Kinderboekreview Johannes de parkiet

De kinderboekenweek 2018 is dit jaar van 3 t/m 14 oktober. De kinderboekenweek heeft 20 kerntitels. Uit de categorie groep 1 en 2 en uit groep 3 heb ik voor je een aantal leuke reviews gemaakt. De boeken zijn stuk voor stuk de moeite waard.

Het kinderboekenweekgeschenk: De eilandenruzie ontvang je bij besteding van 10 euro in je boekhandel.

Win: 2 x 1 exemplaar van Johannes de Parkiet
Wanneer: 5 t/m 20 oktober 2018
Hoe: Laat weten aan wie jij dit boek wilt voorlezen, door een reactie hieronder achter te laten

johannes de parkiet kinderboekenweek kerntitel 2018

Johannes de parkiet

Dit kinderboek sprak mij meteen aan door de ontzettend mooie tekeningen. Johannes, de grasparkiet, pronkt op de voorkant van het bak. Prachtig getekend en het is meteen een plezier om het boek te gaan lezen. De tekeningen zijn enorm spreken en het verhaal is ook nog eens heel leuk. Johannes is de parkiet van Gijs, hij woont in een kooitje. Dan besluit Gijs een grote volière te bouwen, waar wel honderd vogels in passen. Gijs heeft echter maar één vogel, namelijk grasparkiet Johannes. Johannes went snel aan zijn prachtige grote verblijf. Tot hij ineens gezelschap krijgt van een heleboel nieuwe vogels; vreemde vogels. Een pauw en Chinese dwerkwartels scharrelen door het verblijf en ook superzachte zijdehoenders. Johannes is een beetje van slag van al deze vogels en begint dan ook nog eens ruzie te maken. Het verhaal heeft een happy end voor Johannes en de andere vogels.

johannes de parkiet kinderboekenweek kerntitel 2018

De prachtige tekeningen en het leuke verhaal maken het een plezier om dit boek (voor) te lezen.

Het boek past heel goed in het thema van de kinderboekenweek 2018. Het thema is immers Vriendschap.

Het kinderboek kost € 14,99

Aantal pagina’s: 34
Auteurs: Mark Haayema Medy Oberendorff
Illustraties: Medy Oberendorff
Uitgeverij: Rubinstein
ISBN:9789047623984

 

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Johannes de Parkiet
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

67 reacties op “Kinderboekreview Johannes de parkiet

    Matanga

    (16 oktober 2018 - 20:52)

    Ik zou dit boek heel graag aan mijn nieuwsgierige dochter voorlezen.

    cbdkl

    (15 oktober 2018 - 21:00)

    Zou het graag cadeau geven aan de school van mijn kind. Zijn de bibliotheek aan het aanvullen. Pas deze goed bij.

    Liesbeth

    (15 oktober 2018 - 19:36)

    Deze is zo mooi! Ik doe heel graag mee voor de kids uit mijn klas. Groep 3 is dol op voorlezen!

    Wilma Post

    (15 oktober 2018 - 14:59)

    Ik zou het willen voorlezen aan onze kleindochters 😀
    Wij (opa en Oma) hebben hier 2 parkietjes (en in de voliere nog meer vogels ) die grote vrienden zijn van elkaar dus denk dat het verhaal ze wel heel erg aanspreekt .

    Danielle

    (13 oktober 2018 - 18:42)

    Ik zou het boek wel willen voorlezen aan mijn neefje. 🙂

    R.Theunissen

    (13 oktober 2018 - 17:37)

    Een pracht geïllustreerd prentenboek met als thema vriendschap. Johannes steelt je hart!Zeker een mooie boodschap voor mijn 2 kleinkinderen.

    Nelly

    (13 oktober 2018 - 07:15)

    Die ga ik aan mijn nichtje voorlezen, als ze komt logeren.

    Manouk

    (12 oktober 2018 - 21:41)

    Zou leuk zijn voor mijn zoon van 4 die in groep 1 zit…..maar ook on mee te nemen naar de gastouder zodat meer kindjes ervan kunnen genieten!

    Paul

    (12 oktober 2018 - 20:20)

    onze parkiet overleefde de zomer niet, daarom lees ik graag dit voor aan Lois als troost

    Magda

    (12 oktober 2018 - 20:08)

    Ik zou hem graag aan mijn zoon Thijs (6) voorlezen. Onze zoon heeft een heupziekte en maakt alweer 2 jaar gebruik van zijn rolstoel. Gelukkig gaat het nu de goede kant op en mag hij steeds meer uit zijn rolstoel. Hij krijgt steeds meer ruimte om zelf de wereld te ontdekken en mee te spelen met de andere kinderen. Dit wil hij heel graag, mee doen met de andere zonder beperking. Maar af en toe is het heel lastig en doen de kinderen anders dan verwacht en is het best ingewikkeld.
    Ik ben heel benieuwd of Thijs kleine dingen herken uit het boek en dat we daar over kunnen praten, waar loop je tegen aan.

    Caroline Van Asbroeck

    (12 oktober 2018 - 19:57)

    Indien ik dit boek zou winnen, ga ik het meteen voorlezen in mijn klasje.
    Het verhaal lijkt me een mooie boodschap te willen overbrengen.
    En wanneer de dag voorbij is, neem ik het boek weer mee naar huis om aan mijn eigen kindjes voor te lezen… 🙂

    Mireille Oostrom

    (11 oktober 2018 - 10:39)

    Ik zou dit boek heel graag aan mijn kleinzoon Liam voorlezen. Hij is nu vier, en heeft voor zijn verjaardag een parkiet gekregen omdat hij dol is op vogeltjes! Dit boekje sluit daarom heel goed aan bij zijn belevingswereld en het heeft nog een mooie boodschap ook.

    anja

    (11 oktober 2018 - 10:26)

    leuk hier zou ik de kinderen graag uit voor lezen

    Sanne Rotmeijer

    (10 oktober 2018 - 13:38)

    Ik wil dit boek natuurlijk voorlezen aan mijn nichtje Merel….what’s in a name?!
    Prachtige illustraties! En wat een waardevolle boodschap in een tijd van angst voor vreemden en het onbekende.

    marleen dejongh

    (10 oktober 2018 - 10:58)

    Dit is nu echt een boek dat ik wil voorlezen aan mijn kleinzoon.Hij zou het ook schitterend vinden om die mooie tekeningen over te
    tekenen,onze natuurliefhebber!

    Micky

    (10 oktober 2018 - 09:59)

    Mijn man vroeg zich laatst af of er nog ‘normale’ voorleesboeken zijn. Hij bedoelt dan een boek zonder prinsesjes, roze, glitters en strikjes…. Ik denk een natuurliefhebber als hij dít voorleesboek TOP gaat vinden!

      Micky

      (10 oktober 2018 - 10:01)

      En die gaat ie natuurlijk voorlezen aan mijn zoon en dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *