Kinderboekenweek 2017: Griezelen

De Kinderboekenweek is dit jaar om te griezelen! Van woensdag 4 tot en met zondag 15 oktober staan griezels en engerds centraal onder het motto ‘gruwelijk eng’. Tijdens de Kinderboekenweek wordt het Geschenkboek Kattensoep, geschreven door Janneke Schotveld en geïllustreerd door Annet Schaap, in door de boekhandel cadeau gedaan aan klanten bij besteding van €10,- aan kinderboeken. Voor de allerkleinsten maakte illustrator Martijn van der Linden en schrijfster Maranke Rinck het Prentenboek Knikkeruil, dat te koop is voor € 6,95 vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek.

Thema: griezelen!

Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017. Dat belooft een loeispannende week te worden. Je bent nooit te oud om te griezelen. Maar de grens tussen
wat lekker griezelig is en wanneer het echt (te) eng wordt –de grens tussen fictie en werkelijkheid
-ligt voor iedereen anders. Monsters, spoken, nachtmerries, zombies, schaduwen, angsten, heksen,
achtervolgers: er is een moment dat ze onder je huid of onder je bed kruipen. Door over ze te lezen kun je ze bedwingen, want het ‘kwaad’ wordt meestal wel overwonnen.

Kinderboekenweekgeschenk Kattensoep

Janneke Schotveld heeft het Kinderboekenweekgeschenk Kattensoep dit jaar geschreven, Annet Schaap maakte daarbij de illustraties.

kinderboekenweek 2017 kattensoep

Kattensoep

Boeli logeert met zijn kat Obama bij zijn opa. Er is iets vreemds aan de hand in opa’s buurt: er verdwijnen katten. Samen met opa’s buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen. Wie zit er achter de mysterieuze kattenverdwijningen? En nog belangrijker: wat gebeurt er met de katten? Als ook Boeli’s eigen kat Obama verdwijnt, begint de tijd wel erg te dringen..

Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017

Schrijfster Maranke Rinck maakte samen met illustrator Martijn van der Linden het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017: ‘Knikkeruil.‘ Dit spannende verhaal gaat door als je het uit hebt, er worden knikkerzakjes bijgeleverd om net als Uil door de poortjes te rollen, het prentenboek is namelijk niet alleen een boek maar ook een knikkerspel.

Knikkeruil is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek® in de boekwinkel te koop voor € 6,95.

Knikkeruil kinderboekenweek 2017

Knikkeruil

Er is een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil en hij krijgt geen tijd om te wennen, want er zijn monsters in de buurt. Op zoek naar een goede verstopplek zoeft Uil met de andere knikkers van een fantastische knikkerbaan. Hij rolt langs een onmogelijk putje en hij verdwaalt in een enorm doolhof. Waar moeten ze heen? Dan doet Uil een ontdekking. Hij vindt een nieuwe plek. Daar zijn ze veilig…

Please follow and like us:

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *