Kijkdoos challenge win Bear & Mees duurzame sneakers

We hebben weer een toffe challenge voor je. Een Kijkdoos Challenge van Bear & Mees. Bear & Mees ken je misschien wel, want het is het meest duurzame Nederlandse schoenenmerk. Herinner je ze wellicht ook van onze stoere winterboots. Dit kinderschoenen merk heeft kinderschoenen gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Je kan een paar winnen, door ook aan de slag te gaan met de kijkdoos. Hieronder vertel ik je ook meer over Bear & Mees.

Bear & Mees logo

Wat is de Kijkdoos Challenge?

kijkdoos challenge Bear & Mees

Creëer nu je eigen onderwater-wereld en challenge je vrienden om dit ook te doen! Met dit uitknipvel tover je je schoenendoos binnen no-time om als kijkdoos. Op deze manier schep jij je eigen wereld op de zeebodem.

Op deze link vind je ook meer informatie: kleurplaats Bear & Mees.

Binnenkort zie je hier ons resultaat, want mijn twee knutselfans gaan er graag mee aan de slag.

Waarom de Kijkdoos Challenge?

Helaas hebben sommige zeedieren last van de plastic soep in de oceanen. Zeedieren eten plastic op of raken erdoor verstrikt. Daarbij breekt de zee plastic af in kleine stukjes. Die heten microplastics en worden opgegeten door kleine zeedieren. Daarom willen Bear&Mees dat plastic wordt gerecycled en hebben ervoor gekozen om van gerecyclede PET-flessen schoenen te maken.

Wie zijn Bear&Mees?

Bear & Mees is een Nederlands duurzaam schoenenlabel, geproduceerd in Portugal en gemaakt voor kinderen in de maten 24 – 34. We maken diervriendelijke schoenen gemaakt van duurzame materialen zoals organisch katoen en gerecyclede PET-flessen. Bear & Mees willen impact maken. Ze willen kinderen inspireren om de wereld om zich heen te verkennen en daarvan te leren. We pretenderen niet de oplossing te hebben voor het probleem die de textielindustrie heeft op het milieu. Ze willen je uitdagen om je ervan bewust te zijn. Ze zijn niet ‘geitenwollen-sok”, maar ze houden wel van dieren.

Schoentjes van gerecyclede PET-flessen?

Bear Mees schoenen gemaakt van gerecyclede pet flessen

Elk paar schoentjes bevat ongeveer 3 gerecyclede PET-flessen. PET is polyethyleentereftalaat. Maak je geen zorgen, we kunnen het ook moeilijk uitspreken. 😉

Bear Mees schoenen gemaakt van gerecyclede pet flessen

Je kent PET als het plastic dat wordt gebruikt voor het maken van voedselverpakkingen en plastic waterflessen. Zodra deze worden gerecycled, doorloopt PET een reinigings-, maal- en smeltproces dat resulteert in draad, waardoor plastic een tweede leven krijgt en afval op onze stortplaatsen wordt verminderd. En hoe zit het met dit draad, vraag je je af? Nou, dit wordt geweven tot stof waarvan de bovenkant van de Bear & Mees-schoenen worden gemaakt.

Bear Mees schoenen gemaakt van gerecyclede pet flessen

Hoe gaat deze challenge te werk?

Maak je een mooie schoenendoos voor de kijkdoos challange. Vergeet niet @bearmees (en eventueel ook @mamasmind, want ik zou het zo leuk vinden om de resultaten te zien) te taggen, zodat wij dit weer kunnen delen op de kanalen van Bear&Mees en Mama’s Mind en anderen te inspireren. Het heet niet voor niets een challenge, dus daag anderen vooral uit om deze challenge aan te nemen door ze te taggen. Dat gaan wij ook doen namelijk!

Geen printer? Geen zorgen!

Bear&Mees sturen jullie met alle liefde een kijkdoos-challenge toe per post! Een mailtje (info@bearmees.com) is genoeg!

Wanneer?

Het effect van de challenge is groter, zodra er tegelijk wordt gepost. Als het jullie lukt om dit weekend (18-19 april) iets moois te creëren en te posten, dan zou dit fantastisch zijn! Uiteraard mag deze challenge ook volgende week worden ingezet als extra uurtje handarbeid tijdens home-schooling. 

Winnen?

Uiteraard valt er ook wat te winnen! De mooiste inzending wint een paar sneakers naar keuze. De kijkdoos challenge loopt tot 1 juni 2020. Dan wordt de winnaar bekend gemaakt door Bear & Mees.

Stay home and safe, but feel free and creative!

Zin om nog meer knutsels te maken. Bekijk de Lente Knutseltips.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *