Kinderboek op rijm: Alle wielen in de file

We hebben zo gelachen om het boek “Wat rijmt er op stoep” van Harmen van Straaten. Nu hebben we weer een boek op rijm: Alle wielen in de file. Een leuk boek om uit voor te lezen, vol mooie illustraties. Onze kinderen vinden dit boek geweldig leuk. De tekeningen zijn grappig en de rijm is pakkend!

Alle wielen in de file

Een reis op rijm

Vandaag gaan de beren
bij opa en oma logeren.
‘Hup!’ zegt papa Beer, ‘we moeten gaan.
We willen straks niet in een file staan.’
Maar onderweg zit alles tegen…

Heel veel auto’s, heel veel pech, en een goed einde!

Het is een prachtig boek, mooie prenten en een leuk verhaal op rijm. Rijm in kinderboeken doet het altijd goed. Het is leuk voorlezen en het is ook heel leerzaam voor kinderen. Door rijm leren kinderen klanken van letters en woorden goed herkennen, dat zijn goede taallessen op een speelse en fijne manier.

Alle wielen in de file

Op de prenten in het boek is veel te zien voor de kinderen. De rijmwoorden kunnen door je kleuter heel goed zelf afgemaakt worden. Dat is een leuke interactieve manier van voorlezen. Je laat ze zelf meedenken over het woord dat er mag komen na het rijmwoord uit de vorige zin, meestal hebben ze heel goed door wat het laatste woord van de volgende zin gaat zijn. Een beetje oefenen kan geen kwaad. Hier in huis wordt er veel gerijmd, door twee kleuters die dat reuze interessant vinden.

Het boek is overigens ook een aanrader voor wanneer je op autovakantie gaat. De file is, helaas, vaak heel herkenbaar.

Harmen van Straaten
Alle wielen in de file
€ 14,99
ISBN 978 90 258 7752 1
Prentenboek 3+

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Alle wielen in de file
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *