Mijn kind is de leukste kleding waard

Jaaaa, en dat is die van jou natuurlijk ook, toch?! Mooie kleding voor je kinderen shoppen, dat is wat je doet nu het minder mooi weer is toch. Of niet? Poeh, eigenlijk is het altijd prima om kleding te kopen voor je kids.

Nu is de sale alweer van start gegaan in de meeste winkels,  dus extra reden om op pad te gaan. Of, ga je liever online shoppen? Sinds ik verhuisd ben en daarmee niet langer in het centrum woon shop ik steeds vaker online. Een paar dagen terug blogde ik over het merk Moodstreet van Jayno.nl. Ook daar is inmiddels de uitverkoop begonnen.

Zomerjurkje Quapi

Sale shoppen

Koop jij kinderkleding een jaar van te voren al in de sale voor het jaar erop? Voor mezelf heb ik het weleens gedaan, maar voor kinderen vind ik dat erg lastig. Ik vind het sowieso heel leuk om kleding te kopen uit de nieuwe collectie. Ik denk dat dat gewoon supergoede marketing is van al die merken, maar de mode van het jaar erop is altijd nog leuker dan de uitverkoop, vind ik.

Maar ik koop wel vaker artikelen in de sale hoor, maar dan nog voor in hetzelfde seizoen. Vaak begint de sale al zo vroeg dat je er nog wel even mee vooruit kunt. Wij gaan bijvoorbeeld nog in september op vakantie. Dan kun je nog best wel wat zomerkleding gebruiken. Mijn dochtertje zit nu in maatje 86 – 92, maar is wel uit een heel hoop jurkjes aan het groeien. Bijvoorbeeld het merk Quapi, dat valt erg klein en past nauwelijks nog na een maandje. Geweldige jurkjes, maar helaas valt het zo smal dat mijn dochtertje weer een maatje groter nodig heeft. Nou ja, helaas, wel weer reden om te gaan shoppen.

Kinderkleding, hoe valt de maat?

Hoe een maat van kinderkleding valt, vind ik vaak nog wel een dingetje. Het ene merk valt veel ruimer dan het andere. Ik heb nu wel het idee dat ik van een aantal merken weet hoe ze vallen. Maar soms is het weleens een teleurstelling. Maar ook tussen jongens en meisjes zit volgens mij best wel een verschil. Mijn zoontje is nu 1 meter lang en hij is 3,5 jaar. Toch is kledingmaat 104 vaak te groot of te ruim. Vooral broeken heeft hij echt in maatje 92-98 nodig, maar ook truien in maat 104 zijn vaak ruim. Soms past hij zelfs nog in korte broeken maatje 74 of 80. Terwijl mijn dochtertje van 1,5 jaar in maatje 92 zit. Het is toch wel vaak passen en meten.

Moodstreet jurkje turquoise

 

 

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *