Kinderboekreview en Schoencadeautje ‘Dadoe – Pakjesavond’

Sinterklaas is weer in het land! Hier hebben ze al hun schoen mogen zetten en er zat nog wat in ook.  Hier hebben we de Sinterklaassfeer goed te pakken, we kijken elke dag naar het Sinterklaasjournaal en keken naar de intocht. De intocht van Sinterklaas was op zaterdag 17 november, in Zaanstad.  Het was prachtig weer en gelukkig kon hij aankomen met de boot. Ook hebben we onze voorleesboeken verruild voor boeken over Sinterklaas, dus lezen we veel Sinterklaasboeken deze weken.

Jim Bakkum heeft samen met Kirsten Michel een superleuk Sinterklaasboek geschreven over Dadoe, met recept en liedje! Het boekje kost slechts 5 euro! Ik vertel je er graag meer over:

Dadoe pakjesavond

Dadoe viert pakjesavond in dit vrolijke miniprentenboek

Vanavond is het pakjesavond. Dadoe kan bijna niet wachten! Hij bakt pepernoten met mama en zingt een sinterklaasliedje met papa. Dan wordt er hard op de deur geklopt. Wie zou het zijn?
‘Dadoe pakjesavond’ is een mooi klein boekje, waarin ik de tekeningen van Sam Loman direct herken. Sam heeft ook de muursticker van het vliegtuig op mijn zoontjes kamer gemaakt. Ze is zo ontzettend creatief en haar tekeningen zijn erg mooi, ook schreef ze een keertje een blog over haar website op www.mamas-mind.nl.
Kadolis matras kinderkamer
Het bijpassende liedje bij het boekje kan je luisteren terwijl je het boekje leest, daar wordt een verwijzing van gemaakt naar www.dadoe.nl, Spotify en iTunes. Het boekje is leuk om je kinderen voor te bereiden op Pakjesavond; wat houdt pakjes avond ook alweer in? Mijn zoontje riep na het lezen ook meteen dat hij pepernoten wilde bakken, maar dat we wel moesten oppassen dat de hond er niet van gaat snoepen! Oh ja, en er moest een pietenmutsje op tijdens het lezen! Het boekje is een ideaal formaat voor het voorlezen voor het slapengaan, je kan het in één keer uitlezen, aangezien het niet zo dik is, maar dan heeft je kindje wel meteen een heel leuk verhaal om over te dromen!
pietenmutsje jongen
Het boekje is ook perfect als schoencadeautje, dus mocht je nog wat zoeken, dan is dit een heel goede aanrader. Binnenkort lees je ook een review van de nieuwe verhalenbundel van Dadoe, want Jim en Kirsten hebben meerdere boeken geschreven!
Veel leesplezier!

Dobbeltoppers 2018

Dadoe – Pakjesavond | Jim Bakkum & Kirsten Michel | ISBN 978 94 92901 13 2 | € 5,- | Miniprentenboek 2+ |

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Dadoe viert pakjesavond
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *