Kinderboek: Billy en het geheim onder de trap

Vroeger las ik ontzettend veel. En met vroeger bedoel ik echt mijn basisschool tijd en ook nog een stukje middelbare schooltijd, maar daar werd het al wel een stuk minder. Ik was altijd gek op lezen. We hadden een abonnement op de bibliotheek en dan haalde ik wel 16 boeken, met de pasjes van mijn vader en mijn broer en mijzelf. Daar kon ik dan twee weken mee vooruit…

Boek Billy en het geheim onder de trap

Toen kreeg ik een televisie op mijn slaapkamer

En dat was de ondergang van het boeken lezen voor mij. Oké, niet helemaal. Maar ik ging wel een stuk minder lezen. Als ik uit school kwam dan zette ik Beverly Hills op en andere series die nu vooral nostalgie oproepen. Gelukkig moest ik voor school ook een hoop lezen en zo hield ik het wel in stand. Nu lees ik vooral magazines en blogs. Maar ik lees ook veel voor. Mijn kinderen zijn nog te jong om zelf te lezen, dus als ze zelf een boek openslaan is het om plaatjes te kijken, niet om zelf te lezen. Dat begint denk ik als ze een jaar of zes zijn? Of misschien al eerder? Ik zal het gaan ervaren. Als ik zelf een kinderboek onder ogen krijg dan kan ik het niet laat om het te lezen. De verhalen zijn vaak ontzettend leuk. Mooie korte verhalen en in een paar uurtjes ben je er doorheen, haha.

Billy en het geheim onder de trap

Zo ook Billy en het geheim onder de trap: Een moeder die altijd bezig is met schoonmaken, dat kennen veel kinderen wel. Maar in het nieuwe kinderboek Billy en het geheim onder de trap maakt de mama van Billy Brandschoon het wel heel bont. Zij gruwelt van viezigheid en wil steeds weer verhuizen in de hoop dat de nieuwe buurt schoner en frisser is. Inmiddels is Billy al twaalf keer verhuisd! Samen met zijn nieuwe buurmeisje Rosa verzinnen ze in de kelder onder de trap een list om de volgende verhuizing te voorkomen. Het nieuwe kinderboek van pedagoge en kinderboekenschrijfster Krista Okma gaat over vriendschap, verhuizen en het omgaan met gekkigheden van ouders en is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar.

Boek Billy en het geheim onder de trap

Kinderen even de baas

Krista Okma, pedagoge en schrijfster van het kinderboek: “Kinderen vanaf een jaar of acht gaan zich als minipubers voor het eerst echt losmaken van hun ouders en ontwikkelen zich als individu. Ze merken dat ze door zelf hele goede oplossingen te bedenken het heft in eigen hand kunnen nemen en invloed kunnen uitoefenen op de beslissingen die hun ouders nemen. Dat is waar het boek Billy en het geheim onder de trap over gaat. Billy Brandschoon bedenkt een slim plan dat ervoor zorgt dat een volgende verhuizing voorkomen wordt. Zo helpt het boek kinderen bij het stimuleren van de fantasie en vindingrijkheid om problemen op te lossen.”

Geheimzinnige kelders

Met de aanwezigheid van trapkasten, kelders en geheimzinnige deuren – iets waar elk kind weleens over fantaseert – zit het boek vol mysterie en avontuur. En de moeder met schoonmaakmanie zorgt voor een flinke dosis, soms absurde, humor. Daarmee sluit het boek goed aan bij de belevingswereld van kinderen van acht jaar en ouder. Het boek leest makkelijk en is ook fijn voorleesmateriaal. De onverwachte wending aan het einde maakt ook ouders nieuwsgierig naar de afloop… Het boek bevat mooie, paginagrote illustraties van Chris Vosters.

Prijs & verkrijgbaarheid

Billy en het geheim onder de trap is vanaf juni te koop bij de boekhandel en online voor de consumentenadviesprijs van €14,95. Bijvoorbeeld bij Bol.com koop je Billy en het geheim onder de trap.

Over Krista Okma

Krista Okma (1975) is pedagoge, kinderboekschrijfster en moeder van drie kinderen. Ze is expert op het gebied van opgroeien en opvoeden en in haar vijftien jaar als pedagoge heeft ze de belevingswereld van kinderen uitvoerig onderzocht. Met de verworven kennis helpt zij professionals en ouders, kinderen een veilige basis te bieden om de wereld te ontdekken en zelfvertrouwen op te bouwen, zodat een gezonde ontwikkeling wordt gestimuleerd. Haar kinderboeken schetsen een wereld vol humor en avontuur, waarin kinderen de baas zijn. Zo helpt ze kinderen te geloven in hun eigen kunnen en vindingrijk te zijn bij het oplossen van problemen. Eerder verschenen Krista Okma-titels zijn Sem en Hammie (2015) en Opa en Oma Zuurkool (2016). Zie ook kristaokma.nl.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Boek: Billy en het geheim onder de trap
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *