Kinderboek: Kom mee Kees

Het verhaal in het kinderboek: kom mee Kees van Loes Riphagen is zo herkenbaar. We zijn dan wel geen kikkers, maar hoe vaak vind je wel niet dat je kinderen treuzelen, omdat je ergens op tijd wilt zijn? Terwijl zij de wereld onderweg bewonderen, maar daar geen tijd voor is. Je zou er een kwartier eerder voor naar school vertrekken voortaan, zodat ze aandacht alles onderweg kunnen bestuderen. In Kom mee Kees benoemt Kees de kleinste details, waar kinderen aandacht voor hebben, maar papa heeft geen tijd, want ze gaan naar een concert.

Loes Riphagen schreef ook het prentenboek van het jaar 2021: Coco kan het!. Na het daverende succes van dat boek, komt de schrijfster nu met haar hartverwarmende Kom mee, Kees. Een prachtig verhaal over aandacht hebben voor de mooie kleine dingen om ons heen. Als je goed oplet in het boek zie je het boek Coco kan het terugkomen in het nieuwe kinderboek: Kom mee Kees. Het drijf in het water van de kikkervijver van Papa en Kees. Met zulke details toont Loes Riphagen aan dat ze duidelijk heel veel plezier beleeft aan het maken van haar boeken!

coco kan het in kom mee kees

Kinderboek: Kom mee Kees

In Kom mee, Kees zijn kikker Kees en zijn vader op weg naar een kwaakconcert. Ze moeten wel doorlopen, anders komen ze te laat. Maar de weg ernaartoe is zo mooi! Kees ziet bijvoorbeeld een regenboog en een tak die op een krokodil lijkt. Maar Papa heeft haast en Kees is zo snel afgeleid… Dan ontdekt papa dat het juist heel leuk is om te letten op de mooie dingen om hen heen. Elke plaat herbergt weer een schat aan kleine grapjes
waar lezertjes naar op zoek kunnen gaan. En wie goed kijkt, ziet ook Coco vliegen

kinderboek kom mee kees

Buiten dat het een mooi verhaal is, dat heel herkenbaar is (want, we slepen allemaal onze kinderen soms vanwege tijdsdruk mee), is het een prachtig boek om samen rustig te lezen. Er is genoeg te zien en als je ‘s avonds op bed aan je kind voorleest, heb je geen haast, dan heb je alle tijd om naar de prachtige prenten te kijken. Het boek is kleurrijk en vrolijk. Elk diertje, poppetje of figuurtje dat je ziet heeft een glimlach. Op elke poster of tekening hangt een blij figuur, elk personage heeft een grote glimlach. Het is een positief boek met ontzettend veel details, waar je echt de tijd even voor moet nemen om het te bekijken, want met het boek kan je even helemaal bijkomen van alle drukte. Oh en een beetje tegeltjeswijsheid uit het boek “Tob niet, het komt toch anders”.

Loes Riphagen

Loes Riphagen (1983) studeerde aan de Willem de Kooning Academie en debuteerde in 2008 met haar boek Slaapkamernachtdieren. Inmiddels heeft
ze twintig titels op haar naam staan, waaronder ook Zzz, het Kinderboekenweekgeschenk van 2013. Haar werk is verschenen in Italië, Turkije, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Rusland, Duitsland, Amerika, Letland, Estland, Finland, Denemarken, China, Korea, Taiwan, Portugal, Japan, Colombia en Slovenië. Loes wordt alom geprezen om haar gedetailleerde tekeningen die voor eindeloos kijkplezier zorgen. Dit leverde haar in binnen- en buitenland verschillende prijzen en nominaties op. Op haar eigen blog vind je een knutselpagina, met onder meer een kleurplaat van Kom mee Kees!

Loes Riphagen
ISBN 978 90 257 7475 2
leeftijd vanaf 3 jaar
€ 14,99

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *