per plakje.
- Leg de plakjes op bakpapier op een bakplaat.
- Smeer de plakjes, met een kwastje, in met eigeel.
- Strooi de kaas er over.
- Kruid, naar smaak met zout en peper. Is het voor kleine kinderen, laat het dan gerust weg
- Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 15 minuten (zorg dat ze niet lang er in gaan, dan worden ze minder lekker)
Eet smakelijk!