Kinderboek: Hotel Flamingo (7+ jaar)

Alex Milway schreef het laatste deel van het spannende en vrolijke kinderboek: Hotel Flamingo. Knetterende kookwedstrijd is nog spannender, vrolijker, bruisender en chaotischer dan de vorige 3 delen van de serie Hotel Flamingo.

Hotel Flamingo

Knetterende kookwedstrijd is het vierde deel van Hotel Flamingo. Eerder verschenen Hotel Flamingo, Hotel Flamingo Carnaval! en Hotel Flamingo Verhitte vakantie. Als Julia van haar oudtante een hotel erft, weet ze nog niet dat het een totaal vervallen pand is, waar alleen nog een oude beer als portier en een ringstaartmaki als receptionist werken. Ooit was Hotel Flamingo het zonnigste hotel van de Beestenboulevard. Maar toen bouwde Marcus Malafide zijn Hotel De Glitz en kaapte alle klanten en al het personeel van Hotel Flamingo weg.

Hotel Flamingo. Knetterende kookwedstrijd

Hotel Flamingo

In dit vierde deel komen de hoofdpersonen uit de eerdere boeken weer terug. We hebben ze allemaal in ons hart gesloten: de kordate Julia, Makkie de lieve Maki, T.Beer, die je het liefst zou knuffelen…Zelfs die eeuwig chagrijnige opvliegende Madame Le Cochon hoort bij onze favoriete kinderboekenfiguren. Maar hoe zal dat zijn als Madame nog erger wordt? Want daar kun je op wachten als er in Hotel Flamingo een kookwedstrijd wordt georganiseerd. Ze moet concurreren met de grootste chef-koks van de Beestenboulevard- die mogelijk nog sneller zijn aangebrand dan zij.

En dan heb je Alfonso Snelsnavel nog, de stuntduif die niet meer durft te vliegen nadat hij een lelijke smak heeft gemaakt, en Simon zuigveel, de flamboyante octopus, en natuurlijk komt Marcus Malafide weer om de hoek kijken.

Ja, dit laatste deel van Hotel Flamingo-verhalen is een prachtige aanvulling op de eerste 3 verhalen. Het boek is ook uitstekend los te lezen, als je de serie niet hebt gelezen.

Over Lemniscaat

Lemniscaat is een van de oudste en bekendste kinderboekenuitgevers van Nederland. Opgericht in 1963 en nog steeds onafhankelijk, geeft Lemniscaat naast kleurrijke prentenboeken, vrolijke kinder- en jeugdboeken, bijzondere non-fictie voor kinderen en young adult literatuur ook een indrukwekkende lijst uit van filosofie en maatschappelijk betrokken non-fictie voor volwassenen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *