Kinderboek: 100 waanzinnige weetjes over getallen en computers

Weetjes, feitjes, informatie, het is allemaal waanzinnig interessant voor jonge kinderen. Zo ook de weetjes in dit kinderboek. Leer 100 waanzinnige weetjes over getallen en computers. In deze serie verscheen ook al eerder 100 waanzinnige weetjes over wetenschap en 100 waanzinnige weetjes over de ruimte. Zelf heb ik een kleine wetenschapper thuis, hij zit nu in groep 4 en vindt het allemaal reuze interessant. Op woensdagen gaat hij tegenwoordig ook naar een Mad Science club op school. Een uur lang mag hij na schooltijd met andere kinderen proefjes doen en van alles leren over wetenschap. Ontzettend leuk, maar dan begrijp je ook dat dit soort boeken voor hem ook echt een aanrader zijn. Het liefst leest hij ze wel samen met mij.

De 100 waanzinnige weetjes boeken zijn een mooie eerste stap richting de wetenschap, kleine ontdekkers in de dop.

100 waanzinnige weetjes over getallen en computers

100 waanzinnige weetjes over getallen en computers

Wist je dat het grootste deel van het internet onder water ligt? Dat een zeeschelp zijn spiraalvorm dankt aan een bijzondere rij getallen? Of dat de eerste computerbugs echte insecten waren? Dit boeiend boek staat vol met 100 fascinerende feiten en waanzinnige weetjes over de bijzondere wereld van wiskunde, getallen, codes en computers.

Het kleurrijke boek is behalve hartstikke interessant ook erg leuk om te bekijken voor kinderen. Elk weetje wordt goed en helder uitgelegd, maar ook rijkelijk geïllustreerd. Geen pagina is hetzelfde, soms moet je het boek kantelen om de tekst te lezen. Figuren, sommetjes, illustraties, tijdlijnen, alles komt naar voren om het weetje begrijpelijk te maken voor jonge wetenschappers.

Nederlands Hardcover 9789044760415 Druk: 1 september 2021 128 pagina’s

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *