Kinderboek over kunst

Dit bijzondere prentenboek is voor alle liefhebbers van kunst en katten! Katten & kunstige meesterwerken. Op elke pagina in het boek kom je en schilderij tegen waar een kat in is geschilderd.

Geïnspireerd door beroemde kunstenaars creëert Ruth Brown op speelse en humoristische wijze haar eigen meesterwerken. Voorbij komt het werk van Vincent van Gogh, Gustav Klimt, Frida Kahlo, Piet Mondriaan, M. C. Escher en nog veel meer. De namen van de katten in het boek, zijn de voornamen van de schilders van de kunstwerken, waar nu de poezen in staan. Heel leuk gedaan. Bewust kennismaken met kunst in combinatie met leuke katjes.

kunst met katten

Wat een goed idee om op zo’n manier kinderen kennis te laten maken met kunst. Ben je al weleens in een museum geweest met je kinderen? Ze vinden het vast erg leuk, misschien verwacht je dat niet eens. Maar kinderen kunnen heel goed observeren en zien heel leuke details in kunst. Ga niet een heel museum in één keer door, maar bekijk een paar kunstwerken en laat ze ze bijvoorbeeld natekenen of stel er vragen over. Wat zien ze? Ze kunnen je echt verbazen, die kleintjes.

Zelf gingen we twee jaar voor het eerst met ze naar een “echt” museum tijdens de Museumnacht Kids in Den Haag. Ze vonden het erg leuk!

Een museum vol katten

katten in het museum

Als Tom met zijn oma naar het museum gaat, glipt hij een zijkamertje in en komt in een heel bijzondere tentoonstelling terecht. Daar hangen twaalf schilderijen van katten, allemaal in de stijl van een andere grote kunstenaar. En bij elk schilderij stapt de kat uit het kunstwerk en loopt met Tom mee!

Kunstkenners zullen zeker genieten van alle tekstuele en visuele grapjes!

  • Fantastisch vertaald door Joukje Akveld! (Die zelf maar liefst vier katten heeft.)
  • Er zijn gratis lesideeën te downloaden via vierwindstreken.com.
  • Bijzonder: de piepkleine informatiebordjes naast de kunstwerken zijn ook te lezen!

Kunst met katten
Auteur en Illustraties: Ruth Brown
Leeftijd: Vanaf 4 jaar
Pagina’s: 32 bladzijde
ISBN 9789051167559
Prijs € 14,95

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Kunst met katten
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Kinderboek over kunst

  • 14 maart 2021 om 19:40
    Permalink

    Wat een leuk boek! Deze ga ik in de boekhandel bestellen. Erg leuk voor mijn meiden

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *