Kikker bestaat 30 jaar

Wie kent de verhalen van Kikker niet? Kikker, eend, haas en varkentje beleven al jaren de leukste avonturen. Hieronder lees je over het 30-jarige jubileum, nieuwe boeken, actietitel Geef een prentenboek cadeau, een nieuw Kikkerlied, bezoek aan de NOT en de Negenmaandenbeurs en nog veel meer.

Daarnaast lees je over mijn voorleestip; het boek Kikker en de vallende ster, onderaan dit artikel! Lees snel verder!

Nieuw Kikkerlied met video

Dans en zing mee met het nieuwe verjaardagslied ‘Kikker viert feest’:

Geef een prentenboek cadeau 2019

Kikker is Kikker is titel van Geef een prentenboek cadeau 2019.

De leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben.

Vanaf 5 april is het prentenboek Kikker is Kikker voor €2,- te koop in de plaatselijke boekhandel.

Kikker in de klas

NOT Onderwijsbeurs

Eind januari staat Kikker op de NOT Onderwijsbeurs in de stand van De Kleuteruniversiteit, De Voorleeshoek en Leesvink. Op de beurs vertellen zij alles over lesmateriaal en voorleesvideo’s van Kikker voor in de klas. Ook loopt Kikker in pak rond en lanceren wij het feestjaar van Kikker op de NOT Onderwijsbeurs.

Kikker is met deze drie partijen een mooie samenwerking aangegaan. Alles lezen over deze plannen? Bekijk het interview met De Kleuteruniversiteit, De Voorleeshoek en Leesvink hier.

Kikker op de Negenmaandenbeurs

Ook op de Negenmaandenbeurs 2019 viert Kikker feest! Kom op bezoek in de Kikker-stand op het peuterplein van de Negenmaandenbeurs. Er zijn optredens van de mini-show Kikker is Kikker van Van Hoorne Entertainment, Kikker in pak van Kidshelden loopt rond op de beurs en kinderen worden voorgelezen uit Kikker.

Kikker en de Vallende Ster

kikker en de vallende ster

Kikker is samen met zijn vriendjes Haas, Varkentje en Eend buiten, de lucht is helder en ze zien een hoop sterren. Haas vertelt over vallende sterren en wensen. Dan zien de vriendjes een vallende ster, behalve Kikker, want Kikker keek net de andere kant op. De drie vriendjes doen een wens, maar hij niet.

kikker en de vallende ster

Kikker is teleurgesteld, want hij wil ook een wens doen, maar dan besluit hij dat hij zijn vriendjes wil helpen. Hij wil ze helpen hun wens uit te laten komen. Hij weet precies wat zijn vriendjes willen en laat daarmee hun wensen in vervulling gaan. Maar ondertussen hebben de drie vriendjes ook een plan, ze willen Kikker ook een vallende ster laten zien.
Het is een heel leuk verhaal over vriendschap. Een mooi verhaal en erg leuk om uit voor te lezen.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Kikker bestaat 30 jaar
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *