Kinderboek: Chillen in een hangmat

We hebben weer een geweldig leuk boek ontvangen voor op je (voor)leeslijst: Chillen in een hangmat bevat diverse verhalen van de allerleukste schrijvers zoals Paul van Loon, Ilona de Lange en Maren Stoffels.

In Chillen in een hangmat vind je de allerleukste verhalen van de bekendste kinderboekenschrijvers van Nederland. Deze verhalenbundel staat vol grappige en spannende avonturen over vakantie en vrije tijd. Samen met de humoristische illustraties van Micky Dirkzwager is dit het perfecte boek om te lezen in het weekend, op vakantie of… om mee te chillen in een hangmat!

Kinderboek: chillen in een hangmat

Chillen in een hangmat

Wat doe jij het liefst als je vrij bent? Ga jij het liefst chillen met je vrienden? De hele dag TikTok-filmpjes maken? Lekker zwemmen in een tropisch zwemparadijs? Of ga je stiekem iets doen wat helemaal niet mag?

Beleef de allerleukste en spannendste vakantie-avonturen geschreven door de leukste auteurs. Michael Reefs, Ilona de Lange, Annet Jacobs, Simone Arts en nog heel veel anderen! 

Mijn kinderen zijn al in een leeftijd dat ze elke avond zelf lezen, toch lezen we ook altijd nog even paar minuten voor aan ze. Gewoon omdat het gezellig is. Ik vind het dan ook wel prettig als ik het boek zelf leuk vind. Met kinderen in de leeftijd van 8 en 10 jaar zijn de boeken gelukkig ook heel erg leuk om uit voor te lezen. Boeken met korte verhalen zijn ideaal, maar we pakken ook gerust Harry Potter erbij.

Het boek begint al meteen goed, want met de verhalen van Paul van Loon (denk maar Dolfje Weerwolfje) hoef je je nooit te vervelen. Het begint met een verhaal over de Leeuwenkuil. Mocht je het boek De Leeuwenkuil niet kennen; De Leeuwenkuil is een geheime boomhut in dierentuin waar de vader van Daniel en Suzina directeur is. Een spannend en leuk avontuur zoals je van deze schrijver verwachten kan. Het verhaal wordt aangevuld met wat komische grijskleurige tekeningen, gemaakt door Micky Dirkzwager. Zo zit het boek vol korte verhalen. Na het verhaal van Ilona Lange waar Riley en Kate een avontuur in hun flat beleven, lezen we Chillen in een hangmat, net als de titel van het boek. Chillen in een hangmat is geschreven door Simone Arts. Op zaterdag is het bij Merlijn en Dante leuke dingen dag, maar daar lijkt het in eerste instantie niet naar uit te zien, tot ze Sol ontmoeten. Zou ze echt kunnen toveren? Een echte aanrader dit boek. Leuke korte verhalen, om voor te lezen of zelf te lezen of allebei. Mooi boek voor in de boekenkast van de kinderen!

Illustraties in Chillen in een hangmat

Micky Dirkzwager (1998) is opgegroeid in Haarlem en woont nu in Utrecht. Ze heeft daar eerst een jaar psychologie gestudeerd en volgde de opleiding illustratie aan de HKU. In 2018 verscheen haar striproman-debuut Dat is dan jouw probleem. Micky tekent met veel humor en fantasie. Ze illustreerde tot nu toe de geliefde Miljonairskind-serie, Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan van Ilona de Lange, en verschillende verhalenbundels. 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *