Kabouterbos Beek Ubbergen bij Nijmegen


Een leuk dagje uit met kinderen. Soms is het lastig om te bedenken, maar kan het zo makkelijk zijn. Kinderen zijn gek op buitenspelen en lekker struinen door het bos. Hierbij een tip van mij voor de regio Nijmegen, het kabouterbos in Beek Ubbergen bij Nijmegen. Kom je niet uit de buurt? Wellicht is er ook een kabouterbos bij jou in de buurt.

In 2020 is het artikel dat ik in 2016 al schreef nog steeds relevant. Het kabouterbos is nog altijd net zo leuk. Inmiddels zijn we 4 jaar verder en zijn minder kinderen al zo groot dat ze heerlijk zelf door het bos op zoek gaan naar de kabouters.

What's on mama's mind kabouterbosKabouterbos

In Beek-Ubbergen bij Nijmegen zit een kabouterbos. Het is even zoeken, maar het is een heel leuke kabouterroute om te wandelen met je kinderen van 0 tot 10 jaar. De route begint bij Hotel Spijker. Hier kun je voor € 1,50 een routekaart kopen. Daarin staan plaatjes van alle kabouters die je in het kabouterbos kan vinden en hoe je moet lopen om ze allemaal tegen te komen. Ik raad het wel aan om de wandelkaart aan te schaffen, want het is wel het leukst om de route te lopen zoals hij is bedoeld.

Hoewel het vooral leuk is voor kinderen vanaf 2 jaar, vond mijn dochtertje van 1 jaar het ook hartstikke gezellig. Ze ging mee, op mijn rug in onze nieuwe draagzak. Het was ontzettend fijn dat we de rugdrager bij ons hadden. Het is namelijk wel te doen, maar niet ideaal om de route met een kinderwagen of buggy te lopen. Het pad leidt door een bos en je moet ook een keer een paar trappen op. Beek-Ubbergen ligt namelijk, zoals je misschien uit de naam al kan afleiden, op een berg(jt v e). Voor Nederlandse begrippen zijn het wel bergen daar bij Nijmegen.

We parkeren bij Hotel de Spijker. Beek-Ubbergen doet mij sowieso een beetje denken aan eenWhat's on mama's mind kabouterbos vakantieplekje in de Oostenrijkse bergen. Wanneer wij de wandeling gaan doen is het best fris, maar zonnig. Een heerlijke dag voor een wandeling. Wij parkeren de auto recht voor de deur van het hotel. Gaan naar binnen om de wandelkaart te kopen en nog even een pitstop te houden. Iedereen geplast? Ja? Dan gaan we op pad. Dochterlief op de rug en mijn zoontje van bijna 3 jaar die loopt zelf.

Een klein stukje langs de weg, oversteken en dan gaan we het bos in. Een van de eerste kabouters die wij zien is een heel ondeugende kabouter. Die staat namelijk “wild te plassen” in het bos. Iets waar de kinderen natuurlijk heel hard om moeten lachen, die hem zien. Meteen moesten we al een trappetje op, dus ik was heel blij dat we voor de rugdrager hebben gekozen. Mijn dochtertje vindt het heerlijk. Lekker met der neus in de wind en goed rondkijken. Het is een mooie hoogte om te zitten zo bij mama op de rug.

What's on mama's mind kabouterbosWij volgen de route op de kaart en komen al gauw bij de dikste boom van Nederland. Deze dikste boom van Nederland noemen ze De Kabouterboom en is al meer dan achthonderd jaar oud. We hebben al heel veel kabouters gezien als we even niet opletten. O nee, een afslag gemist. Oké wij hebben de route niet helemaal goed gelopen. We misten Sneeuwwitje en de zevendwergen. Gauw weer terug, ja daar staan ze.

Je kan de wandeling natuurlijk in je eigen tempo lopen. Houd rekening met ongeveer 45 minuten. Ik vond het een heel leuk uitje en we gaan het zeker vaker doen. Wij wonen er vlak naast en vinden het maar suf dat we het nog niet eerder hadden ontdekt. Google zelf ook maar eens op kabouterbos, wie weet is er wel eentje bij jou in de buurt.

Lees ook: Eropuit tijdens Corona

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Kabouterbos bij Nijmegen
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *