Foto’s maken met de kidizoom duo van Vtech

Op vakantie maak je foto’s, heel veel foto’s. Nou maak ik normaal al veel foto’s maar op vakantie helemaal. Mijn zoontje van drie jaar is altijd erg geïnteresseerd in het maken van de foto’s. Niet zozeer het staan op de foto, dat vindt hij een stuk minder interessant. Van Vtech kreeg hij de gave Kidizoom duo, nu kon hij ook zelf foto’s maken op vakantie.

Vtech kidizoom

Met twee peuters in het vliegtuig naar Zuid-Frankrijk

Het lijkt al weer heel lang geleden, maar iets minder dan twee weken geleden waren wij op vakantie, in Zuid-Frankrijk. We vlogen vanaf Eindhoven naar Nice. Een vlucht van anderhalf uur. Een prima tijd voor de eerste vlucht met kinderen. Toch wilden we wel wat entertainment voor de kinderen meebrengen. Met een zoon van drie jaar en dochter van 1,5 jaar gingen we voor het eerst het vliegtuig in. We hadden dan ook nog geen idee wat we er van konden verwachten. Gelukkig hadden we al heel wat vliegtips gehad en gingen we goed voorbereid op reis.

Bij onze autoreisvakanties namen we altijd cadeautjes mee voor de kinderen. Die konden ze dan mooi uitpakken als ze zich verveelden. Het was altijd speelgoed waar ze dan direct mee konden spelen. Voor een vliegreis die veel korter is dan zo’n autoreis kregen we de tip ook weer. We gingen dan ook het vliegtuig in met een tas met kleine cadeautjes (heel veel ruimte heb je immers niet in het vliegtuig).

De Kidizoom Duo als reiscadeautje

De Kidizoom Duo was de topper van de vliegreis. Uiteraard hadden we hem goed ingepakt. Dus werd het eerst een minuutje papier scheuren. Vervolgens een open mond en grote ogen “wauwwww een fotoooo” riep hij. Ja “een fotocamera, voor jezelf, inderdaad”. Vanaf dat moment heeft ons zoontje de camera nog amper los gelaten. Het bleek een groot succes.

Vtech kidizoom duo

Vtech Kidizoom Duo, wat kan je er allemaal mee?

De Vtech Kidizoom Duo is een fotocamera voor kinderen van 3 tot 12 jaar.  Je kunt er veel meer meedoen dan alleen foto’s maken, want het zijn 8 activiteiten in 1. De 8 in 1 Kidizoom met 4x digitale zoom, camera aan de voor- én achterkant en groot kleurenscherm, kan foto’s en video’s met talloze coole effecten bewerken. Je kunt je stem opnemen en kies uit vijf grappige stemvervormers. Luister overal naar je favoriete muziek via de ingebouwde luidspreker of met de bijgesloten koptelefoon.     Speel 5 coole spellen met bewegingssensor.

Het is een echte camera waar je foto’s op kan opslaan en naar je computer kan exporteren. Maak 1000 foto’s of 5 minuten filmopname. Uitbreiding door middel van een microSD-kaart (tot 32GB) is mogelijk (die is overigens niet inbegrepen) De camera is aan te sluiten op de computer en op de tv. Inclusief koptelefoon en polsbandje, zodat je hem niet verliest wanneer je foto’s maakt.

De special effects zijn erg leuk, kijk maar eens naar het resultaat:

Kidizoom foto

Review van de Kidizoom Duo voor een driejarige jongen

Mijn zoontje die altijd wel geïnteresseerd is in het maken van foto’s, is hartstikke trots op zijn camera. Hij is niet het type dat luistert naar uitleg, maar meer zelf gaat kijken wat zo’n mooi stuk speelgoed kan. Eerst werden alle knopjes ingedrukt en vond hij het leuk om de camera op je te richten. Uiteindelijk had hij wel door hoe hij foto’s kon maken. De selfie-stand was een van de populairste opties in het begin. Wat is er leuker dan je eigen gezicht fotograferen, haha. Doen wij toch ook zo vaak?

Hoewel hij natuurlijk met zijn leeftijd onderaan de richtleeftijd zit van dit speelgoed, vind ik het een uitstekend cadeau voor een driejarige. Maar als hij er zuinig op is, dan zal hij er zeker nog wel jaren plezier van hebben. Evenzo, zijn zusje. Eerlijk zullen we alles delen gaat hier echter nog niet altijd op, haha. Dat is een zorg voor later.

kidizoom duo mier
Ook een mier mag op de foto

Na een paar dagen experimenteren met de camera had hij de smaak flink te pakken. Alles mocht op de foto; een mier, een spinnetje, de luier van je zusje. Alles is interessant. Heel grappig om te zien dat hij ook zelf af en toe bedacht om de camera te pakken als hij iets (in zijn ogen) interessants zag. Hij beweegt nog wel veel te vaak te snel en dan zijn de foto’s onscherp. Maar dat vindt hij helemaal niet erg.

Ook na de vakantie werd de camera nog veel gebruikt. Foto’s terugkijken vond hij nog niet eens zo interessant. Het maken is het leukst. We hebben tijdens de vakantie al af en toe wat gewist. Soms was het echt alleen maar een waas wat hij had gefotografeerd. Maar zelf na het wissen heeft hij het nog voor elkaar gekregen om in 1 week 750 foto’s te maken. Best een prestatie toch? Ik vond mijn eigen 350 foto’s al weer veel te veel voor een week. Samen kunnen we wel een fotoalbummetje vullen, haha.

Over de kwaliteit? Het heeft een stevig en duurzaam design, waardoor je het je best een keer kan veroorloven om hem te laten vallen. Liever niet natuurlijk, maar hij kan wel tegen een stootje.

Soms zitten er prachtige foto’s bij. Zoals ons uitzicht op vakantie.

Foto kidizoom duo vtech

De Vtech Kidizoom is verkrijgbaar in de roze variant en de blauwe.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Speelgoed: Vtech kidizoom
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *