Kinderboekreview: Het grote decemberboek

Normaal krijg je elke dinsdag een kinderboekreview, maar vanwege de Sinterklaasperiode hebben we zoveel extra leuke boeken die we onder je aandacht willen brengen. Dat we op zondagochtend ook maar van start gaan met een mega tof boek! Het grote decemberboek! Van Ellen Tijsinger en tekeningen van Dagmar Stam. Het boek gaat over Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw. Perfect dus om minimaal 1,5 maand lang uit voor te lezen.

Het grote decemberboek

Het grote decemberboek

Pedro, het kleinste Pietje, droomt ervan dat hij met de stoomboot mee mag naar het verre land. Maar eerst moet hij nog veel leren: pepernoten bakken zonder ze aan te laten branden, cadeautjes inpakken zonder het papier te scheuren, het paard van Sint borstelen zonder tegen zijn warme lijf aan in slaap te vallen… Pedro doet erg zijn best en mag mee. Alles gaat goed, tot hij op pakjesavond bij Maarten en zijn broertjes en zusjes door de schoorsteen valt…
Als Maarten de stoomboot heeft uitgezwaaid, wordt het koud met veel sneeuw- en ijspret. Op school oefenen ze het kerstspel en Maartens babyzusje mag het Kerstkindje zijn. En het feest is nog steeds niet voorbij, want dan komt oudejaarsavond!

Het grote decemberboek

Echt alles komt aan bod in dit boek, als je het over de winter en de feestdagen hebt. Een perfect manier om je kinderen goed uit te leggen wat er allemaal gebeurt. Want deze maanden zijn best wel heftig voor kinderen. Door met ze over Sinterklaas en Kerst te lezen, kun je er ook over praten. Veel kinderen hebben best wel spanning in deze tijd en dan helpt over het onderwerp lezen zeker mee om wat rust te krijgen. Of bepaalde vragen die ze hebben te beantwoorden.
Ook ontstaan er met dit boek heel leuke ideeën. Want er staan heeeeeerlijke recepten in het boek. Van borstplaat tot schuimkransjes. Doe je inspiratie op, houdt het recept erbij en ga lekker bakken met je kinderen.

Het grote decemberboek

Ook staan er veel leuke liedjes in het grote decemberboek. Lezen, zingen en bakken, jouw decembermaand is zo gevuld met dit boek. Wij vinden het boek geweldig leuk, we lezen er met veel plezier uit voor. Momenteel elke avond en dan overdag ook nog wel een verhaaltje. Laatst heb ik zelfs onderweg naar mijn ouders in de auto twee hoofdstukken voorgelezen aan ze. Muisstil zaten ze te luisteren. Hartstikke leuk. En de tekeningen… die zijn fantastisch. Ik vind ze zo leuk.

Het grote decemberboek

Dit boek krijgt zeker alle vijf de sterren, maar die ik zou ik wel willen verdubbelen.

Auteur/illustrator Ellen Tijsinger Dagmar Stam
Uitgeverij: Ploegsma
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 104
Publicatiedatum: 14-11-2018
Leeftijdsindicatie: 4 – 7
NUR: 227 281

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Het grote decemberboek
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *