Kinderboekenweek tip: Supergroen, voor jong en oud

Een Kinderboekenweektip, maar geen kinderboek: Supergroen – Helden en schurken van het voedselbos. Dit is zeker geen boek dat geschreven is alleen voor kinderen. Dit boek over de plantaardige bewoners van een voedselbos is leuk voor kinderen én volwassenen! Een grappig boek vol interessante feiten. Met mijn groene vingers en passie voor een bloemrijke tuin had ik zelf ook zeker veel zin om dit boek te gaan lezen. Het boek is overigens ook nog eens rijkelijk versierd met aantrekkelijke illustraties.

supergroen helden en schurken van het voedselbos

Supergroen – Helden en schurken van het voedselbos

Boterbloemen zijn superschurken en van een distel kun je het nóóit winnen. Nee, dan de paardenbloem. Die zorgt er helemaal in zijn eentje voor dat het in de grond een beetje gezellig blijft voor regenwormen en collega-planten. In dit boek ontdek je hoe spannend en boeiend de wereld van de planten is. Want wist je dat appelbomen eigenlijk allemaal een soort klonen zijn? En wat de overeenkomst is tussen grassen en croissantjes?

Dit boek staat niet vol met ingewikkelde Latijnse benamingen voor planten, maar vertelt in begrijpelijke, leesbare taal een magisch verhaal over de natuur. Het boek leest heel makkelijk weg, dus je kan het zo in een aantal dagen uitlezen, als je de tijd er voor hebt. Maar je hoeft het niet aan een stuk uit te lezen, je kan af en toe een hoofdstuk lezen en even wegdromen bij de fantastische verhalen over de plantenwereld.

supergroen helden en schurken van het voedselbos

Over de schrijver: Thijs Goverde

Thijs Goverde ontdekte in zijn eigen voedselbos de magie van planten. En daar schreef hij heel erg grappige verhalen over, waar je ook nog veel van opsteekt. Feit: voor wie dit boek gelezen heeft, is een plant nooit meer zomaar een plant!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *